Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στην χώρα μου τα πολιτικά κόμματα είναι θαυματουργά, έχουν καταφέρει να κάνουν κομμάτια τους ανθρώπους. Και όχι μόνο αυτό, αλλά η λέξη κόμμα σημαίνει πολλά στην Ελλάδα. Αν υπήρχε  ρήμα στο κόμμα, αυτό θα ήταν σίγουρα το κόψιμο. Μην πάει ο νου σας στην τουαλέτα; καλά όχι ότι δεν σου φέρνει κόψιμο και αηδία όλο αυτό που γίνεται εδώ. Αν βάλουμε και  τα ληγμένα που τρώνε οι άνθρωποι  ή από  τους σκουπιδοτενεκέδες, όλο και κάποια συσχέτιση έχει και αυτή λέξη. Εδώ εγώ όμως μιλώ για ένα άλλο κόψιμο, από το ρήμα κόβω. Αυτό χρησιμοποιείται κατά κόρον στη βουλή, από όλα τα κόμματα. Κομμάτιασαν τους μισθούς και τις συντάξεις,  κομμάτιασαν την υγεία την παιδεία, όλο τον κορμό μιας χώρας με λίγα λόγια.  Τίποτα δεν άφησαν ολόκληρο, όλα τα διαίρεσαν και τα κομμάτιασαν. Α! ξέχασα, άφησαν και κάτι ακομμάτιαστο να τα λέμε και αυτά, μην είμαστε άδικοι. Τις τιμές από τα καταναλωτικά αγαθά και τους μισθούς τους, αυτά δεν τα κομμάτιασαν οι φιλεύσπλαχνοι, αλλά ούτε και τα χαράτσια. Αντίθετα εδώ υπερισχύει το ρήμα κλέβω, τσεπώνω, φουσκώνω.


  Το μεγαλύτερο κόψιμο όμως από όλα το δέχτηκε η αξιοπρέπεια του Έλληνα, την έκαναν κομμάτια στην κυριολεξία, τόσο που πάνε να την αφανίσουν εντελώς. Στην βουλή πρέπει να κάνουν μάθημα και να κλίνουν κάθε μέρα το ρήμα κόβω, έκοψα, θα κόψω, τόσο σπουδαγμένα είναι τα  παλικάρια μας. Αφού  τόση εργασία και μελέτη κάνουν, για να το εμπεδώσουν και με τρόπο να μας το εφαρμόσουν. Τώρα εμείς σαν απάντηση, πρέπει να μάθουμε και να υιοθετήσουμε ένα άλλο ρήμα και σκέφτηκα, το παίρνω.

 Εγώ-Παίρνω- πίσω την ζωή στα χέρια μου
Εσύ-Παίρνεις- πόδι από την βουλή και την χώρα μου
Αυτός-Παίρνει- την απάντηση που πρέπει
Εμείς- παίρνουμε- αποφάσεις δραστικές
Εσείς-παίρνετε- την απόφασιση να δράσετε επιτέλους
Αυτοί- παίρνουν- την τιμωρία που τους αξίζει

Μύριαμ Κ. Ρόδος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

(y)

Unknown είπε...

ΤΟ ΡΗΜΑ ΚΟΒΩ ΜΥΡΙΑΜ,ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ,ΜΠΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ..ΤΩΡΑ ΕΚΤΟΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΓΕΤΟΡΩΝ ΜΑΣ ( ΒΟΥΛΗ ),ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ..ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΚΑΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΑΠΡΕΠΩΣ ΣΤΟ ΦΒ,ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ,ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ,,,ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ..ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΦΥΜΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟ..( ΛΕΣ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ;;;;). ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΤΟΣΑ ΚΟΒΩ,ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΟΓΟ..ΝΑ,ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ,Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ…. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΕΣ,ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΖΟΜΠΙ,ΓΙΝΑΜΕ ΔΟΥΛΟΙ ..ΓΙΝΑΜΕ ΑΠΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ…ΤΙ ΝΑ ΠΩ ;;;; ΚΑΛΟ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ;;;;;,ΜΑΛΛΟΝ ΕΚΕΙ ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!