Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

ΒΑΤΟΠΕΔΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΥΡΚΟΣ

Όταν κάποιος παίζει με τα αισθήματα και την πίστη των ανθρώπων, όταν κάποιος κοροϊδεύει το θρήσκευμα που εκπροσωπεί  και ποδοπατεί τα μεγάλα λόγια που κηρύττει, όταν κάποιος με τόσο μεγάλο κύρος διεθνές αποδεικνύεται ένας   μεγάλος απατεώνας τότε γιατί υπάρχουν ακόμα άτομα που τον υποστηρίζουν; Το ίδιο γίνεται και με την πολιτική. Παρόλο που μας κοροϊδεύουν και μας εξαπατούν υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που δεν θέλει ή δεν βλέπει πόσο κακό κάνουν στον τόπο και σε εμάς τους ίδιους.

Τώρα έχουμε να κάνουμε και με τα δυο εδώ. Οι πολιτικοί μαζί με  έναν υποτιθέμενο εκπρόσωπο του Θεού ισοπεδώνουν  τα πάντα χωρίς φραγμό. Τα θρησκευτικά  πιστεύω και τα συμφέροντα του τόπου μας. Έχουν αναμιχτεί  στην Ελλάδα και οι ξένες δυνάμεις, τι συμβαίνει; μπορεί να μου λύσει κανείς την απορία αυτή;  Και για όλα αυτά εγκέφαλος της φαεινής ιδέας ένας (λαμπρός ιερομόναχος). Τώρα καταλαβαίνετε γιατί ο κόσμος απομακρύνθηκε από τις εκκλησίες έτσι;

Είναι λάθος όμως αυτό γιατί αν υπάρχουν ζιζάνια πρέπει να τα απομονώνουμε για να μην μολύνουν τα καλά σπαρτά.  Διαβάζω ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν συγκαλύψει το μεγάλο σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Και νοιώθω αγανάκτηση για αυτό. Αλλά ξέρω ότι  για να καλύψει ο ένας τον άλλο και για να συμπαραστέκονται αναμεταξύ τους  κάτι βρωμάει πολύ έντονα. Εδώ σίγουρα έχουν βρώμικες συναλλαγές.

Η πίστη κάθε ανθρώπου είναι σεβαστή από όλους, κάθε χώρα  έχει μια θρησκεία που οι περισσότεροι κάτοικοι της πιστεύουν. Έτσι και η Ελλάδα έχει την ορθόδοξη πίστη και υπάρχουν πιστοί  της ορθοδοξίας σε όλο τον κόσμο. Πάνω στην πίστη του Έλληνα για τα θεία όμως, παίζουν και κοροϊδεύουν κάποιοι που φοράνε τα ράσα  και εκμεταλλεύονται την ιδιότητα τους  και την αγάπη του κόσμου για τον Θεό. Πρέπει οι άνθρωποι να ξυπνήσουν επιτέλους και να μάθουν να ξεσκαρτάρουν κάποια πράγματα ή ανθρώπους. Ο ιερωμένος είναι ένας απλός άνθρωπος σαν εμάς που έχει αναλάβει τον ρόλο να μας διδάσκει και να μας καθοδηγεί σωστά στον δρόμο του Θεού. Όμως να μην ξεχνάτε ότι ο ιερωμένος  είναι το ίδιο αδύναμος με εμάς και πως μπορεί να κάνει τις ίδιες βρώμικες πράξεις όπως ο χειρότερος πολίτης.

Για αυτό τον λόγο θα πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά, να μην αφήνουμε κανένα να μας εκμεταλλεύεται. Υπάρχουν παπάδες που τηρούν κατά γράμμα τις εντολές της Αγίας Γραφής. Όμως υπάρχουν επίσης και κάτι παπάδες που τηρούν κατά γράμμα τις εντολές του διαβόλου. Στο χέρι μας είναι να τους εντοπίσουμε και να τους απομονώσουμε. Δεν λέω να τους βάλετε όλους σε ένα καζάνι γιατί δεν είναι όλοι ίδιοι, λέω όμως να τους ξεχωρίσετε.

Τώρα αυτό που με παραξενεύει είναι ότι Θεοποιούν κάποιους απατεώνες και τους στηρίζουν ακόμα και αν αποκαλυφθούν τα χιλιάδες εγκλήματα στο έθνος μας,  στην πίστη μας, μέχρι και  πολλά άλλα εγκλήματα απέναντι στον άνθρωπο. Και  το βλέπουμε τώρα με τον Εφραίμ. Τι άλλο δηλαδή θέλει ο πιστός για να ξυπνήσει; Πούλησε με μαεστρία τόσες εκτάσεις γης, κατηγορείται για εγκέφαλος ενός οργανωμένου εγκλήματος κατά της χώρας μας, κατηγορείται για παιδεραστία και άλλες ακόμα σοβαρές  κατηγορίες.  Και ο πιστός εκεί από πίσω του σκυλάκι. Καλά δεν σας παραξενεύει πως η Ρωσία είναι στο πλευρό του και τον προστατεύει; δεν αναρωτηθήκατε τι συμφέροντα κρύβονται από πίσω;   Πως πάτε ακόμα έξω από τις φυλακές και τα κρατητήρια να υποστηρίξετε ένα τέτοιο άνθρωπο;

Ώρες ώρες αναρωτιέμαι πως μπορεί οι άνθρωποι να μην ανοίγουν τα μάτια τους να δουν καθαρά. Δεν θέλουν να δουν τον ήλιο και προτιμούν τις σκιές, τα είδωλα. Τους αρέσει να ζουν στο κόσμο του Σπηλαίου. Φίλοι μου είναι ωραία να αγαπάμε  τον Θεό  και να υποστηρίζουμε την θρησκεία μας από τους διάφορους εισβολείς και τις αιρέσεις, αλλά τους ανθρώπους να μην τους μπερδεύετε με τον Θεό, δεν έχουν καμιά σχέση.

Ο Χριστός ήρθε στη γη  απλός, χωρίς πλούτη, μας έδειξε πως να ζήσουμε για να μπορέσουμε να κερδίσουμε την αιώνια βασιλεία του. Τι δουλειά είχε ο Χριστός μας με τα πλούτη με τις αρπαγές της γης; Και τι δουλειά  με τα βρώμικα πάθη του Εφραίμ και του κάθε Εφραίμ; ξυπνήστε και δείτε καθαρά.

Μύριαμ Κ. Ρόδος

2 σχόλια:

Konstantinos είπε...

ΜΥΡΙΑΜ,Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΑΙ..ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΕΡΙΚΟΙ,ΑΛΛΑ Ο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ,ΦΩΝΑΖΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ,ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ,ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ,ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΡΑΞΑΝ..ΟΜΩΣ,ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ ΩΣ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΟ ΘΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΤΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ..ΕΠΡΕΠΕ ΛΟΙΠΟΝ,ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ. ΑΛΛΑ,,,,,,ΕΙΠΑΜΕ..ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ..ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕΓΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΡΕΜΟΥΛΑ .. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΜΥΡΙΑΜ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μύριαμ είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕΣΑ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΙ ΜΕΣΑ ΛΟΙΠΟΝ. ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΑΠΕΞΩ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ;ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΝ; ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ; ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΟΜΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ