Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΟΥ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ

Τι είναι η ζωή μας; Αυτή την ερώτηση πιστεύω την έχουμε κάνει πολλές φορές στον εαυτό μας. Γεγονότα και καταστάσεις δημιουργούνται ή ανατρέπονται κατά αναπάντεχο και ανεξέλεγκτο τρόπο. Τα συναισθήματα μας είτε ως δικαιολογημένες ψυχικές αντιδράσεις προς τις καταστάσεις του εξωτερικού κόσμου είτε πολλές φορές ως γεννήματα ενός ομιχλώδους εσωτερικού μας, μοιάζουν με το αποτέλεσμα ενός τροχού της τύχης που κάθε τρεις και λίγο κληρώνει.  Εναλλάσονται τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνεις να μετρήσεις πόσες φορές την ημέρα έχεις αλλάξει διάθεση και γιατί. Με σκωτσέζικο ντους έχω παρομοιάσει την ζωή, γιατί μοιάζει τέτοια να είναι. Την μια στιγμή είσαι χαρούμενος και την άλλη από μια εικόνα που θα δεις ή από κάτι που θα ακούσεις αλλάζει εντελώς η ψυχική σου διάθεση και το αντίστροφο, από την χαρά στην λύπη πάλι.

Πετώντας ψηλά μέσα σε ένα αεροπλάνο πολλές φορές φιλοσοφείς την ζωή αλλιώς και σκέφτεσαι αξίζει να πονάς για το τίποτα; Το ύψος της πτήσης, η απόσταση απο το έδαφος, σε κάνει να αισθανθείς ότι η κακία, η μιζέρια, ο πόνος, η ματαιοδοξία, η λύπη, είναι  τόσο μικρά και ασήμαντα. Ακούγοντας το τραγούδι του Χατζή σκέφτομαι πόσο δίκιο έχει και πόσο φιλοσοφημένοι είναι οι στίχοι του τραγουδιού αυτού.

Η κάθε ακτίνα της ζωής κρύβει και από μια απρόσμενη έκπληξη, καλή ή κακή δεν έχει σημασία.  Οι άνθρωποι όμως έχουμε μεγάλες αντοχές και ας παραπονιόμαστε ότι δεν αντέχουμε. Όταν κληθούμε από την ζωή για κάποιο ρόλο δύσκολο θα δούμε ότι θα τον παίξουμε όσο και να μας δυσκολεύει ή μας πονάει. Ίσως να αγκομαχήσουμε και να παραπονεθούμε που μας έδωσε εμάς αυτό το ρόλο όμως δεν γίνεται πολλές φορές να τον αποφύγουμε, αυτή μας κινεί τα νήματα, αυτή αποφασίζει και δεν αλλάζει με τίποτα αυτό. 

Γι αυτό πέρα  από τα γερά χαστούκια που τρώμε και που πονάμε τόσο, στα μικροπράγματα δεν πρέπει να δίνουμε σημασία και  να φθειρόμαστε. Πιστέψτε με δεν αξίζει να μπαίνετε καν στην διαδικασία σκέψης και να στεναχωριέστε για ενέργειες άλλων προσώπων. Ξεπεράστε τις μικρότητες και αποβάλλετε το καθημερινό  άγχος, αν πραγματικά θέλετε να ζείτε μια  όμορφη  ζωή.


Χαρείτε τώρα τις γιορτινές μέρες όσο μπορείτε καλύτερα, κάντε την ζωή σας πιο ευχάριστη, εσείς μπορείτε αν το θελήσετε. Πατήστε το μαγικό κουμπάκι της αισιοδοξίας και κλείστε το άλλο με την μιζέρια και τον πόνο. Αν δεν μπορείτε μπείτε σε ένα αεροπλάνο και θα δείτε πόσο εύκολο είναι να αλλάξετε την διάθεση σας. Μείνετε με τους ανθρώπους που σας αγαπούν τους άλλους απλά διαγράψτε τους από την ζωή σας. Και μην μου πείτε ότι δεν γίνεται; όλα γίνονται,  φτάνει να υπάρχει προθυμία και καλή διάθεση από εσάς.

Σας εύχομαι καλές γιορτές πάντα με υγεία και χαρά κοντά στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Και ζητήστε από τον Άγιο Βασίλη να σας φέρει υγεία, ειρήνη, αγάπη και γαλήνη στην καρδιά σας, μόνο αυτό αρκεί. Χρόνια πολλά σε όλους .

Μύριαμ Κ. Ρόδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: