Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΦΕΙΝΓΚ ΣΟΥΙ


Το φέινγκ σούι είναι μια πρακτική που ακολουθούν πολλοί άνθρωποι. Είναι Κινέζικη φιλοσοφία, που ασχολείται με το να καθορίζει την τύχη τον ανθρώπων προς το καλύτερο.  Σύμφωνα πάντα με τους Κινέζους  πιστεύουν ότι με την βοήθεια της φύσης και ορισμένων αντικειμένων σε μια καθορισμένη θέση μπορεί να αλλάξει το πεπρωμένο σου. Χρησιμοποιούν αριθμητικά σύμβολα και πάρα πολύ το στοιχείο του νερού. Μια γυάλα με εφτά ψαράκια λένε  φέρνει τύχη, ο αριθμός πρέπει να είναι μονός για παράδειγμα, για να έχει το αποτέλεσμα που πρέπει. Είναι μια γεωμαντική τέχνη. Ο συνδυασμός μαντικών προβλέψεων για το τι φέρνει τύχη μαζί με την φιλοσοφία είναι  παράδοση για αυτούς. Έτσι  το φένγκ σούι στην Κίνα σπουδάζεται.

Εγώ έχω αντίθετη άποψη, την ζωή μας εμείς την καθορίζουμε. Πρώτα από όλα πρέπει να κοιτάξουμε τον εσωτερικό μας κόσμο, να κρατήσουμε όλα τα καλά στοιχεία και να αποβάλλουμε τα άχρηστα. Έπειτα ξεκινάμε από τους φίλους μας. Κοιτάμε ποιοι είναι αυτοί που είναι πάντα δίπλα μας όταν τους χρειαζόμαστε, όταν πονάμε  ή όταν χαιρόμαστε. Αυτούς τους κρατάμε σαν φυλαχτό και τους άλλους τους απομακρύνουμε. Η άσκηση επίσης μας βοηθάει πάρα πολύ, η γυμναστική, ο χορός, το περπάτημα, ή  αν ακούσουμε μια καλή μουσική για να χαλαρώσουμε. Πολλές φορές έχουμε νιώσει έναν πόνο στην καρδιά, από κάποιες καταστάσεις που μας αγχώνουν. Τότε παίρνουμε τους φίλους που φυλάξαμε και βγαίνουμε έξω για να διασκεδάσουμε ή για να κάνουμε έναν μικρό περίπατο και να μιλήσουμε.

Επίσης πρέπει να κρατήσουμε όλες τις καλές αναμνήσεις και να πετάξουμε τις κακές. Εδώ έχει έναν πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας και χρειάζεται πολύ δουλειά γιατί δεν είναι εύκολο. Μην πίνετε όταν είστε σε κάποια περίεργη φάση της ζωής σας γιατί αυτό σας θολώνει το μυαλό και δεν σας αφήνει να σκεφτείτε καθαρά. Ξεχάστε όσους σας πλήγωσαν και συγχωρέστε τους. Μην κρατάτε ποτέ κακία μέσα σας γιατί θα πονάτε πάντα. Όταν το μίσος γίνετε οργή πάντα  θα σας βασανίζει. Γελάτε όσο μπορείτε, προσπαθήστε να βρείτε έναν τρόπο για να το πετύχετε. Όλο και κάποιος θα υπάρχει που θα μπορεί να σας φτιάξει την διάθεση. 


Και τέλος κάντε μικρά ταξιδάκια  και αποδράσετε για λίγο από την ρουτίνα. Θα δείτε πόσο πιο ωραία θα αισθανθείτε. Αυτά έχω να σας πω φίλοι μου και εγώ προσπαθώ όσο μπορώ να τα τηρήσω. Και είπαμε δεν είναι εύκολο, θέλει δουλειά. Ψάξτε μέσα σας να βρείτε την εσωτερική δύναμη που έχετε. Όλοι μας την έχουμε, φτάνει να μην αφεθούμε στον οποιοδήποτε πόνο που θα μας κάνει να υποφέρουμε. Με αγάπη Μύριαμ.

Μύριαμ Κ. Ρόδος.
 

3 σχόλια:

~ Fotini Theoharidi ~ είπε...

Πολύ όμορφη και ωφέλιμη ανάρτηση!
Και εγώ δεν πιστεύω στο φενγκ σουι!

Καλή συνέχεια!!

Μύριαμ είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

Konstantinos είπε...

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΥΡΙΑΜ,
ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΩΦΕΛΗΜΑ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ..ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΘΕΛΕΙ,ΟΜΩΣ,,,,ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΜΩΣ. ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΓΚΗΡΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ;;;; ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΠΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ;;;ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΔΩΣΕ,ΔΩΣΕ,ΔΩΣΕ ;;; ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΟΥΝ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΧΩΡΑΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ..ΒΕΒΑΙΩΣ,ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΥΠΕΡΟΧΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ,ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΟΥ,ΟΙ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΟΥ,ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΕΙ ΑΠ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ..ΓΙ'ΑΥΤΟ,
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ,ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΓΩ Ο ΠΑΝΤΟΤΕΙΝΟΣ ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ,ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ,ΕΥΧΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ,ΚΑΙ ΕΙΘΕ Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΦΕΡΕΙ ΕΣΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ , ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΥΣ ΕΔΩ,ΥΓΕΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ,ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ..ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!