Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΞΕΜΑΤΙΑΣΜΑ ΕΥΚΟΛΟ

Σήμερα θα σας μάθω να ξεματιάζετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα και τις φίλες σας. Το μάτι το παραδέχεται ακόμα και η εκκλησία, είναι η βασκανία όπως την λένε. Κανονικά γίνεται από τον ιερέα, αλλά επειδή ξέρω ότι είναι δύσκολο να τρέχετε κάθε τρεις και λίγο στην εκκλησία θα σας πω εγώ πως να το κάνετε εσείς. 

Παίρνουμε ένα βαθύ πιάτο και βάζουμε νερό, σε ένα μικρό φλιτζανάκι ρίχνουμε λίγο λάδι καλό, όχι σπορέλαιο γιατί δεν θα φαίνεται καλά αν είναι μάτι, παίρνουμε και το αλάτι κοντά μας και αρχίζουμε.
Σταυρώνουμε το πιάτο με το νερό τρεις φορές και λέμε, Ιησούς Χριστός νικά και όλα τα κακά σκορπά, έπειτα άλλες τρεις φορές λέμε, Άγιοι Ανάργυροι θαυματουργοί  μάγεψτε το κακό το μάτι, την γλωσσοφαγιά και τα αναθέματα από τον δούλο του Θεού ( και εδώ βάζουμε πάντα το όνομα του ατόμου που θέλουμε να ξεματιάσουμε). Γίνεται και αυτό τρεις φορές και πάμε πάλι από την αρχή την ίδια διαδικασία, δηλαδή Ιησούς Χριστός νικά και όλα τα κακά σκορπά και συνεχίζουμε με την άλλη προσευχή των Αγίων Αναργύρων.

Πάντα σταυρώνουμε το πιάτο και αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνει εναλλάξ εννιά φορές από την κάθε προσευχή. Αφού τελειώσουμε την διαδικασία της προσευχής, βουτάμε το μικρό δαχτυλάκι μας στο λάδι και το ρίχνουμε μέσα στο νερό, πρέπει να ρίξουμε εννιά σταγόνες. Αν το άτομο είναι ματιασμένο το λάδι θα ανοίξει και θα χαθεί μέσα στο νερό. Αν πάλι έχει γλωσσοφαγιά η σταγόνα που θα ρίξετε μέσα, θα σκάσει και θα πολλαπλασιαστεί. Λένε πως αν μια σταγόνα γίνει δυο και τρεις τόσα είναι τα άτομα που μίλησαν για σένα και σε γλωσσόφαγαν.

Αφού τελειώσουμε και με αυτή την διαδικασία, παίρνουμε το αλάτι και το ρίχνουμε στις τέσσερις μεριές του πιάτου σταυρώνουμε δηλαδή με το αλάτι και μετράμε κάθε φορά που ρίχνουμε ανά πέντε. Δηλαδή πέντε, δέκα,  δεκαπέντε, είκοσι, εικοσιπέντε,  τριάντα, τριάντα πέντε, σαράντα και σταματάμε.
Βάζουμε το άτομο να πιάσει με το δάχτυλό του το νερό από το πιάτο και να το βάλει στο στόμα του τρεις φορές και εμείς λέμε ταυτόχρονα, φάτο να μην σε φάνε, τρεις φορές και σταματάμε. Και τελευταία βουτάμε το χέρια μας εμείς στο νερό και ραντίζουμε το ματιασμένο άτομο μετρώντας πάλι ανά πέντε μέχρι τα σαράντα. Έπειτα παίρνουμε το πιάτο και βγαίνουμε έξω να το ρίξουμε, πρέπει να βρούμε έναν δρόμο τρίστρατο ή σταυροδρόμι και να το πετάξουμε. Εδώ τελείωσε το ξεμάτιασμα και ελπίζω να το καταλάβατε όλοι. Εμένα μου το έμαθε μια γιαγιά από την μικρά Ασία, φίλη αγαπημένη της γιαγιάς μου. Από τότε ξεματιάζω όποιον έχει ανάγκη από βοήθεια και υποψιάζεται πως είναι μάτι.

Υπόψιν λεφτά δεν παίρνουμε ποτέ από μάτι, γιατί πρώτον είναι μεγάλη γρουσουζιά και  δεύτερον μεγάλη γαϊδουριά να θέλει να εκμεταλλευτεί κάποιος το ξεμάτιασμα. Σας το έγραψα να το χρησιμοποιήσετε μόνο για να βοηθάτε ανθρώπους.

Μύριαμ Κ. Ρόδος

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστουμε.. Ο Θεος να ειναι παντα διπλα σου.. βοηθος σου! Καλη Χρονια!

Μύριαμ είπε...

Nα είσαι καλά φίλε-η άγνωστε-η και καλή χρονιά με υγεία και χαρά!!!!

Ανώνυμος είπε...

τι να πω ναστε παντα καλα εχω καταταλαιπωρηθει 3 μερες απο φοβερο πονοκεφαλο κ ανακατωσουρα...ναμαστε παντα διπλα στο θεο...βοηθεια σας καλο απογευμα και. ευχαριστω..

σισσυ μ είπε...

myriam σε παρακαλω θερμα ξεματιαξε τον εμμανουηλ.. με αυτο το τροπο.δεν βγαινει το ματι με τιποτε,,,,,,, θα σε ευγνωμονω

Ανώνυμος είπε...

μετράμε κάθε φορά που ρίχνουμε ανά πέντε...
τι εννοεις? οτι μετραμε ενα δυο τρια τεσσερα και το πεντε το φωναζουμε δυνατα?
ή μετραμε μια φορα πανω ισον πεντε
μια φορα κατω ισον δεκα...κοκ..?δηλαδη συνολο σαραντα φορες με το αλατι?ή 8?
κωσταντινα

Μύριαμ είπε...

μετράμε έτσι, πέντε, δέκα ,δεκαπέντε και από μέσα μας να το πούμε ή δυνατά, δεν έχει σημασία φτάνει να μετράς Κωσταντινα

Μύριαμ είπε...

Σισσυ μου συγνώμη, τώρα είδα το σχόλιο σου έλειπα διακοπές και δεν έμπαινα μέσα στο μπλοκ μου, ελπιζω να κατάφερες εσύ να τον ξεματιάσεις

Ανώνυμος είπε...

Κυρία μύριαμ αυτό μπορούμε να το κάνουμε και στον εαυτό μας ? Πιάνει ? Ευχαριστώ και εγώ από ροδο.

Μύριαμ είπε...

Ανώνυμε-η φίλη-ε ναι και βέβαια μπορούμε, αν δεν έχουμε κάποιον να μας ξεματιάσει μπορούμε να το κάνουμε και μόνοι μας.

Unknown είπε...

Θα μπορούσατε όταν το δείτε να με ξεματιαξετε; όλοι όσοι μου έκαναν λένε ότι έχω πολύ αλλά δεν με περνάει.. Φωτεινή με λένε..

Unknown είπε...

Θα μπορούσατε όταν το δείτε να με ξεματιαξετε; όλοι όσοι μου έκαναν λένε ότι έχω πολύ αλλά δεν με περνάει.. Φωτεινή με λένε..

Μύριαμ είπε...

Γεια σου Φωτεινή και βέβαια μπορώ και το έκανα μόλις σε διάβασα. Εκτός από μάτι έχεις πολύ γλωσσοφαγιά να το προσέξεις η ζήλια φέρνει πολύ αρνητική ενέργεια πάνω μας πιστεύω να το ξέρεις αυτό. Θα σε συμβούλευα αν πιστεύεις στον Θεό να πας σε κάποια εκκλησία ή μοναστηράκι που κάνουν κομποσχοίνι και να σου διαβάσουν ένα με προσευχές και να το φοράς πάντα. Μην αγοράσεις από πλανόδιο γιατί είναι μούφα και δεν έχει προσευχές πάνω.

Ανώνυμος είπε...

Βασιλης
Καλημερα σας και ευχσριστουμε για την βοηθεισ την οποια μας προσφερεται.
Θα ηθελα μια διευκρινηση .
Οταν τελειωνουμε ριχνουμε μονο το νερο στο δρομο ή το πεταμε μαζι με το πιατο προκειμενου να σπασει διοτι στα μερη μου πετουν το πιατο για να σπασει οταν συμβαινει κατι δυσαρεστο μεσα στο σπιτι ( θανατος ) .ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Μύριαμ είπε...

Βασίλη, δεν σπάμε το πιάτο μόνο το νερό ρίχνουμε

Unknown είπε...

Ας με ξεματιασει καποιος υποφερω δυο μερες κ ειμαι κ Εγκυουλα.

Unknown είπε...

Άρτεμις με λένε

Unknown είπε...

Άρτεμις με λένε

Unknown είπε...

Μυριαμ καλημερα γλυκεια μου.σε παρακαλω ξεματιασε τον εμμανουηλ.πολυ γλωσσοφαγια εχουμε!τι να κανω???

Unknown είπε...

Μυριαμ τετοια γλωσσοφαγια που δεχομαστε δεν ελεγχεται!!!!!!

Unknown είπε...

Μυριαμ τετοια γλωσσοφαγια που δεχομαστε δεν ελεγχεται!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Με πιάνει πολύ συχνά το μάτι τον τελευταίο καιρό... Εδω κ 3 μέρες έχω πονοκεφαλο, βαρυ κεφάλι και ναυτία... Μπορείτε να με ξεματιάσετε;;; Στέργιο με λένε

Μαρία Φράγκου είπε...

Ωραίο άρθρο, η αρχή της βασκανίας ανάγεται στην Ανατολή και τη Χαλδαία ,από την οποία πιθανότατα διαδόθηκε στην Ελλάδα, την Ιταλία και τις λοιπές χώρες της Ευρώπης. Οι αρχαίοι Έλληνες και αργότερα οι Ρωμαίοι πίστευαν στη βασκανία. Εκτός από ορισμένους σκεπτικιστές, η πίστη στο Κακό Μάτι ήταν ευρύτατα διαδεδομένη και ριζωμένη όχι μόνο στο λαό αλλά και στα πιο ανεπτυγμένα πνεύματα της αρχαιότητας. Ο Δημόκριτος, ο Αριστοτέλης, ο Πλούταρχος, ο Απολλωνίδης, ο Φίλαρχος, ο Ηλιόδωρος, ο Αλέξανδρος ο Αφροδισιεύς, ο Πλίνιος, ο Βιργίλιος, ο Κικέρων όλοι παραδέχονταν τη Βασκανία.

ο Εμπεδοκλής ο Ακραγαντίνος , ο οποίος μας κάνει να αντιληφθούμε με εικόνες το ζήτημα («Περί Φύσεως», αποσπ. 84):

«Και όπως ένας άνθρωπος που πρόκειται να βγει έξω σε νύχτα με καταιγίδα, παίρνει ένα φανάρι και γύρω από την φωτιά βάζει διαφανή τοιχώματα από λεπτό κέρατο για να αποφύγει την ενέργεια των ροών του αέρα, όπως τα τοιχώματα εμποδίζουν τις κακές θελήσεις των ανέμων και επιτρέπουν στην φωτιά να φωτίζει, έτσι και η Φιλότητα συνέλαβε κάποτε το εναρκτικό Πυρ, και έθεσε γύρω από την κόρη του ματιού ευαίσθητες μεμβράνες που επιτρέπουν μέσω των υγρών που τις περιβάλλουν, να περάσει το πυρ (του βλέμματος) στην λεπτότερη υφή του.»

παρμένα απο το βιβλίο του Ιωάννη Καλογήρου σελ. 21 http://mystikx.com/ξεματιασμα-εξορκισμος

Μύριαμ είπε...

Ευχαριστούμε Μαρία Φράγκου για την βοήθεια, καλή χρονιά να έχουμε με υγεία

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα ! Με ξεμάτιασαν με καρβουνάκι αναμμένο και πανω έριξαν χονδρο αλάτι που εσκαγε. Ξερετε αν υπαρχει τέτοιο ξεματιασμα? Τι ηταν αυτο κατι σα ξορκι μου φανηκε.

Μύριαμ είπε...

Καλησπέρα Ανώνυμε, όχι δεν γνωρίζω τέτοιου είδους μάτι.

Unknown είπε...

καλησπέρα έχει το παιδι μου ματι εδώ και μέρες και δεν περνάει είναι χάλια σας παρακαλώ κάντε κάτι

Unknown είπε...

βαλερια τη λενε

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα μυριαμ μου . Μπορείς να με ξεματιάσεις Γιατι είμαι χάλια και η διαδικασία είναι μπερδεμένη . Ευχαριστώ πολύ μιχαλης

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα υποφερω απο βαρυ ματι σε καθημερινή βαση εδω και αρκετο καιρό, δοκιμασα τον τροπο που προτείνετε αλλα τιποτα, κατι αλλο που να μπορω να δοκιμασω? Μεχρι και τατουαζ το ματι εχω κανει και δεν πιανει. Ειναι πραγματικά πολυ η ασχημη η κατάσταση. Ευχαριστώ