Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

Είμαι γυναίκα

Είμαι γυναίκα, ε και; με λες αδύναμο φύλο άλλα δεν είμαι, γιατί δεν κλαψουρίζω σε κάθε αναποδιά, αλλά παλεύω να τα ισιώσω και  να σταθώ πάλι όρθια. Δεν είμαι δειλή να κρύβομαι στο καβούκι μου, επειδή μου έτυχε κάτι στραβό. Αγωνίζομαι με νύχια και με δόντια, αντίθετα από σένα που ζεις στα σκοτεινά, επειδή δεν ήρθαν όπως θα ήθελες κάποια πράγματα. Δεν μπορεί να με γονατίσει η ζωή, όσο και αν προσπαθεί,  και ας είμαι γυναίκα. Και αν  κάποιες φορές γονατίσω, βάζω τεράστια δύναμη, και αμέσως σηκώνομαι. Δεν μου αρέσει να με λες αδύνατο φύλο, γιατί είμαι ανθεκτική  στον βοριά, και δεν αφήνω να με ρίξει όπως  εσένα. Αντιστέκομαι και τα καταφέρνω καλά θαρρώ, γιατί έχω γερά ψυχικά  θεμέλια. Να είδες; εσύ κρύφτηκες πίσω από το πέπλο της κατάθλιψης, την άφησες να σε τυλίξει και τώρα φυλακίστηκες μέσα εκεί και απορώ, αν κάποτε καταφέρεις να ξεφύγεις από αυτό. 

Με λες αδύναμη, αλλά θα σε ρωτήσω και κάτι ακόμα, ποιος αντέχει καλύτερα τον πόνο; μήπως εσύ; είναι αστείο και μην το ξαναπείς. Εγώ αντέχω τον πόνο, γιατί γιαυτό είμαι πλασμένη, να πολεμάω τον πόνο και να νικώ. Και αν κάποιες φορές θα δεις τα δάκρυα μου, δεν είναι από αδυναμία, αλλά γιατί είμαι δυνατή, Θέλω να τα αφήσω να κυλήσουν για να μου γιατρέψουν την ψυχή από τον πόνο, και δεν ντρέπομαι γιαυτό. Εγώ έτσι πολεμάω τον πόνο, ενώ αντίθετα εσύ τον κρύβεις γερά μέσα σου και ντρέπεσαι να κλάψεις, μην τυχών και παρεξηγηθείς.  Είδες; ακόμα και εδώ έχω τόλμη.  Ναι κλαίω όταν μου τύχει, γιατί εξαγνίζω την ψυχή μου, διώχνοντας μακρυά μου το κακό.

Είμαι γυναίκα και να με σέβεσαι, γιατί το δικό μου χέρι θα ζητήσεις να σηκωθείς (γερέ) άντρα μην το ξεχνάς ποτέ αυτό. Μπορεί με άλλη μορφή, όπως αυτή της μητέρας, της αγάπης, της φίλης ή αδελφής, μια φορά γυναίκας χέρι θα ζητήσεις. Και ποτέ, μην θεωρήσεις πως  η μυική δύναμη σε κάνει δυνατότερο από εμένα. Γιατί η δύναμη της ψυχής, είναι ανώτερη από κάθε άλλη δύναμη.  Μια βόλτα στον καθρέφτη σου, την ώρα που θα σου συμβεί κάτι κακό,  θα σε πείσει. Κοιτάξου πως κάνεις και πως αντιδράς, καημένε δυνατέ μου άντρα. Αυτά (δυνατό φύλο) σου απαντώ, μελέτησε τα καλά και έπειτα αν σου βαστάει, ξανά πες με αδύναμο φύλο. 


Μύριαμ Κ. Ρόδος

4 σχόλια:

Αγαθή Παπαδοπούλου - Λάιου είπε...

Μύριαμ τα λες μια χαρά και συμφωνώ μαζί σου. Ελπίζω να έχουν και μεταφορική σημασία!Μα δεν είναι δυνατόν τόσα χρόνια να συμβαίνει αυτό και να μην ακούει κανένα! Δειλία, φόβος, δεν ξέρω τι είναι αλλά έχω απογοητευτεί Πάντως αν σε ενόχλησε κάτι από μένα ,ήταν από αγανάκτηση και έχω το θάρρος να ζητήσω ακόμα και συγνώμη!

Μύριαμ είπε...

Κυρία Αγαθή μου, σε ευχαριστώ για το σχόλιο και για το θάρρος σου, πολύ το εκτιμώ. Όλα είναι εντάξει δεν έχω ΄κάτι μαζί σου, αφήνω πάντα πίσω μου ότι με στεναχωρεί και προχωρώ. Η πρόθεση σου δεν ήταν κακή πιστεύω, γιαυτό και πάλι είμαστε φίλες. Φιλάκια και να έρθουν όλα όπως τα θέλεις, με εκτίμηση Μύριαμ

Chr. Mag. είπε...

Εισαι αστερι μυριαμ!!καλες γιορτες....

Μύριαμ είπε...

Ευχαριστώ πολύ Chr. Mag, καλές γιορτές επίσης με υγεία και ευτυχία!!!