Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

XTAΠΟΔΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Το χταπόδι όπως και να το μαγειρέψεις, είναι όμορφο και αυτές τις ημέρες, έχει την τιμητική του. Σκέφτηκα να σας γράψω, την συνταγή που χρησιμοποιώ, για να φτιάξω χταποδοκεφτέδες, είναι νόστιμοι και νηστίσιμοι. 

Τα υλικά: Ένα κιλό κιμάς από χταπόδι.  Αν δεν βρείτε, μπορείτε εσείς να κόψετε το χταπόδι και να το φτιάξετε κιμά.
Ένα μπολ βρεγμένο ψωμί, ρίξτε και λίγο ξύδι μέσα στο νερό, όταν θα μουσκεύετε το ψωμί. Ένα μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο ή ψιλοκομμένο, δυο σκελίδες σκόρδο, λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, θρούμπι, πολύ λίγο αλάτι, πιπέρι και ένα μικρό φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο.

Εκτέλεση: Παίρνουμε τον χταποδοκιμά και τον τοποθετούμε σε μια λεκάνη, βάζουμε το βρεγμένο ψωμί. Έχουμε έτοιμο το κρεμμυδάκι μας, το προσθέτουμε και αυτό μαζί με το σκόρδο. Ρίχνουμε την θρούμπι, μισή κουταλιά της σούπας. Έπειτα βάζουμε το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι γιατί το χταπόδι είναι αλμυρό, πιπέρι και λίγο αλεύρι για να δέσει. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και τα σκεπάζουμε με ζελατίνα. Έπειτα τοποθετούμε το μείγμα μας στο ψυγείο για καμιά δυο ώρες, για να δέσει η ζύμη μας. 

Τα πλάθουμε όπως κάνουμε τους κεφτέδες και τα αλευρώνουμε. Έχουμε βάλει το λάδι να κάψει και ρίχνουμε μέσα τους κεφτέδες. Τους γυρνάμε να ψηθούν και από τις δυο πλευρές, θέλει περίπου 3-4 λεπτά ψήσιμο. Αυτή ήταν η συνταγή, την συνοδεύετε με μια σαλάτα και πατάτες προαιρετικά. 

Καλή σας όρεξη και καλή Σαρακοστή να έχετε με υγεία πάντα.




Μύριαμ Κ. Ρόδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: