Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΜΑΣΚΑΡΕΜΑΤΑ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Τα μάθατε τα νέα; η κυβέρνηση φροντίζει για την υγεία μας, καλά τα έλεγε τόσο καιρό και εμείς δεν την πιστεύαμε. Βρήκε έναν πολύ καλό τρόπο να ξεπεράσουμε την  οικονομική κρίση, παίρνουμε μερικά φαρμακάκια και ξενοιάσαμε. Τώρα τι ξένοιασμα θα είναι;  αυτό είναι άλλο κεφάλαιο ίσως  βρεθούμε σε κανένα πεύκο ανάποδα να μετράμε τα ραδίκια, καλά είναι καλά είναι.  H  αιτία  του παραμιλητού  ολόκληρής της χώρας  και εμένα, είναι τα  Γενόσημα .

Τι είναι τα γενόσημα;

Το γενόσημο είναι  ένα  φαρμακευτικό προϊόν που έχει  παραχθεί  με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι ίδιο με  ένα  εγκεκριμένο προϊόν. Πρέπει  το παραγόμενο   προϊόν  να έχει ίδιες  ιδιότητες με το πρωτότυπο, και την ίδια δράση .  Δηλαδή να έχει ίδια θεραπευτικά  αποτελέσματα με το πρότυπο. Το ερώτημα όμως που μας βασανίζει και μας φοβίζει συνάμα είναι : το γενόσημο είναι ασφαλές; ή  αυτά τα θαυμάσια σκευάσματα φαρμάκων  θα  μας κάνει να γίνουμε  πειραματόζωα; Αφου ακόμα δεν   γνωρίζουμε τις συνέπειες από την χρήση ενός μη σωστά κατασκευασμένου γενόσημου.   Ακόμα έχω μια απορία ,  οι πολιτικοί  στα παιδιά και στις οικογένειες τους θα δώσουν τέτοια σκευάσματα φαρμάκων; ή θα τους φέρνουν από το εξωτερικό τα  πρότυπα; Αυτά και ένα σωρό άλλα ερωτήματα σχετικά με την καταλληλότητα η όχι έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεως σε όλη την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου καταγγέλλει το γεγονός  αυτό και συγκεκριμένα  Ο κ. Λουράντος  που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι οι ξένοι κολοσσοί με τα φθηνά σκευάσματα από χώρες του Τρίτου Κόσμου θα μονοπωλήσουν την ελληνική αγορά, θα εξαφανίσουν τα ελληνικά φάρμακα, θα διαλύσουν την ελληνική φαρμακοβιομηχανία και –στη συνέχεια, όταν θα «παίζουν» μόνοι τους στο γήπεδο- θα αυξήσουν τις τιμές τους, εκτοξεύοντας τελικά τη φαρμακευτική δαπάνη. Επίσης, ο ίδιος αμφισβητεί ότι -στο εξής- η Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα να διασφαλίζει την ποιότητα των φαρμάκων που κυκλοφορούν στη χώρα «όταν εν ονόματι του φθηνότερου φαρμάκου θα έρχεται ο κάθε ένας να φέρνει φάρμακα από οπουδήποτε με πλαστά πολλές φορές πιστοποιητικά»
πηγή: http://www.newsbomb.gr/apokalypseis/story/118179/o-g-papandreoy--oi-israilinoi-kai-ta-xena-symferonta-sta-farmaka

Βέβαια ο ΕΟΦ λέει ότι τα ελέγχουνε και από αυτά μόνο το 4% κρίθηκε ακατάλληλα, όμως τα συμπτώματα  και οι  παρενέργειες παρουσιάζονται  μετά από λίγο καιρό. Κάποτε ο ΕΟΦ αν υπήρχε παρενέργεια έστω και μία τοις χιλίοις αμέσως έκανε απόσυρση του φαρμάκου, τώρα τί έγινε γιατί με το 4% αδιαφορούν;  Όμως πολλά από αυτά  τα φάρμακα έρχονται από τις τριτοκοσμικές χώρες, Ινδία, Πακιστάν Μπαγκλαντές και πάει λέγοντας. . Ποιός  θα μπορέσει να μας εγγυηθεί ότι σε αυτές τις χώρες θα κρατήσουν αυστηρά τις  προδιαγραφές και θα είναι ασφαλές;  Και  το τι ποιότητα  θα έχουν αυτά τα φάρμακα κανείς δεν το ξέρει.

Το σκηνικό  αυτό όλο με τα γενόσημα, είναι καθαρά για θέμα οικονομίας. Οι εγκέφαλοι πολιτικοί σκέφτηκαν αυτό τον τρόπο για να εξοικονομήσουν  χρήματα. Επίσης είναι ένας όρος του μνημονίου γιατί είμαστε σπάταλος λαός όπως λένε. Όμως εγώ ρωτώ οι  τριακόσιοι γιατί δεν κάνουν  περικοπές από τους μισθούς και τα εξτρά που παίρνουν; Αυτά τα "ιμιτασιόν" φάρμακα θα τα πάρουν παιδάκια, ηλικιωμένοι, άνθρωποι με αλλεργίες, με σοβαρές ασθένειες και θα κινδυνέψουν, για να κάνουν οικονομία σε κάτι που αυτοί  προκαλέσαν και δημιούργησαν. Η καταπάτηση δικαιωμάτων εδώ είναι εμφανές, δεν μας δίνετε το δικαίωμα της επιλογής αλλά μας υποχρεώνουν  με το έτσι θέλω να παίρνουμε αυτού του είδους τα ¨φάρμακα. Αφού οι γιατροί  γενόσημα θα γράφουν, περίπου το 5ο% από τώρα και στο εξής, και αφού χρήματα δεν υπάρχουν για να  αγοράσουμε φάρμακα δικής μας επιλογής, χωρίς ασφάλεια. Υπάρχουν πιστεύω μεγάλα και σκοτεινά συμφέροντα πίσω από όλο αυτό το σκηνικό. 

Όμως  εγώ δεν προτίθεμαι να κάνω το πειραματόζωο και προτείνω σε όλους τους πολιτικούς που σκαρφίστηκαν να φέρουν τα γενόσημα για οικονομία, να κάνουν αυτοί τα πειραματόζωα, εξάλλου σε αυτούς ταιριάζει αυτός ο ρόλος, μια και είναι τόσο μεγάλα ζώα.

Μύριαμ Κ. Ρόδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: