Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Θαύματα υπάρχουν;

Ακούω πολλούς να μιλάνε και να είναι κατηγορηματικοί με τα θαύματα. Λένε πως δεν υπάρχουν θαύματα και πως όλα είναι φαντασία των ανθρώπων. Ποιοι όμως τα αμφισβητούν και γιατί. Συνήθως αυτοί που δεν πιστεύουν στον Θεό και  προσπαθούν πάνω σε αυτά να γελοιοποιήσουν την θαυμαστή ενέργεια των θαυμάτων. Μάλιστα τα παρουσιάζουν σαν κάτι τρελό,  εξωφρενικό και φυσικά ανύπαρκτο όπως ο Θεός, σύμφωνα με το σκεφτικό τους. 

Οι άνθρωποι ότι δεν καταλαβαίνουν προσπαθούν να το εξηγήσουν με την δική τους λογική. Eντάξει, όμως το θέμα είναι πως δεν αρκούνται σε αυτό, αλλά μιλάνε τελεσίδικα για το συμπέρασμα τους. Το άλλο που κάνουν, είναι να λένε πως εγώ δεν είδα κανένα θαύμα, άρα δεν υπάρχει Θεός. Ε πως να δεις φίλε-η μου αφού δεν πιστεύεις; Αν και έπρεπε να ανοίξεις τα μάτια σου και να κοιτάξεις τον κόσμο, την φύση και το στερέωμα, αυτό δεν είναι ένα θαύμα, που μέχρι τώρα επιστήμονες και μελετητές ψάχνουν να βρουν; Να σε πληροφορήσω, πως θαύμα δεν είναι να δεις ένα κατσικάκι να μεταμορφώνεται σε λύκο, ούτε ένα γουρουνάκι σε γατούλα, αυτά είναι μόνο στην φαντασία και στα παραμυθάκια. Θαύμα είναι να παρακαλάς και να ζητάς μέσα από την καρδιά σου, κάτι τον  Θεό και εκείνος με τις ενέργειές του, να σου εκπληρώνει την επιθυμία σου. Αν συντρέχει σοβαρός  λόγος, που πρέπει να επέμβει, φυσικά.

Ο περισσότερος κόσμος έχει χάσει την πίστη του και στρέφει τα μάτια του στον Θεό, μόνο στην μεγάλη ανάγκη. Του ζητάει με επιπόλαιο τρόπο να τον βοηθήσει και αν δεν γίνει αυτό που ζητάει, τότε θυμώνει και αποστρέφεται για πάντα τον Θεό. Για να ζητήσεις όμως κάτι από τον Θεό, θα πρέπει να γίνει με πολύ πίστη και αγάπη προς εκείνον για να σε ακούσει. Κάποιες φορές που υπάρχει η δυνατή πίστη σε έναν άνθρωπο, ο Θεός κάνει θαύματα και επεμβαίνει για να διορθώσει κάτι και να τον βοηθήσει. Ο Θεός δεν είναι επιδειξίας και ούτε έχει ανάγκη να προβληθεί, μας θέλει με πλήρη συνείδηση κοντά του και γιαυτό άλλωστε, μας έδωσε την ελεύθερη βούληση. Τα θαύματα είναι μια πράξη ενεργειών που κάνει για να βοηθήσει κάποιον και που αν είναι κοντά του, θα τα καταλάβει. Μην περιμένετε από κάποιον που δεν πιστεύει και που δεν ξέρει καλά καλά από που προήλθε, να πιστέψει σε ένα θαύμα.

Θαύματα λοιπόν υπάρχουν άπειρα και τα μόνα ορατά είναι τα δημιουργήματα του, πάνω και έξω από την γη. Αν σηκώσετε ψηλά το κεφάλι θα τα δείτε και αν γυρίσετε το κεφάλι,  και ψάξετε τον κόσμο μας, πάλι θα δείτε. Αν θέλετε να τα κοιτάξετε πιο καθαρά, τότε θα πρέπει να μείνετε κοντά του, να προσεύχεστε με ταπείνωση και αληθινή αγάπη προς εκείνον και όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά σας. Ο Θεός το μόνο που ζήτησε είναι η αγάπη, ακολουθείστε την και που ξέρετε, ίσως να έχετε την τύχη να δείτε και εσείς το δικό σας θαύμα και να πειστείτε.

Μύριαμ Κ. Ρόδος

3 σχόλια:

Konstantinos είπε...

ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΩΡΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΜΥΡΙΑΜ,,, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΑΥΤΗ.. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΑΥΜΑΤΑ,ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ,ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ Σ'ΑΥΤΟΝ..ΤΟ ΘΑΥΜΑ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ Σ'ΑΥΤΟΝ,ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ...Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΠΙΣΤΟΥΣ,ΑΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥΣ .. ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΣΑΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΠΙΠΙΛΑΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ,ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΝΗΤΩΡΑ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΜΕΘΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ... ΦΙΛΕΣ ΦΙΛΟΙ,ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ,ΓΥΡΙΣΤΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΓΟΝΥΠΕΤΕΙΣ ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΤΟΥ ΣΥΓΝΩΜΗ..ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΔΥΝΑΜΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΦΟΥ ΔΕΙ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΑΜΕ ..ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ...ΔΕΙΞΤΕ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΣΑΣ,ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΑΠΑΡΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ....ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΜΥΡΙΑΜ ΜΟΥ,ΚΑΙ ΕΙΘΕ Ο ΘΕΟΣ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΦΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΗΣΕΙΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΑΥΤΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μύριαμ είπε...

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Κωσταντινε, να είσαι καλά και εσύ

Unknown είπε...

Συμφωνω μαζι σου.γινονται θαυματα.με πολλη ταπεινωση και προσευχη!