Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΚΙΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ

Η κακία είναι ένα σαράκι που σου τρώει την ψυχή. Για πάντα θα σε τυραννάει και δεν θα σε αφήσει να χαρείς τις ομορφιές της ζωής. Η ψυχική γαλήνη και η ηρεμία του ανθρώπου ποτέ δεν θα υπάρχει  στην καρδιά κάποιου-ας, αν υπάρχει ριζωμένη μέσα του η κακία. Είναι σαν ένα δεντράκι ή φυτό  που δεν μπορεί να ποτιστεί και να πιεί το νερό γιατί υπάρχει η ανομβρία. Με ανομβρία παρομοιάζω  την κακία γιατί  δεν υπάρχει το νερό  της αγάπης και της καλοσύνης να ποτίσει την  ψυχή του ανθρώπου. Αν δεν πιει νερό να ποτιστεί η κάθε αρετή, τότε όλα θα νεκρώσουν μέσα του και η ψυχή του θα μαραζώσει και μοιραία θα  πεθάνει.

Δίχως ψυχή ο άνθρωπος μοιάζει με την γη χωρίς οξυγόνο που θα είναι άχρηστη για όλα τα πλάσματα  που φιλοξενεί  και δεν  θα μπορούσαν να ζήσουν ποτέ  πάνω σε αυτήν.  Αν κάποιος   έχει την κακία μέσα του εγώ τον θεωρώ καταραμένο, γιατί κατάρα είναι να μην μπορείς να νοιώσεις τις χαρές της ζωής. Η κακία έχει δίδυμη αδελφή την ζήλεια εξίσου ψυχοφθόρα. Αν κάποιος-α είναι κακός  αυτόματα είναι και ζηλιάρης  και ζηλεύει τους πάντες γύρω του, δεν θέλει την προκοπή και το καλό άλλου ανθρώπου. Είναι εγωιστής και δεν τον νοιάζει αν με την συμπεριφορά του θα πληγώσει τους άλλους.  Η κακία όμως έχει μια αποκρουστική μορφή που απωθεί όλους τους ανθρώπους και όταν την δουν, νοιώθουν την παρόρμηση να απομακρυνθουν από κοντά του. Μερικές φορές οι κακοί άνθρωποι κοιτάνε να σε ξεγελάσουν. Φοράνε το προσωπείο της καλοσύνης και σου χαμογελάνε ευγενικά, όμως υπάρχουν κάποιοι που από την πρώτη στιγμή  αντιλαμβάνονται τους κακούς και τους αποφεύγουν. Υπάρχουν άνθρωποι που μισούν κάποιον δίχως λόγο ή μάλλον από ζήλια γιατί αυτός ο άλλος είναι αγαπητό πρόσωπο και καταξιωμένο. Στην ουσία όμως υποσυνείδητα μισούν τον εαυτό τους που δεν μπορεί να του μοιάσει. Καλό θα ήταν όμως αντί να βάλουν το ποταπό συναίσθημα της ζήλιας και της κακίας, να προσπαθήσουν να του μοιάσουν και να τον ξεπεράσουν.

Δεν έχουν καταλάβει μερικοί άνθρωποι πως η ζωή είναι εφήμερη και πως πρέπει να την ζήσουν όσο γίνεται καλύτερα και ευχάριστα. Δίνοντας αγάπη γύρω σου μέσα σου, νοιώθεις μια ικανοποίηση και σε κάταξιώνει σαν άνθρωπο. Ποτέ μην θελήσεις το κακό ανθρώπου γιατί όπως λέει σοφά μια παροιμία αν σκάβεις κάποιου τον λάκκο πέφτεις μέσα ο ίδιος. Μάθε να αντέχεις στον πόνο και αν κάποιος σε πόνεσε κλάψε και βγάλε όλο τον θυμό από μέσα σου. Μην τον αφήσεις να κατοικήσει στην ψυχή  σου και μεταμορφωθεί σε κακία γιατί τότε η καρδιά σου θα γίνει σκληρή σαν πέτρα και δεν θα νοιώθεις καμιά απόλαυση από την ζωή. Μερικοί άνθρωποι από την κακία που έχουν θέλουν να εκδικηθούν τους πάντες και μέρα νύχτα ψάχνουν να βρουν τρόπο εκδικησης για να ηρεμήσουν όμως η ηρεμία δεν έρχεται ποτέ. Μάθε την λέξη συγχώρεση και εφάρμοσε την αν θέλεις να σε συγχωρέσουν και εσένα κάποτε. Η λύτρωση της ψυχής από την κακία είναι η συγχώρεση και η επιείκεια για τα τυχόν λάθη των γύρω σου. Κανείς δεν είναι αλάνθαστος ποτέ μην το ξεχνάς αυτό,  ψάξε μέσα σου βαθειά και βρες τα δικά σου λάθη και πόσους ανθρώπους δεν έχεις αδικήσει με την συμπεριφορά σου;  

Η φράση που λέει ότι, η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται πάντα κρύο για μένα είναι λανθασμένη. Γιατί το πιάτο αυτό πάγωσε από την καρδία σου που την άφησες να γίνει  ένα θεόρατο παγόβουνο. Γύρισε και κοίταξε γύρω σου και δες τους ανθρώπους που έχουν καλοσύνη και δίνουν αγάπη, πόσους φίλους έχουν δίπλα τους. Εσύ ο κακός-η πόσους έχεις; δυο τρεις και με το ζόρι. Στην ουσία είσαι μόνος-η, σου αρέσει να ζεις έτσι; Ξύπνησε ένα πρωί και δες τον ήλιο πως λάμπει και βάλε τον για  οδηγό να φωτίσει την σκοτεινή καρδιά σου και άφησε τον να σε ζεστάνει με τις ακτίνες του. Θα νοιώσεις τότε την ζεστασιά και την αγάπη του κόσμου που σου έλειψε. Η μνησικακία είναι το πιο φοβερό ελάττωμα στον άνθρωπο, γιατί ζει πάντα στην μιζέρια της μοναξιάς και γίνεται μισητός από τους γύρω του. Μάθε να αγαπάς τον κόσμο για να σε αγαπήσει και αυτός, αλλιώς φοβάμαι πως θα πεθάνεις μόνος-η. Και το μόνο που θα πάρεις  μαζί σου είναι το δίδυμο της συμφοράς, την κακία και  την ζήλεια, αυτές τις δύο αδελφές που σε συντρόφευαν πάντα.

Με αγάπη και σεβασμό πάντα στον άνθρωπο, αυτές οι λίγες σκέψεις και συμβουλές μου.

Μύριαμ Κ. Ρόδος

6 σχόλια:

ΡΟΔΟΣυλλέκτης είπε...

...Η λύτρωση της ψυχής από την κακία είναι η συγχώρεση και η επιείκεια για τα τυχόν λάθη των γύρω σου. Κανείς δεν είναι αλάνθαστος ποτέ μην το ξεχνάς αυτό...

Μύριαμ είπε...

ΑΚΡΙΒΩΣ ΡΟΥΒΗΜ ΕΤΣΙ

Konstantinos είπε...

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΑΝΑΛΥΣΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑ ΜΥΡΙΑΜ..ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ,ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΖΗΛΕΙΑΣ..ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΑΛΛΑ,ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ..Η ΖΗΛΕΙΑ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ..ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ/Α ΑΓΑΠΑΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΖΗΛΕΥΕΙ,ΦΟΒΟΥΜΕΝΗ/ΟΣ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ/ΤΟΥ..Η ΖΗΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΖΗΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΦΘΟΝΟΣ..ΦΘΟΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ/ΟΣ ΤΟΝ/ΤΗΝ ΑΛΛΟ/ΛΛΗ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ/ΤΟΝ ΦΘΑΣΕΙ,ΕΠΕΙΔΗ ΥΣΤΕΡΕΙ..ΕΤΣΙ,ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΚΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΚΑΙ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙ ΣΕ ΑΣΧΗΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ..ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙΣ ΩΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΣΟΥ ΑΡΘΡΟΥ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΩΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΑΛΛΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ..ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΙΣ ΘΑΥΜΑΣΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΚΩΝ .ΓΛΥΝΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μύριαμ είπε...

Κωσταντίνε δεν μιλάω για την ζήλια της αγάπης αλλά γενικά. Παράδειγμα ζηλεύουμε κάποιον επειδή είναι καταξιωμένος ή όμορφος ή επειδή έχει λεφτά ή πολλές φορές πάλι επειδή νομίζουμε και είναι εξυπνότερος, για αυτή την ζήλια μιλάω, ένας άνθρωπος να ζηλεύει και να προσπαθεί να κάνει κακό σε κάποιον άλλο άνθρωπο.

Konstantinos είπε...

MA,,ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΩ ΚΙ'ΕΓΩ ΜΥΡΙΑΜ,
ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΡΗΜΑΤΑ,Η ΕΧΕΙ ΒΑΠΟΡΙΑ,Η ΕΧΕΙ ΒΙΛΕΣ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΖΗΛΕΥΟΥΜΕ,ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΦΘΟΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ'ΕΜΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΜΑΣ..ΕΙΝΑΙ ΦΘΟΝΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΖΗΛΕΙΑ..ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ,ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ..ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΜΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ,ΙΣΑ ΙΣΑ,ΠΟΥ ΤΑ ΕΠΙΚΡΟΤΩ,ΚΑΙ ΤΑ ΘΑΥΜΑΖΩ..ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΣΟΥ,ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΚΙ'ΕΓΩ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΥ,ΕΑΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΚΑΛΗ ΜΟΥ…ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ ΣΕ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΔΕΝ ….ΖΗΛΕΥΩ - ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΣΟΥ - ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑΖΩ,ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΣΟΥ, ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΨΥΧΗ ΣΟΥ...

Ανώνυμος είπε...

περί κακίας