Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΡΟΔΙΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ




Κάποτε στα πολύ παλιά χρόνια υπήρχε ένας νεαρός Φαραώ. Ο νεαρός ήθελε να ταξιδεύει για να γνωρίζει τον κόσμο.  Κάποια μέρα αποφάσισε να ταξιδέψει μέχρι την Ρόδο. Πήρε λοιπόν δυο ακόλουθους του, για να τον προστατεύουν και να τον βοηθούν και ξεκίνησε για το όμορφο νησί της Ρόδου. Όταν έφτασε μετά από πολλές μέρες ταξίδι, ξάπλωσε να κοιμηθεί για να ξεκουραστεί. Το πρωί όμως, πριν η ημέρα να φέξει σηκώθηκε από τα τιτιβίσματα των πουλιών. Ετοιμάστηκε και άρχισε την εξερεύνηση στο νησί. Όπου και αν πήγαινε καθόταν πολύ ώρα, σαν μαγεμένος και κοίταζε εκστασιασμένος  την φυσική ομορφιά της Ρόδου. Παντού ρυάκια και πράσινο, τα πουλιά τον συνόδευαν σε κάθε βήμα του και τραγουδούσαν χαρούμενα, που ήταν κοντά τους ο νεαρός Φαραώ.


Ένα πρωί ξύπνησε πάλι από τα τραγούδια των πουλιών, σηκώθηκε αμέσως από το κρεβάτι, ντύθηκε και ξεκίνησε για την εξερεύνηση του, ήθελε να δει σπιθαμή προς σπιθαμή όλο το νησί. Εκεί κοντά υπήρχε ένα πολύ όμορφο πάρκο με φυσικές λιμνούλες, δέντρα, παγώνια και κάτασπρες  πάπιες. Μια νεαρή νησιώτισσα καθόταν πάνω από μια λιμνούλα και τάιζε τρεις πάπιες που είχαν βγει από το νερό και έκαναν καμαρωτές καμαρωτές τον περίπατό τους. Ο Φαραώ πλησίασε την όμορφη Ροδίτισσα και την χαιρέτισε ευγενικά. Εκείνη δεν κατάλαβε με ποιόν μιλούσε και του χαμογέλασε ντροπαλά. Άρχισαν την συζήτηση, ο Φαραώ δεν της είπε ποιος είναι, για να μην την τρομάξει και φύγει. 'Έκαναν πολλές μέρες παρέα και εκείνη ανέλαβε να τον ξεναγήσει, στα πιο όμορφα μέρη της Ρόδου. Ο Φαραώ γοητεύτηκε τόσο πολύ από την απλότητα και την ομορφιά της και δεν ήθελε να φύγει από το νησί. 



Πέρασαν δυο μήνες και ο έρωτας είχε φωλιάσει για τα καλά, μέσα στην καρδιά των δύο νέων παιδιών. Ο πατέρας όμως του νέου, ο μεγάλος Φαραώ όταν το έμαθε έγινε έξαλλος και έστειλε ανθρώπους, για να τον φέρουν πίσω. Εκείνος δεν ήθελε με τίποτα να αφήσει την όμορφη Πολυξένη, έτσι έλεγαν την Ροδίτισσα που του έκλεψε την καρδιά. Ο μεγάλος Φαραώ τότε θύμωσε και ζήτησε να σκοτώσουν την κοπέλα, γιατί νόμιζε, ότι έτσι θα γύριζε ο γιος του πίσω. Ο νεαρός όμως  κρύφτηκε στο πάρκο του Ροδινιού μαζί με την αγαπημένη του και εκεί της εξήγησε, ποιος ήταν και πόσο την αγαπούσε. Πέρασαν τα χρόνια χωρίς να βρεθεί ποτέ ο νεαρός Φαραώ και όλοι νόμισαν ότι έφυγε από το νησί και πήγε κάπου αλλού. Ο Φαραώ και η Πολυξένη, έφτιαξαν ένα μικρό σπιτάκι, εκεί μέσα στο πάρκο και έκαναν τρία παιδιά. Όταν πέθανε τον έθαψαν τα παιδιά του μέσα στο πάρκο σύμφωνα με την επιθυμία του πατέρα τους, όπως επίσης και την μητέρα τους δίπλα, δίπλα. 



Από τότε μέσα στο πάρκο του Ροδινιού τριγυρίζουν ευτυχισμένες οι ψυχές του Φαραώ και τις Πολυξένης. Αν περάσετε ποτέ από την Ρόδο, να πάτε οπωσδήποτε  να τους επισκεφτείτε. Θα δείτε πως θα νιώσετε την παρουσία τους και θα σας πλημμυρίσει ένα περίεργο, γλυκό και ρομαντικό συναίσθημα. Και μην ξεχάσετε να πιείτε νερό από την πηγή, είναι ευλογημένο. Όπως λέει και ο μύθος, όποιος πίνει από εκείνη την τρεχάμενη βρυσούλα, γίνεται ευτυχισμένος και πάντα ξαναγύριζει στην Ρόδο.

Μύριαμ Κ. Ρόδος

2 σχόλια:

agathipapadopoyloy είπε...

Δεν υπήρχε καλύτερη διαφήμηση από την Ιστορία αυτήν που ξεδίπλωσες σήμερα! Πόσο πολύ αγαπάς το Νησί σου είναι φανερό! Μπράβο σου και αν θέλεις πήγαινέ το στη Λογοτεχνία, γιατί εκεί όλοι είναι λογοτέχνες και ξέρουν να εκτιμούν το ωραίο<Συγχαριτήρια μύριαμ!

Μύριαμ είπε...

Ευχαριστώ πάρα πολύ κ. Αγαθή, ναι το αγαπω πολύ το νησί μου και θέλω να δείξω τις ομορφιές που έχει για να καταλάβουν γιατί το αγαπώ τόσο.