Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΜΟΔΙΣΤΡΕΣ

Βλέπω την παρέλαση από την τηλεόραση και σκέφτομαι. Σήμερα παρελάσουν τα περήφανα Ελληνόπουλα, ο στρατός ξηράς και θαλάσσης, οι ειδικές δυνάμεις και όλα τα σώματα ασφαλείας και εδώ αρχίζουν οι σκέψεις και τα ερωτήματα μου. Άραγε, γιατί αυτοί οι περήφανοι Έλληνες  δεν αντιδρούν; ανήκουν στην γενιά του καναπέ; ή μάλλον όχι υπακούν στους νόμους. Αλλά οι νόμοι υπακούουν στους ανθρώπους; Είναι ικανοί να διαφυλάξουν τον πολίτη από τις κακουχίες και την αξιοπρέπεια τους; Δεν προλαβαίνω να σκεφτώ και πάλι ένα άλλο ερώτημα, μου έρχεται στο μυαλό. Οι νόμοι είναι νόμοι ή κοπτοραπτική; κομμένα και ραμμένα τα πάντα, στα μέτρα της βουλής. Ιδού, γιατί είναι πάντα  καλοντυμένοι όλοι αυτοί οι κύριοι που μας κυβερνούν.

Δεν ξέρω γιατί αλλά η κοπτοραπτική (νόμοι) έπαψαν να είναι νόμοι των ανθρώπων και κυριαρχεί ένας άλλος νόμος της ζούγκλας και του χάους. Ποιο γεγονός θα ήταν αυτό που θα τάραζε συθέμελα την αρχή και το τέλος των νόμων αυτών; Δεν θα ήταν σωστό να γίνει με βία, αλλά πάλι πως αλλιώς θα πάρουν χαμπάρι οι μοδίστρες; πως θα δουν ότι οι νόμοι φτιάχτηκαν για τους πολίτες και πως κανένας δεν έχει δικαίωμα να τους  παραβιάζει και να τους προσαρμόζει, μόνο στα μέτρα του.


Το σύνταγμα και οι νόμοι έγιναν για τον πολίτη, καλά να τους υπακούμε και να είμαστε νομοταγής πολίτες, αλλά οι πολιτικοί είναι νομοταγείς; Ο όρος πολιτικός και πολίτης είναι ένα άλλο ερώτημα μου. Ο πολιτικός από ότι ξέρω τον ανεβάζουμε εμείς για να υπηρετεί την πατρίδα και τους πολίτες, να διασφαλίζει την ασφάλεια του έθνους, σε κάθε ξένο εχθρό, που θα προσπαθήσει να μπει στην χώρα μας βίαια. Όμως εδώ και λίγα χρόνια έγινε το αντίθετο, άνοιξαν διάπλατα την είσοδο της χώρας και την παρέδωσαν άνευ όρων, στους ξένους εχθρούς. Να είναι τάχα ένας καινούριος αναίμακτος πόλεμος που με λίγα ψίχουλα παραδοθήκαμε; αλλά και πάλι δεν θα τον έλεγα αναίμακτο, αφού χιλιάδες Έλληνες  πεθαίνουν από πείνα, κρύο και αυτοκτονούν από απελπισία. 

Ακόμα αναρωτιέμαι γιατί έγιναν τότε οι πόλεμοι,  γιατί πολέμησαν ηρωικά και έπεσαν για την πατρίδα οι πρόγονοι μας; Κάτι αλλόκοτο συμβαίνει που δεν μπορώ να το εξηγήσω, δεν αγαπούν την πατρίδα μας αυτοί που μας κυβερνούν; ή μήπως το χρήμα και η εξουσία είναι ικανό να τους φέρει τον λήθαργο του φιλότιμου και του τι σημαίνει πατρίδα; Αυτά και άλλα πολλά συλλογίζομαι και ψάχνω να βρω απάντηση και λύση.


Πάντως όσα ερωτήματα και σκέψεις αν έχω,  δεν θα πάψω να είμαι Ελληνίδα να αγαπώ την πατρίδα και τους ανθρώπους της και να ψάχνω την λύση, που ξέρετε ίσως κάποτε την βρω και να την μοιραστώ μαζί σας. Μια παράκληση μονάχα θέλω να  κάνω, παιδιά μην εγκαταλείπετε την χώρα μας, μείνετε μαζί μας εδώ στην Ελλαδίτσα μας να την βοηθήσουμε όσο και όπως μπορούμε, μας χρειάζεται δεν τη ακούτε πως κλαίει;


Μύριαμ Κ. Ρόδος

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!