Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Η εκκλησία δεν έκλεισε

Έκλεισαν οι εκκλησίες και πολλοί άνθρωποι άρχισαν να βρίζουν, που κάποιοι αντίχριστοι όπως τους λένε ήθελαν να χτυπήσουν την Ορθοδοξία. Όχι η εκκλησία δεν έκλεισε, είναι πάντα στην θέση της και προσεύχεται για τους πιστούς της.  Όποιος θέλει, άνετα μπορεί να πάει και να ανάψει κεράκι, η απαγόρευση αφορά τις συναθροίσεις και το μάζεμα, δηλαδή την πολυκοσμία .  Εξάλλου είναι ο οίκος του Θεού και κανείς δεν μπορεί να με την βία να εμποδίσει την αγάπη του Θεού από τους πιστούς του. Όμως πριν αρχίσετε να βρίζεται, να κλαίτε και να μοιρολογείτε, σκεφτείτε πως είναι αναγκαία προσωρινά μέτρα, που επιβάλλει η παγκόσμια υγεία και πρέπει να ακολουθήσουμε και εμείς. Προσευχή μπορούμε να κάνουμε και στο σπίτι μας, στην τηλεόραση τα τοπικά κανάλια δείχνουν τις λειτουργίες.  Τώρα θα μου πείτε δεν είναι το ίδιο, όμως καλύτερα να τις παρακολουθούμε για λίγο από μακριά, παρά να μην είμαστε σε θέση να τις παρακολουθήσουμε πια  στο μέλλον καθόλου, καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Η πίστη είναι μια ζωντανή φλόγα αγάπης και ελπίδας για την αιώνια ζωή και με αυτήν ο άνθρωπος περνάει με μεγαλύτερη ευκολία το κάθε εμπόδιο στην ζωή του. Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι, πως είναι μέτρα προσωρινά και όχι παντοτινά, μόνο για όσες μέρες ή εβδομάδες χρειαστεί. Μην είστε κλειστόμυαλοι και μην βλέπετε παντού εχθρούς, ο μόνος εχθρός αυτή την στιγμή είναι ο Κορονοϊός και αυτόν πολεμάμε.  Ενωθείτε για να τον νικήσουμε όλοι μαζί, μείνετε μέσα και να μετακινείστε, μόνο όταν χρειάζεται και αυτό γρήγορα και με προφύλαξη. Πρέπει με κάθε θυσία να βγούμε νικητές και όσο πιο ανώδυνα γίνεται από αυτόν τον καταστροφικό ανεμοστρόβιλο, που στο διάβα του καταστρέφει τα πάντα. Το χρωστάμε στην πατρίδα, που εκτός των άλλων, αυτή την στιγμή βάλλεται από δύο εχθρούς, με αποτέλεσμα,να έχουμε δυο μέτωπα ανοιχτά.             

Ξέρετε όλοι εσείς που παραπονιέστε, πόσοι συνάνθρωποι μας είναι στο μέτωπο και πολεμάνε για την δική μας ασφάλεια και υγεία; αυτοί δεν έχουν ψυχή; Δεν θα ήθελαν να μείνουν με τις οικογένειες τους, στην ασφάλεια και την θαλπωρή του σπιτιού τους; Και όμως ρίχτηκαν με αυταπάρνηση και αυτοθυσία στον αόρατο και ορατό πόλεμο. Σταματήστε την γκρίνια και προσευχηθείτε όλοι να βγούμε γρήγορα από αυτή την κρίση. Προσευχηθείτε για όλους όσους βρίσκονται στα σύνορα μας και φυλάνε την πατρίδα μας για να μην μπουν μέσα οι εχθροί. Προσευχηθείτε, για τους γιατρούς, τις νοσοκόμες, τις καθαρίστριες που παίζουν κορώνα γράμματα την ζωή τους.  Τους δημόσιους υπαλλήλους που εν ώρα κρίσης και πανδημίας, βρίσκονται στον δρόμο να μαζέψουν τα σκουπίδια μας, για να μην μας πνίξουν.  Επίσης για τους φαρμακοποιούς, για όλους τους εργαζομένους, που βρίσκονται ακόμα στην θέση τους για να μην  λείψει τίποτα σε εμάς.

Οπλιστείτε με υπομονή, και αντλήστε μέσα από την πίστη, θάρρος. Δείξτε υπακοή και κάντε ότι πρέπει για να μην βάλετε την ζωή σας, μα και των αδύναμων ανθρώπων σε κίνδυνο. Μια μπόρα είναι και όλοι μαζί θα την ξεπεράσουμε. Ο Θεός μαζί μας αδέλφια, να προσέχετε και να μείνετε μέσα. 

Μύριαμ Κ. Ρόδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: