Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΣ ΣΟΥΖΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΛΕΥΚΗΣ ΣΑΡΚΟΣ

Στον αιώνα της τεχνολογικής και επιστημονικής εξέλιξης, με τα σπουδαία επιτεύγματα, που έχει κατορθώσει ο άνθρωπος, έμεινε πίσω στο θέμα της δουλείας. Το εμπόριο λευκής σαρκός είναι σε πλήρη άνθηση και όσο και αν σας φαίνεται απίστευτο, τα πρωτεία στην μαστροπεία τα κατέχουν οι Έλληνες με 70% ακολουθούν οι Ρώσοι και Αλβανοί μα δεύτερη και τρίτη θέση.
Στην Χώρα μας υπάρχει ένα οργανωμένο κύκλωμα, που ίσως συμμετέχουν άτομα διεφθαρμένα από υπηρεσίες κύρους, αστυνομικοί, δημόσιοι λειτουργοί, γιατροί. Αυτά τα άτομα έναντι αδρής αμοιβής εξασφαλίζουν την παραμονή των θυμάτων στη χώρα μας.
Οι έμποροι ψάχνουν τα θύματα κυρίως από φτωχές χώρες, από καταυλισμούς και από χώρες που οι γονείς πουλάνε τα παιδιά τους, αφού δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην καθημερινή επιβίωση τους. Ή πάλι πολλές φορές πλησιάζουν τα θύματα και με δόλο και ψεύτικες υποσχέσεις τα δελεάζουν. 

Όταν έρθουν εδώ τους αφαιρούν όλα, χαρτιά, ταυτότητα, διαβατήρια, ακόμα και τα λεφτά, έπειτα τα έχουν απομονώσει, σε ένα χώρο που επιτηρείται από τους μαστροπούς. Η βία που τους εξασκείται είναι απίστευτη, σωματικά και ψυχικά τους κουρελιάζουν, και έτσι δεν έχουν πια αντίσταση και παραδίδονται στην μοίρα τους.

Συνήθως οι ηλικίες είναι από 18 έως 25 ετών γυναίκες καλλονές, που θα τις ρίξουν στη πορνεία για να πλουτίσουν αυτοί. Κάθε χρόνο 20.000 έως 25.000 πέφτουν στα χέρια αυτών των αδίστακτων εμπόρων, από αυτές το 80% είναι αλλοδαπές.
Ακόμα θυμάμαι την συγκλονιστική ιστορία που διάβασα, πέρσι από μια εφημερίδα και αυτή είναι μια από τις χιλιάδες που διαδραματίζονται καθημερινά. Η Σουζάνα μεγάλωνε σε ένα χωριό της Νιγηρίας, ήταν τότε μόλις έντεκα χρονών, όταν οι γονείς της αποφάσισαν να την πουλήσουν, σε έναν τέτοιο έμπορο. Η πείνα, η φτώχεια και η κακουχίες τους ανάγκασαν να προβούν σε αυτή την ενέργεια.

Και έτσι ξεκινά η Οδύσσεια της μικρής Σουζάνας, βρέθηκε στην Ιταλία μόνη, απροστάτευτη, και τρομαγμένη να ικανοποιεί, με βασανιστικό τρόπο τις βρώμικες ορέξεις των παιδεραστών. Στα δώδεκα της είχε ήδη εθιστεί στα ναρκωτικά. Όταν έγινε δεκαεφτά χρονών την μετέφεραν στην Ελλάδα, η βία που είχε υποστεί σωματική και ψυχική ήταν πια εμφανές, όταν την κοιτούσες νόμιζες και ήταν 30 τόσο κουρασμένη ήταν.

Στην Χώρα μας όταν ήρθε την έβαλαν σε ένα ινστιτούτο για να κάνει υποτίθεται μασάζ, υπάρχουν πολλά τέτοια εδώ, μασκαρεμένα πορνεία με την λέξη Ινστιτούτο. Καθημερινά το κορίτσι ικανοποιούσε τουλάχιστον δέκα πελάτες, στο ιδιαίτερο δωμάτιο που της είχαν. Ένα βράδυ αφού έφυγε και ο τελευταίος πελάτης, ένας ηλικιωμένος κοιλαράς, το κορίτσι κλειδώθηκε στο μπάνιο, όταν την αναζήτησαν ήταν πια νεκρή. Λέγετε ότι πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης, οι φίλες της λένε ότι αυτοκτόνησε γιατί δεν άντεξε την ζωή αυτή άλλο. Βλέπουμε λοιπόν πού μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος εξαιτίας της αλαζονείας και της απληστίας κάποιων ανθρωπόμορφων τεράτων.

Η παιδεία όπως πάντα είναι ένα εισιτήριο για να μας βγάλει από πολλές κακοτοπιές. Έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Γενική Γραμματεία Ισότητας συμμετέχει στην ειδική επιτροπή των Γενικών Γραμματέων, που συστάθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού δικαιοσύνης. Με τον Ν3386/2005 και προβλέπει η είσοδος, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική επικράτεια. Έτσι χορηγούν άδεια διαμονής στα θύματα εμπορίας ανθρώπων, και μετά εντοπίζουν τις οικογένειες τους και τους στέλνουν πίσω, είναι ένα μέτρο καλό αλλά δεν φτάνει. Γιατί και με όλα αυτά τα μέτρα δεν έχει μειωθεί καθόλου το εμπόριο χρειάζεται κάτι παραπάνω, να συμβάλουμε και εμείς και να ενημερώνουμε τις αρχές αν πέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψη μας. Έτσι πιστεύω θα είναι πιο αποτελεσματικά τα μέτρα, ευαισθητοποιηθείτε και σώσετε και εσείς μια Σουζάνα, αν το θελήσετε μπορείτε, κάντε το λοιπόν πράξη, προσπαθήστε μην αγνοείτε είναι άνθρωποι που θέλουν βοήθεια.

Μύριαμ Κ. Ρόδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: