Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η φύση είναι από μόνη της ένα πλούσιο μαγαζί με όλων των ειδών τα καλλυντικά και τα φάρμακα. Παλιά οι γιαγιάδες μας αυτά χρησιμοποιούσαν, είχαν για το κάθε τι, λύση από την φύση. Τώρα με τα καλλυντικά που αγοράζουμε ακούμε κάθε τόσο να λέγονται διάφορα πράγματα και πολλές φορές μας τρομάζουν, άσε που με την οικονομική κρίση μερικοί δεν μπορούν να τα αγοράσουν πια. Θα σας πω μερικά από αυτά που έμαθα διαβάζοντας κατά καιρούς αλλά και από αυτά που λένε  οι  γιαγιάδες.

Το αυγό είναι μια πλούσια πηγή σε πρωτεΐνες και κολλαγόνο. Οι πρωτεΐνες είναι πολύ σημαντικές για την δημιουργία νέων κυττάρων και την ανάπλαση των νεκρών. Ακόμα οι  βιταμίνες που συναντάμε στο αυγό, περιλαμβάνουν τις  Α, D και Ε και όλες από την οικογένεια Β και το φολικό οξύ. Το ασπράδι του χρησιμοποιείται για γιατρικό  στα εγκαύματα γιατί αναπλάθει τους ιστούς χάρη στο κολλαγόνο που περιέχει. Επίσης το μέλι και το λάδι πρέπει να υπάρχει στο σπίτι μας πάντα.

Μάσκα ομορφιάς από αυγό: Παίρνουμε το ασπράδι ενός αυγού το χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι και προσθέτουμε λίγες σταγόνες γάλα. Έπειτα το απλώνουμε στο πρόσωπο και στον λαιμό και το αφήνουμε για είκοσι λεπτά. Το ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και μετά με κρύο. Αν το κάνετε αυτό δυο ή τρεις φορές την εβδομάδα θα δείτε μεγάλη βελτίωση στην ελαστικότητα και το πρόσωπό σας θα λάμπει.

Ενυδάτωση προσώπου: Δύο κουταλάκια μέλι και δύο κουταλάκια γάλα το απλώνετε για ένα τέταρτο και μετά το ξεπλύνετε καλά. Θα έχετε μια φυσική  και αποτελεσματική ενυδάτωση.

Σύσφιξη προσώπου:  Μια κουταλιά της σούπας μέλι, ασπράδι από ένα ωμό αυγό, ένα κουταλάκι του γλυκού γλυκερίνη και  λίγο αλεύρι  τα ανακατεύετε μέχρι να γίνει το μείγμα σαν κρέμα και το απλώνετε στο πρόσωπο για είκοσι λεπτά.

Για πανάδες και λεύκανση προσώπου: Μια πολύ λευκαντική και φυσική λοσιόν είναι αυτή με τον μαϊντανό.  Βράζουμε ένα ματσάκι μαϊντανό  με δυο ποτήρια νερό για δέκα λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ένα πρασινωπό χρώμα το νερό. Το κατεβάζουμε από την φωτιά και στύβετε μέσα ένα λεμόνι. Το αφήνετε να κρυώσει και μετά με ένα βαμβάκι το απλώνετε σε όλο το πρόσωπο και το αφήνετε για ένα τέταρτο, μετά το ξεπλύνετε. Το υπόλοιπο διατηρήστε το στο ψυγείο και επαναλάβετε την διαδικασία καθημερινά αν σας βολεύει. Σε λίγο καιρό θα δείτε το πρόσωπο σας να λευκαίνει.

Μαύροι κύκλοι: Πολλοί άνθρωποι έχουν έντονο πρόβλημα με τους μαύρους κύκλους γύρω στα μάτια. Αυτό μπορεί να οφείλετε σε έλλειψη  βιταμίνης Β6 και φολικού οξέως, μπορεί από αλλεργία, αϋπνία  ή κληρονομικούς παράγοντες. Για να μειώσετε το πρόβλημα βράστε λίγο τσάι και βάλτε το σε φόρμες που βάζετε τα παγάκια. Τοποθετείτε μετά τα παγάκια σε ένα σακουλάκι και τα βάζετε στα μάτια για δεκαπέντε λεπτά, μειώνει αποτελεσματικά το πρήξιμο και την δυσχρωμία στο σημείο αυτό. Ακόμα το αγγούρι είναι το ίδιο δραστικό, κόβετε σε φέτες και τα τοποθετείτε για ένα τέταρτο. Φροντίστε να κοιμάστε τουλάχιστον εφτά ώρες και να πίνετε πολύ νερό.

Ενυδάτωση με λάδι: Το βράδυ απλώστε λίγο αμυγδαλέλαιο στο πρόσωπο σας, αν δεν έχετε βάλτε ελαιόλαδο  και κοιμηθείτε με αυτό. Το πρωί πλένετε πολύ καλά το πρόσωπο σας.

Πιστεύω να σας φανούν χρήσιμα και θέλω να σας πω και κάτι τελευταίο. Να κάνετε όσο μπορείτε ασκήσεις, περπάτημα κολύμπι. Γιατί η άσκηση του σώματος συμβάλει στην καλή λειτουργία όλων των οργάνων του σώματος μας, καρδιά πνευμόνια, αλλά  διατηρεί και την  ψυχική ισορροπία του ανθρώπου. Αυτό έχει θαυματουργές ιδιότητες στο δέρμα και το κάνει να λάμπει.


Μύριαμ Κ. Ρόδος

2 σχόλια:

TROMOS είπε...

ΣΑΝ ΣΑΛΑΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑ

Μύριαμ είπε...

ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑΑ Τρόμε με τα ωραία σου.