Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Η ΚΥΡΑ ΦΡΟΣΥΝΗ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ

Μια φορά και ένα καιρό στα πολύ παλιά τα χρόνια, ήταν μια όμορφη κόρη που την έλεγαν Φροσύνη. Αυτή λοιπόν η κόρη ήταν τόσο έξυπνη που έμαθε πρώτη από όλες τις άλλες να γράφει και να διαβάζει, όλες οι κοπέλες πήραν από εκείνη την γραφή και τον πολιτισμό, και έτσι διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο. Η σοφία, η ομορφιά, και η ιστορία της άρχισε να εξαπλώνεται παντού όλοι ήθελαν να είναι κοντά της γιατί την θαύμαζαν. Ήταν τόσο έξυπνη που γρήγορα άρχισε να πλουτίζει αλλά και να αξιοποιεί τον πλούτο της. Οι άλλες κυρίες τότε την ζήλεψαν και άρχισαν να την καταδυναστεύουν, πήγαινε η μια πίσω από την άλλη κατά καιρούς και με βία εγκαθίστονταν στο παλάτι της. Προσπάθησαν να τις κλέψουν ότι είχε μάθει μάταια όμως η κυρά Φροσύνη που εν τω μεταξύ είχε κάνει πολλά παιδιά, τα είχε διδάξει όσα είχε μάθει. Επομένως ήταν δύσκολο να χαθούν όσα ήξερε, είχε ένα τρόπο να διδάσκει ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, δεν ξέχασαν ποτέ την γλώσσα, τον πολιτισμό, την θρησκεία, και την καταγωγή τους.

Πέρασαν τα χρόνια, και κάποτε επιτέλους μετά από πολλούς αγώνες και θυσίες, αφού βέβαια είχε χάσει και πολλά παιδιά πάνω στον αγώνα, επιτέλους η κυρά Φροσύνη ελευθερώθηκε.

Τότε άρχισε ένας άλλος αγώνας αυτός της επιβίωσης, της αναγνώρισης, και της επανασύνδεσης των παιδιών της, τα κατάφερε και ένωσε πολλά από αυτά, καθώς ήταν πεισματάρα και συναισθηματική γιατί τα αγαπούσε όλα, ήταν καλομάνα βλέπετε.

Έτσι πέρασε αρκετός καιρός, και στο βασίλειο της επερχόντουσαν ανά τέσσερα χρόνια και καινούριοι διοικητές, άλλοι καλοί άλλοι κακοί και έκαναν εκεί μέσα το κουμάντο τους, όμως τα τελευταία χρόνια κάτι έχει γίνει και επερχόντουσαν όλο λάθος διοικητές αυτοί δεν αγαπούσαν την κυρά Φροσυνη, και έκαναν διάφορα σφάλματα και σιγά σιγά άρχιζαν να την υποβαθμίζουν, ξόδευαν άσκοπα τα χρήματα της για δική τους απόλαυση και ευχαρίστηση, τα παιδιά της άρχισαν να πεινάνε και να γίνονται βίαια. Ακόμα οι άλλες κυρίες έπαψαν να την βλέπουν με σεβασμό, εκεί που η κυρά Φροσύνη δάνειζε τα πάντα άρχισε να βρίσκεται χρεωμένη.

Τώρα τι θα κάνει η κυρά Φροσύνη; πως θα βγει από την αδιέξοδο; 

Άρχισε να της σαλεύει το μυαλό της, παραφρόνησε, όλες άρχιζαν να την φωνάζουν από Φροσύνη, Παραφροσύνη και να γελανε μαζί της. Αυτό δεν άρεσε καθόλου στα παιδιά της μερικά από αυτά τα πιο έξυπνα άρχισαν να συζητούν και να ψάχνουν να βρουν λύσεις για το τι θα κάνουν ώστε να βγάλουν όλους αυτούς τους κακούς διοικητές και να βάλουν κάποιους πιο ικανούς και άξιους.

Δυστυχώς όμως τα άλλα παιδιά δεν έχουν ακόμα καταλάβει τι γίνεται ώστε να βοηθήσουν και να βγάλουν την μητέρα τους από την δύσκολη θέση που βρίσκεται.

Γι αυτό το λόγο άρχισαν τη μεγάλη προσπάθεια να γυρίζουν παντού, να βρίσκουν τα άλλα αδέλφια τους και να τους λένε, ξυπνήστε βρε παιδιά η μητέρα μας κινδυνεύει, κάντε κάτι ελάτε όλοι μαζί να προσπαθήσουμε.

Τότε δειλά δειλά κάποια παιδιά άρχισαν να καταλαβαίνουν, να ξυπνάνε και να βλέπουν πιο καθαρά τα πράγματα.


Όμως αυτό δεν αρκεί για να γίνει η Παραφροσύνη πάλι Φροσύνη πρέπει όλοι μαζί να ενωθούν και να φωνάξουν, τότε σίγουρα θα φοβηθούν και ίσως αρχίζουν να διοικούν σωστά, ή αν δεν μπορούν να μας αδειάσουν τη γωνιά.

Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε πάλι την μητέρα μας πλούσια, όμορφη, περήφανη, αξιοπρεπές και προπάντων με το όνομα της Φροσύνη.

Αν δεν καταλάβατε μιλώ για την μητέρα όλων μας την αγαπημένη που μας γαλούχησε με αγάπη και ζεστασιά, εμείς δεν κάνει να την προδώσουμε ας της ανταποδώσουμε την αγάπη μας.

Για προσπαθήστε λίγο αξίζει όλοι μαζί συλλογικά θα κάνουμε σωστή δουλειά, γιατί μητριές δεν θέλουμε, δεν μας αγαπάνε και θα υποφέρουμε.

Νομίζω ότι καταλάβατε όλοι τι λέω άντε στρωθείτε στη δουλειά τι περιμένετε; 

Μύριαμ Κ. Ρόδος

1 σχόλιο:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΗΓΑΛΟΣ είπε...

αλλη μια ευστοχη αναρτηση σου.και παλι συνχαρητηρια