Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ

Σήμερα εκεί που διάβαζα τα νέα από το διαδίκτυο, έπεσε στην αντίληψή μου ένα άρθρο από ένα νέο παιδί. Μου έκαναν εντύπωση οι προβληματισμοί του και στάθηκα να το διαβάσω. Μου άρεσε πολύ η τοποθέτηση του, είδα πόσο δίκιο είχε σε αυτά που λέει και έτσι σκέφτηκα να βάλω στο μπλοκ μου τις απορίες, την αγανάκτηση και τους προβληματισμούς του Βασίλη Κλωνάρη, μπας και ιδρώσει κανένα αυτί.


Αίσχος τα παλιά δημόσια κτήρια στην Ρόδο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.Ας ξεκινήσουμε από την Ρόδο και μετά θα περάσουμε και 

στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Σε άθλια κατάσταση βρίσκεται το παλιό Νοσοκομείο της Ρόδου. Τον Μάιο του 2000 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο καινούργιο νοσοκομείο της Ρόδου, ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο που διαθέτει όλες τις απαιτούμενες ιατρικές μονάδες με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, δυνατότητα 335 οργανωμένων κλινών με προοπτική κάλυψης επί πλέον 120 κλινών.
Μετά την εγκατάσταση στο νέο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» το παλιό νοσοκομείο είχε ως αποτέλεσμα να μετατραπεί σε σκουπιδότοπο.

Όπως θα δείτε και στις εικόνες που ακολουθούν υπάρχουν παντού σκουπίδια, σπασμένα τζάμια και πόρτες, σοβάδες από τους τοίχους πέφτουν και παντού υπάρχουν παλιά έπιπλα και κρεβάτια σπασμένα. 
Αυτές είναι οι εικόνες της Ρόδου και γενικά της Ελλάδας τον 21ο αιώνα. Εικόνες ντροπής που βγαίνουν και προς τα έξω.


Εικόνες από δημόσια κτήρια ρημαγμένα… γιατί δεν είναι και τα μόνα. 

Μην ανοίξουμε και το θέμα για το ΙΚΑ της Ρόδου, όπου υπάρχει… ή μάλλον υπήρχε κτήριο δημόσιο και στεγαζόταν, αλλά οι κύριοι υπεύθυνοι προτίμησαν να πάνε σε ένα κτήριο ιδιωτικό που πληρώνουν ή μάλλον ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ενοίκιο. Με αποτέλεσμα το δημόσιο στέγασμα του ΙΚΑ να έχει σήμερα μια αντίστοιχη εικόνα με το νοσοκομείο. 
Και μην ξεχνάμε και τα Ολυμπιακά έργα της Αθήνας που κτίστηκαν το 2004 για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων, τα οποία τα πληρώσαμε, τα πληρώνουμε και θα τα πληρώνουμε χρυσάφι μια ζωή, όπου μετά από δέκα χρόνια η εικόνα τους είναι εξευτελιστική.
Και αν συνεχίσω να είστε σίγουροι ότι αυτό το άρθρο δεν θα σταματήσει ποτέ γιατί υπάρχουν και άλλα κτήρια με την ίδια κατάληξη. 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βασίλης Κλωνάρης

Εδώ θα συμπληρώσω και εγώ, πως το παλιό νοσοκομείο έγινε κέντρο ναρκομανών και πως μόλις σκοτεινιάσει, φοβόμαστε να περάσουμε από εκεί. Ελπίζω κάποιος να δει την κατάντια και να κάνει κάτι και πάλι Βασίλη, μπράβο για το άρθρο και τις φωτογραφίες σου, σε ευχαριστούμε.

Μύριαμ Κ. Ρόδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: