Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΟΙ ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΤΕΣ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Αυτό τον καιρό που η Ελλάδα φλέγεται και  θα έπρεπε να είμαστε ενωμένοι, για να μπορέσουμε να πολεμήσουμε κάθε τι άσχημο και επιζήμιο για την χώρα μας, εμείς, είμαστε σκορπισμένοι σε πολλά στρατόπεδα. Παρακολουθώ ότι χωριστήκαμε για τις θρησκείες, για τα κόμματα, για την εξωτερική και εσωτερική πολιτική, λέτε να είναι τυχαία όλα αυτά; να είναι η βλακεία που μας δέρνει; ή κάποιος ξένος δάκτυλος  τρύπωσε με άνεση μέσα από την μισάνοιχτη πόρτα που του αφήσαμε; Ένα άλλο αξιοσημείωτο είναι αυτό, που στα δικά μου αυτιά ακούγεται σαν ανέκδοτο, ότι εμείς δηλαδή που είμαστε Χριστιανοί ορθόδοξοι δεν είμαστε Έλληνες! Γιατί; τι είναι αυτό που κάνει εσάς που πιστεύεται στο δωδεκάθεο, να λέτε ότι είστε περισσότερο Έλληνάρες από εμάς; Και μην μου πείτε πάλι για τα πατρώα εδάφη και την πατρώα θρησκεία έτσι;

Έψαξα και διάβασα αρκετά για να καταλάβω τι ήταν αυτή η θρησκεία που επανεμφανίστηκε σαν μια ίωση και απειλεί   την πατρίδα μας. Γιατί απειλή την βλέπω, όταν κάνει διαχωρισμό στους πολίτες και τους κάνει να βλέπουν με υπεροψία, τα δικά τους θρησκευτικά πιστεύω. Έχουν μεγάλο μένος και μίσος για την ορθοδοξία, λες και αυτή είναι η απειλή της χώρας αυτή την στιγμή. Εγώ ξέρω ότι αν φοβάσαι κάτι αυτό πολεμάς και μάλλον πολεμούν τον φόβο τους, κάνοντας άγρια επίθεση στον Χριστιανισμό. Όμως γιατί θέλουν να μας γυρίσουν πίσω σε μια θρησκεία, που κατά τα γραφόμενα από παλιές πηγές και από ευρήματα, είναι κανιβαλιστική; Και γιατί μας δίνουν επιλεκτικά φιλόσοφους που μίλησαν για πολυθεΐα; Μήπως για να πουν ότι το αρχαίο πνεύμα και συνεπώς το δωδεκάθεο, αποτελούνταν από μέγα πνεύμα και τρανό και είχαν σωστή κρίση; Εγώ ξέρω όμως, σύμφωνα με αυτά που διάβασα, φιλόσοφους που καταδίκασαν την πολυθεΐα και τις βάρβαρες θυσίες εκείνης της εποχής. Γιατί οι θυσίες στους θεούς υπήρξαν, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία αν δούμε παλιά κείμενα και όχι μόνο από σφαχτά αλλά και από ζωντανά ζώα που ριχνόταν τα καημένα στη φωτιά, για να ευχαριστήσουν κάποιον θεό. Αλλά το χειρότερο από όλα είναι ότι θυσίαζαν αίμα ανθρώπινο, κατά προτίμηση από νέους και νέες παρθένες, αλλά και από βρέφη, όπως μαρτυρούν κάποια κείμενα και μάλιστα τα έτρωγαν. Αυτό δεν είναι κανιβαλισμός και αποτρόπαιο; Εκεί θέλετε να γυρίσουμε και να προσκυνήσουμε;


 Στην Αχαϊα η ιερεία της παρθένας θεάς Κομαιθώ, ερωτεύτηκε τον Μελανιππό και ερωτοτροπούσαν στον ναό. Η θεά Άρτεμη θύμωσε και έκανε την γη να μην δίνει καρπούς και πέθαιναν οι άνθρωποι κατά την δική τους γνώμη. Ρώτησαν τότε το μαντείο των Δελφών και είπε να θυσιάσουν το ζευγάρι της αμαρτίας και από τότε κάθε χρόνο ένας νέος και μια νέα παρθένα θυσιάζονταν για να ευχαριστήσουν τους Θεούς. Περίεργο να είναι οι θεοί τόσο εκδικητικοί και σκληροί και να ζητάνε αίμα για να αποδώσουν τα υλικά αγαθά. Δώσε για να σου δώσω ήταν συμφεροντολόγοι δηλαδή. Αυτές οι θυσίες γινόταν φυσικά και αλλού όπως διάβασα ( Πλούταρχου Θεμιστοκλής 13) ο Φανίας ο Λέσβιος φιλόσοφος και αυτός, μιλάει για τον Θεμιστοκλή  που θυσίασε τρεις νέους με την υπόδειξη του μάντη Ευφραντίδη. Του είπε πως αν θυσίαζε τους νέους στον Θεό  Διόνυσο, τότε θα κέρδιζε την μάχη. Παρά τις αντιρρήσεις του δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον χρησμό, γιατί ο όχλος φώναζε και έτσι έγινε η ανθρωποθυσία. Πάμε και στον Πλάτων τώρα μια και επικαλούνται τους φιλόσοφους. Πλάτωνος πολιτεία Η΄ 565 d-e: ( Τις  αρχή ουν μεταβολής εκ προστάτου επί τύρρανον; Ή δήλον ότι επειδάν ταυτόν άρξηται δραν ο προστάτης τω εν τω μύθω ος περί το εν Αρκαδία το του Διός του Λυκαίου ιερόν λέγεται; 
Τίς; έφη 
Ως άρα ο γευσάμενος του ανθρώπινου σπλάγχνου εν άλλοις άλλων ιερείων ενός εγκατατετμημένου, ανάγκη δη τούτω λύκω γένεσθαι. Η ουκ ακήκοας τον λόγον; Έγωγεν). Εδώ βλέπουμε ότι θυσίαζαν τα βρέφη και τα έτρωγαν στο βωμό του Λυκαίου Διός. Πίστευαν ότι σκοτώνοντας τα εκεί θα τους έδινε την  δύναμη ενός λύκου. Φυσικά έχουμε πάρα πολλούς φιλόσοφους που θανατώθηκαν ή εξορίστηκαν γιατί αμφισβήτησαν το δωδεκάθεο.


Ακόμα έχουμε τους αγωνιστές του 1821, που αγωνίστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι και που  ήταν Χριστιανοί. Πολέμησαν έχοντας στο λάβαρο της σημαίας μας τον σταυρό. Δεν πιστεύω να πει κάποιος πως ο Καραϊσκάκης ήταν ανθέλληνας; ήταν πρόγονος μας, δόξα και καμάρι μας. Αν όλοι αυτοί δεν είναι πρόγονοι μας τότε ποιοι είναι; Επειδή είναι πάρα πολλοί σας βάζω ένα βίντεο που μιλάει αναλυτικά για όλους αυτούς. Και να θυμάστε είμαστε Έλληνες ότι και να λέτε, όσο και να προσπαθείτε να αναφέρεστε σε πατρώα Θρησκεία  και προγόνους. Αυτά τα λίγα για την ώρα, θα επανέλθω με περισσότερο υλικό,  αν νιώσω ότι συνεχίζουν να προσβάλουν την εθνικότητα μου.

Θα σας παρακαλέσω μόνο, τα σχόλια σας να είναι κόσμια για να μπορέσω να σας απαντήσω. Θα διαγράψω κάθε αισχρό και προσβλητικό σχόλιο. 

Μύριαμ Κ. Ρόδος



23 σχόλια:

Unknown είπε...

ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΙΠΑΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΣΤΑΝΤΗΝΟΥΠΟΛΗ ????????? ΡΕ ΖΩΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΧΘΡΟΥΣ ??????? ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΛΕΝΕ .....ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΕΙΠΕΔΟΥ ΕΙΝΑΙ .........ΡΕ ΖΩΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΕΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΡΦΟΣΗ ...........ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΙΕΣΕ ........ΜΟΡΦΟΜΕΝΟΣ ΑΝ ΘΕΣ ΓΙΝΕΣΕ ........ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩ ΜΥΡΙΑΜ ,ΚΑΙ ΑΝ ΣΕ ΠΛΙΑΣΙΑΣΟΥΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΜΕΝΑ ΤΑ ΖΩΑ .......ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vangelis M. είπε...

Οι Δωδεκαθειστες συνηθιζουν να αποκαλουν τους Χριστιανους υποτιμητικα Εβραιους θεωρωντας τους εαυτους τους πραγματικους Ελληνες. Αν σταθουμε στην σημειολογια αυτων των χαρακτηρισμων δεν μπορουμε παρα να παρατηρησουμε οτι μοιαζουν πολυ με τον Ναζιστικο αντισημιτισμο του μεσοπολεμου. Οι Εβραιοι ειναι το αιτιο των δεινων οχι μονο του Γερμανικου εθνους αλλα και ολοκληρης της ανθρωποτητας ελεγαν οι Ναζι. Το δευτερο που ενισχυει την τουλαχιστον ιδεολογικη συγγενεια, αν δεν προερχεται απο τον Ελληνικο νεοναζισμο, ειναι η πιστη στο ανωτερο Ελληνικο εθνος, ως ενα εθνος λαμπρο, προορισμενο απο τα φυλετικα του χαρισματα να κυριαρχει στην γη (αν δεν υπηρχουν οι Εβραιοι φυσικα). Και φυσικα η πατρωα θρησκεια των Γερμανων δεν ηταν ο Καθολικισμος ή ο Προτεσταντισμος αλλα η προχριστιανικη θρησκεια του Γερμανικου πολυθεισμου. Αυτα συνιστουν θεμελιωδη στοιχεια μιας ιδεολογιας που για πρωτη φορα ιστορικα επιχειρηθηκε να εφαρμοστει απο τους Ναζιστες. Μου ειναι αγνωστο αν οι Δωδεκαθειστικοι κυκλοι προερχονται απευθειας απο νεοναζιστικους κυκλους ή αν απλα συμπιπτουν (ταυτιζονται θα ελεγα) οι αποψεις τους.

Ανώνυμος είπε...

Οι δωδεκαθεϊστές είναι Έλληνες αν δεν το ήξερες αυτό κυρία μυριαμ. Δεν ξέρω αν είσαι ιστορικός, όμως το κείμενο σου είναι εντελώς παραπλανητικό και σπέρνει την διχόνοια ανάμεσα στους Έλληνες. Μήπως ξεχνας την θυσία του Ισαακ κλπ; Γιατί ασχολείσαι με την επιφάνεια και αφήνεις το βάθος; Μήπως ξεχνάς τις αμέτρητες γενοκτονίες στο όνομα του θεού των χριστιανών; Οι χριστιανοί δεν είναι εβραίοι, αλλά πιστεύουν σε εβραικό δόγμα. Αυτό δεν σημαίνει πως οι χριστιανοί δεν μπορεί να είναι και έλληνες, αν έχουν το όμαιμον.
Και σαν απορία το σχόλιο που βριζει και γραφει κατι για ζωα γιατι το κρατησες; Θα σας πω ένα πράγμα. Οι Έλληνες Εθνικοί ή Δωδεκαθειστές είναι Έλληνες από τα κόκκαλα βγαλμένοι. Οι Έλληνες Χριστιανοί είναι και αυτοί Έλληνες από τα κόκκαλα βγαλμένοι. Όποιος αρνείται όμως τα πατρώα αρνείται την Κληρονομιά του! Αρνείται την Ελληνικότητά του. Παρακαλώ να μελετήσετε πολύ πριν να ποστάρετε τέτοια θέματα. Είναι απαράδεκτα!

Μύριαμ είπε...

Αγαπήτε φίλε ανώνυμε, εγω γνωρίζω καλά ότι οι Δωδεκαθειστές είναι και αυτοί Έλληνες και ποτέ δεν θα τους παρομοίαζα και ούτε θα τους έβαζα ταμπελάκια, επειδή πιστεύουν κάπου αλλού. Το κείμενο μου γράφτηκε για να επισημάνει σε κάποιους ότι όλοι είμαστε Έλληνες και να πάψουν να πολεμούν τον λαό και να λένε ανθέλληνες και εβραίους, τους Χριστιανούς. Ιστορικός δεν είμαι, αγανακτισμένη με τον πόλεμο που δεχόμαστε είμαι και αυτό φαίνεται καθαρά στα λόγια μου. Πάμε τώρα στην θυσία του Ισαάκ που λες. Ο Θεός δεν ζήτησε καμιά θυσία, γιατί δεν είναι αιμοσταγής και δολοφόνος, αγαπάει τα παιδιά του. Τις θυσίες τις επινόησαν τα ανθρώπινα μυαλά.
Στο κεφ. κβ, εδάφια 11, 12, γράφεται ότι ο Αγγελος του είπε να μην θυσιάσει το γιο του. Άρα δεν είναι δυνατόν να ζήτησε ανθρωποθυσία ο Θεός.Για τις ανθρωποκτονίες που λες, εσύ μήπως ξεχνάς τον κατατρεγμό, τους φόνους και τα εγκλήματα κατά των Χριστιανων; Πάμε τώρα με τον διαχωρισμό που πολύ έξυπνα έκανες, λες πως είναι Έλληνας κάποιος αν έχει το όμαιμον που παει να πει,ομόγλωσσον, ομόθρησκον, ομότροπον.
Πως θα έχουμε όμως το ομόθρησκο; με ποια κριτήρια; Εδώ έχουμε τον Ηρόδοτο να μιλάει για Θεούς Το Ελληνικόν εστί, όμαιμον τε και ομόγλωσσον και Θεών ιδρύματα κοινά και θυσίαι ήθεά τε ομότροπα» (Ηρόδοτος, Θ’ 144)
Και εδώ τους αγωνιστές του 1821 να μας δίνουν τον ορισμό του Έλληνα, και σαφώς μιλούν για έναν Θεό και για τον Χριστό, δηλαδή τον Χριστιανισμό. Στην εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου στις 20 Δεκεμβρίου 1821, κλήθηκαν να απαντήσουν «ποιοι είναι Έλληνες». Και η απάντηση που έδωσαν ήταν πολύ συγκεκριμένη: «Όσοι αυτόχθονες κάτοικοι της Επικρατείας της Ελλάδος πιστεύουσιν εις Χριστόν, εισίν Έλληνες».
Ποια λες γνώμη να κρατήσουμε για να είμαστε όλοι εντάξει; Αυτό που θέλω φίλε μου να πω, είναι ότι όλοι είμαστε Έλληνες και να σταματήσουμε να τρωγόμαστε, να σκύψουμε στα πραγματικά προβλήματα της χώρας που μας καίνε. Όσο για το σχόλιο που λες δίκιο έχεις από την μια, αλλά από την άλλη να ξέρεις έφαγε χοντρή επίθεση απο Δωδεκαθειστές και αναφέρει τον λόγο, όπως και εγώ επίσης δέχτηκα φραστική επίθεση στο διαδίκτυο από κάποιους που μας έλεγαν ανθέλληνες επειδή δεν (ασπαζόμαστε) το δωδεκάθεο. Και να σου πω την αλήθεια τώρα διάβασα τα σχόλια όλα και γιαυτό δεν απάντησα.

Ανώνυμος είπε...

Το ίδιο είχε γίνει και με την Ιφιγένεια. Η θυσία δεν έγινε, η Άρτεμις άφησε στην θέση της ένα ελάφι. Παρατηρείς τις ομοιότητες; Ξέρεις πόσες υπάρχουν; Είναι τόσες πολλές που ορισμένες φορές μόνον τα ρούχα αλλάζουν ... Βάλε λίγο google για τις ανθρωποθυσίες στην Ελλάδα. Άλλοι λένε έτσι κι άλλοι αλλιώς. Πολλά από αυτά είναι μυθεύματα, για να παραπληροφορούν και θέλει μεγάλη προσοχή. Δεν είμαι ούτε κι εγώ ιστορικός δυστυχώς ... Υποθέτω, πως στην εποχή εκείνη υπήρχαν και ορισμένα τέτοια φαινόμενα σε όλους τους λαούς. Όμως από όλα όσα έχω βρει σε βιβλία, δυστυχώς ο χριστιανισμός έχει κάνει πάρα πολλά κακά (όχι μόνο στην Ελλάδα) και έχει καταστρέψει τον ελληνικό πολιτισμό. Γι αυτό ορισμένοι είναι φανατικοί και φυσικά ο φανατισμός κανέναν δεν οφελεί. Φανατικοί υπάρχουν σε κάθε θρησκεία και σε κάθε οργάνωση. Πέρα από αυτά όμως ο 12θεισμός δεν είναι θρησκεία, είναι φιλοσοφία και τρόπος ζωής. Την Ελληνική Φιλοσοφία την έχει αποδεχτεί όλος ο κόσμος. Εκεί αρχίζουν τα μπερδέματα και το βάθος που έλεγα. Πολλά τα βλέπουμε τοις μετρητοίς ενώ είναι απλά συμβολισμοί, όπως ο Κρόνος (χρόνος) που τρώει τα παιδιά του (πεθαίνουν στο τέλος), η Ήρα (αν λες το όνομα γρήγορα ακούς αήρ) κλπ. Συμφωνώ ότι πρέπει να επιστρέψουμε στα κείμενα των προγόνων μας και να διδαχθούμε από αυτά, απορρίπτοντας φυσικά όλα όσα πιθανόν δεν μας εκφράζουν. Φυσικά είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο να λέει ο ένας στον άλλο, ότι δεν είναι Έλληνας γιατί πιστεύει κάτι διαφορετικό. Δεν λες στον αδελφό σου, ότι δεν είναι αδελφός σου επειδή έγινε βουδιστής. Θεωρούν όμως ότι κανένας Έλληνας δεν θα πήγαινε με το μέρος κάποιου που έσπειρε τόση οδύνη στην πατρίδα του (και όχι μόνον). Θα ήταν καλύτερα λοιπόν να ενημερώνουν κι όχι να βρίζουν! Κανένας δεν πρέπει να βρίζει! Είμαστε όλοι Έλληνες! Προσωπικά (επειδή θα αναρωτιέσαι) έχω αποσυρθεί από τον χριστιανισμό μετά από όλα όσα έμαθα, αλλά δεν μπήκα στον 12θεϊσμό. Είμαι στην αναζήτηση ... Θέλω την αλήθεια και μόνο. Κοίτα το βίντεο αυτό. Είναι το πρώτο μέρος, έχει άλλα δύο μέρη: https://www.youtube.com/watch?v=rYw7QMdqSZE

Η κοπέλα που μιλάει έχει βγάλει Πανεπιστήμιο και είναι ένα παιδί - θαύμα. Αυτά που λέει τα έχω διασταυρώσει και είναι έτσι, όπως τα λέει. Καταλαβαίνω, πως είναι πολύ δύσκολο να δεχτούμε κάτι διαφορετικό από αυτό που γαλουχηθήκαμε, είναι ένα σοκ, όμως είμαστε Έλληνες και σαν τέτοιοι όλοι θέλουμε την αλήθεια και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να την δεχτούμε, όσο σκληρό και δύσκολο κι αν είναι αυτό. Συμπληρωματικά, καλό θα ήταν να προσέχουμε γενικά τι λέμε! Αυτά τα βλέπουν και εχθροί της πατρίδας μας. Κανένας λαός δεν κάνει αυτό που κάνουμε εμείς. Τα λάθη τους και τις ντροπές τους τα κρύβουν κι εμείς όχι απλά τα βγάζουμε στην φόρα (αν έχουμε), αλλά βάζουμε και γαρνιτούρα και βρίζουμε κι από πάνω. Ποιον βρίζουμε; ΕΜΑΣ! Είδα σελίδες χριστιανικού περιεχομένου, να εξευτελίζουν τους Έλληνες χαρακτηρίζοντάς τους κάτι σαν Μαορί και παρουσιάζοντάς τους σαν ιθαγενείς ... ζουλού! Πρώτα έρχεται η Γενιά μας, μετά όλα τα άλλα. Θα έβγαινες πχ ποτέ στον δρόμο και στο ίντερνετ να βρίζεις τον πατέρα και την μητέρα σου; Όχι φυσικά. Η Ελλάδα είναι πάνω από όλα, είναι η Οικογένειά μας! Η Ελλάδα είμαστε όλοι εμείς οι εξ αίματος συγγενείς κι έχουμε την υποχρέωση να αλληλοστηρίζομαστε και να ψάξουμε να βρούμε την ΑΛΗΘΕΙΑ! Η Ελληνική Φιλοσοφία είναι τόσο τέλεια, που πρέπει να είμαστε υπερήφανοι γι αυτήν. Είναι η μητέρα όλων των γλωσσών και θρησκειών του πλανήτη.

Unknown είπε...

ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΘΑ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕΣ ΠΟΤΕ ΤΟΥΡΚΟ?????? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΩΜΕΝΑ ΣΟΥ ......ΟΥΤΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ......ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ .....ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΣΑ ΑΣΧΗΜΑ ΚΑΜΙΑ ΘΡΥΣΚΙΑ ,Η ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΤΙΣ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΗ .............ΑΡΑ Η ΛΕΞΗ ΖΩΟ ΔΕΝ ΑΠΕΦΘΗΝΕΤΕ ΣΕ ΣΕΝΑ ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΜΗΛΑΝΕ ΟΜΟΡΦΑ ...........ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΗΜΕΝΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ...........ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΕΞΗΓΩ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΣΟΥΡΑ ........ΟΤΑΝ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΑΝΕ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΡΚΟ ...........ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΥΡΙΣΩ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΑΓΟΥΛΟ .....

Μύριαμ είπε...

Φίλε ανώνυμε, καταρχάς θέλω να σε ευχαριστήσω και να σε συγχαρώ για την ευγενική προσέγγιση επί του θέματος. Μπορεί να έχουμε διαφορετικές απόψεις αλλά και μόνο ότι είσαι τόσο ευγενικός, θα σου απαντήσω ξανά. Εγώ μπορεί να πιστεύω στον ένα Θεό όμως δεν παύω να ψάχνω και να ερευνώ το θέμα θρησκεία και όταν εντοπίσω πράγματα που ειπώθηκαν από ανθρώπους έστω και ιερωμένους και δεν μ αρέσουν εγώ θα το γράψω και θα πω τις αντιρρήσεις μου και την κριτική μου. Δεν ξέρω αν διάβασες το κείμενο που έγραψα με τους αφορισμούς, αν το διάβασες θα δεις ότι δεν είμαι μια φανατική που έχει κλειστά τα μάτια και το μυαλό και που δεν ερευνά, αλλά μόνο καταπίνει ότι της σερβίρουν. Όταν βλέπω κάτι που δεν ανταποκρίνεται στα της ορθόδοξης θρησκείας μας, εγώ θα γράφω και θα ασκώ κριτική. Τώρα για το δωδεκάθεο θα σου πω, ότι για μένα σεβαστές είναι όλες οι επιλογές των ανθρώπων απο την στιγμή που δεν πειράζουν εμένα και την δική μου επιλογή και πίστη, εδω όμως χρειάζεται σεβασμός από όλες τις μεριές και συνύπαρξη του Έλληνα με όποια πίστη και αν έχει, φτάνει να αγαπάει και να προστατεύει την Ελλάδα μας από κάθε κακό, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο του πολίτη Έλληνα νομίζω.

Ανώνυμος είπε...

Μυριαμ , διαβασα το αποσπασμα που παραθετεις απο τον Πλατωνα και φυσικα αλλα γραφει ο Πλατων και αλλιως το ερμηνευεις εσυ. Ο Πλατων αναφερεται σε εναν μυθο που υπηρχε και εσυ το δειχνεις ως δεδομενο. Να σε παραπεμψω στην Παλαια Διαθηκη που ο Μωησης μετα την δευτερη καταβαση του απο το Θαβωρ, σφαζει βοδια και δινει το αιμα τους να το πιουν οι Ισραηλιτες και το υπολοιπο το χυνει το θυσιαστηριο για να γινει η διαθηκη των εβραιων με τον Θεο. Ενα παραδειγμα οτι οι αρχαιοι Ελληνες δεν ειναι κανιβαλοι, ειναι η τιμωρια του Τανταλου, που θελοντας να μυκτηριασει τους θεους εσφαξε τον γιο του και τον προσφερε ως γευμα στους θεους. Η τιμωρια του ηταν παραδειγματικη και αιωνια. Γιαυτο λοιπον πριν γραψετε οτιδηποτε καλα θα ειναι να δινεται σωστες πληροφοριες στον κοσμο και οχι κατα το δοκουν ή το συμφερον. Δεν ειναι εποχες για διχασμο, αλλα δεν θα επιτρεψω την διαστρεβλωση της ελληνικης ιστοριας. Φτανει η διαστρεβλωση της αιωνες τωρα. Και οχι τρομε φοβε δεν εισαι Τουρκος. Ηλιθιος ειναι αυτος που σε αποκαλεσε ετσι!!!! Μυριαμ θα πρεπει να κανεις διορθωση του κειμενου γιατι η γνωση πρεπει να μοιραζεται και οχι να διαστρεβλωνεται. Ευχαριστω. Μια χριστιανη

Μύριαμ είπε...

Αγαπητή φίλη-ε δεν κάνω καμιά διαστρέβλωση επικαλούμαι στα αρχαία κείμενα όπως επικαλούνται και οι φίλοι μας οι δωδεκαθειστές, ενα τέτοιο πράγμα κάνουν και προσπαθούν να δείξουν τους Χριστιανούς σαν τέρατα. Το κείμενο μου είναι απάντηση προς αυτούς και μιλάω στην ίδια γλώσσα για να με καταλάβουν. Απορώ πως δεν έχεις πάει και προς εκεί για να αποκαταστήσεις την αλήθεια και έρχεσαι μόνο σε μένα. Για τον Πλάτωνα που λες αν έχεις εσύ άλλη ερμηνεία εγώ έχω αυτή και αν διαβάζεις και τα ψάχνεις όλα, θα δεις ότι σε αρκετούς βωμούς βρέθηκαν ανθρώπινα οστά αρα;; Αυτό φαίνεται και από ένα άλλο γεγονός, ότι ο Λυκούργος απαγόρευσε τις ανθρωποθυσίες, αν δεν υπήρχαν ποιος ο λόγος να βγει αυτός ο νόμος; Το χριστιανή το παραβλέπω γιατί φαίνεται καθαρά η ειρωνεία. Σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να γράψεις.

ΕΧΕΤΛΑΙΟΣ είπε...

ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!!!!! ΤΙ ΔΩΚΕΑΘΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ..........

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟΤΗΤΑ !!
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙ

ΕΡΡΩΣΘΕ ΚΑΙ ΕΥΔΑΙΜΟΝΕΙΤΕ

ΤΑΛΩΣ είπε...

ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΨΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ "ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ" ΜΕ ΤΑ 600 ΔΙΣ

http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/07/blog-post_2768.html

Ανώνυμος είπε...

Όχι φίλε τρόμε, δεν θα έλεγα ποτέ τούρκο έναν Έλληνα πατριώτη ούτε εβραίο (λόγω θρησκεύματος). Οι Έλληνες πατριώτες φαίνονται και ξεχωρίζουν, όπου κι αν πιστεύουν. Φυσικά θα εκνευριστεί ένας Έλληνας, όταν τον λένε "Τούρκο" και καλά θα κάνει.
Μύριαμ κατ'αρχήν ευχαριστώ. Συνεχίζω λοιπόν. Για τον Θεό κανένας δεν πρέπει να μιλάει, γιατί κανένας δεν ξέρει! Όσα κι αν λένε οι θρησκείες, κανένας απολύτως δεν γνωρίζει. Οπότε στο θέμα αυτό κρατώ σιγή. Σαν άνθρωπος έχω την ανάγκη να πιστεύω στην ύπαρξή του, αλλά σαν ον που συλλογίζεται σταματώ, όταν σκέφτομαι πως κάποτε προσκυνούσαν σαν θεό ό,τι δεν μπορούσαν να εξηγήσουν (τον κεραυνό, την φωτιά, ένα τοτέμ κλπ) και δεν θέλω να κάνω το ίδιο. Θα έρθει η στιγμή που θα το μάθουμε (ελπίζω). Με την χριστιανική θρησκεία είμαι απίστευτα εκνευρισμένη, αντιμετωπίζει εμάς τους Έλληνες σαν εχθρούς, ποταπούς, μισάνθρωπους, ακόμα και την γυναίκα (όρα Ι. Χρυσόστομος, μας βρίζει και μας αναθεματίζει. Επίσης, μπορεί να είναι δύσκολο από εκεί που πίστευες σε έναν θεό, ξαφνικά να πιστεύεις σε ... 12 ... Όμως η ελληνική πατρώα (αν και δεν τα ξέρω και πολύ καλά)είναι περισσότερο φιλοσοφία και όλα είναι συμβολισμοί, ακόμα και στην μυθολογία μας, η οποία μάλλον είναι ιστορία (πχ χρυσόμαλλον δέρας). Δεν υπάρχει τίποτα τυχαίο ούτε στην γλώσσα, ούτε στην πατρώα, ούτε σε οτιδήποτε είναι Ελληνικό. Κάθε τι και ο τελευταίος τόνος, είναι μια ιστορία, ένα σύμβολο, όλα έχουν σημασία. Όσο μελετάω, τόσο ενθουσιάζομαι, γιατί ανακαλύπτω πράγματα που δεν τα φαντάστηκα ποτέ. Δεν μου αρέσει κανένας φανατικός, ακόμα και αν είναι στην "δική μου" πλευρά, γιατί τον θεωρώ ανεγκέφαλο κι επιπόλαιο και κάτι χειρότερο: Πιόνι χωρίς δική του βούληση. Όμως η πατρώα θρησκεία για μένα έχει τεράστια αξία, αφενός μεν γιατί κρύβει βαθιές έννοιες, που ενέπνευσαν τις διάφορες θρησκείες, αφετέρου δε, γιατί είναι ελληνικά δρώμενα. Είναι η κληρονομιά των προγόνων μας, των παππούδων μας ... είναι δικά μας, κατάδικά μας και οφείλουμε να τα τιμούμε έστω με τον τρόπο αυτόν. Θα παρακολουθούσα με συγκίνηση μια τέτοια τελετή φέρνοντας στο μυαλό μου ότι έτσι έκαναν τότε οι δικοί μου άνθρωποι, ο δικός μου λαός, ότι ήταν έτσι τότε. Αναζητώντας πραγματικά έχω πονοκεφαλιάσει, γιατί άλλα φαίνονται κι άλλα σημαίνουν. Ἐτσι ο απαίσιος Κρόνος που τρώει τα παιδιά του και είναι τόσο αποκρουστικός δεν είναι άλλος παρά ο Χρόνος που στο τέλος παίρνει την ζωή μας. Υπάρχουν τόσα πολλά που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Είναι άκρως ενδιαφέροντα και νομίζω πως όλοι πρέπει να αφήσουμε τις προκαταλήψεις στην άκρη και να αρχίσουμε την μελέτη σε βάθος, μήπως και καταφέρουμε να καταλάβουμε, τι μας λένε οι παππούδες μας ... Εκτός από τα ελληνικά κείμενα, προτείνω και τα βίντεο του Carl Sagan που ήταν αμερικανός αστρονόμος και αστροφυσικός, συγγραφέας. Ασχολήθηκε πολύ με την Ελλάδα και αναρωτήθηκε, που θα βρισκόταν η ανθρωπότητα τώρα, αν τότε δεν είχαν σταματήσει τον Ελληνικό Πολιτισμό. Το youtube είναι γεμάτο από τα βίντεο του επιστήμονα. Παρουσιάζω ένα για αρχή: http://www.youtube.com/watch?v=bosc2YQQZFM
Φυσικά υπάρχουν άπειρα βίντεο ... Κοιτάξτε, πως προέκυψε η λέξη ΥΔΩΡ: http://www.youtube.com/watch?v=aN0wGmGFMiM
Πάνω από όλα η Ελλάς φίλοι μου!
(Άρια)

Ανώνυμος είπε...

Το λοιπον τερμα οι μπουρδες κι απ τις δυο πλευρες.Ειμαι Ελληνιδα και Χριστιανη ορθοδοξη.Οι ελληνες ουδεποτε υπηρξαν κανιβαλοι.Να ξερουμε τι λεμε.Αλλο η Θρησκεια μας αλλο ο πολιτισμος μας.Σεβομαι τους προγονους μου θα εδινα τη ζωη μου για να προστατεψω ειτε αρχαιους ναους ειτε ορθοδοξους.Σοβαρευτειτε χανομαστε.Ελισσώ

Ανώνυμος είπε...

Αρια....η Ιστορια δεν την μαθενεις....την Ιστορια την μελετας.Δεν ειναι ενα τραγουδακι η ενα ποιημα που καλεισε να το μαθεις παπαγαλια. Η Ιστορια για μενα ειναι πανω απο την Ιατρικη. Γιατι η Ιατρικη σε βοηθαει να ζεις....η Ιστορια ομως σε βοηθαει να υπαρχεις. Πριν ανοιξεις βιβλια και εγκυκλοπαιδειες για να δεις τι ακριβως ηταν το δωδεκαθεο....να εχεις στο μυαλο σου οτι Ιστορια ειναι οι πηγες. Πηγες σημαινει ανθρωποι που ζησανε τα γεγονοτα και τα καταθετουνε για να τα εχουμε εμεις σημερα. Πηγες υπαρχουνε και απο τις δυο πλευρες...και απο χριστιανους και απο δωδεκαθειστες. Θα μελετησεις με προσοχη και τις δυο πλευρες...και αν εισαι ανθρωπος με καλη προεραιση θα καταληξεις εκει που θα σε παει η συνηδηση σου.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ είπε...

Ένα ιερό καθήκον, που θεόπνευστα έπραξε η Ορθόδοξη Εκκλησία, ως διάδοχος θρησκεία της ειδωλολατρίας. Πάτησε στις βάσεις της ειδωλολατρίας ο Χριστια-νισμός και της έδωσε το πραγματικό, το αληθινό της περιεχόμενο. Είναι η ιστορική αυτή συνάντηση τού Ελληνισμού και Χριστιανισμού που συνοδοιπόρησαν αρμονικότατα και άλλαξαν τον ρου της παγκόσμιας ιστορίας.


Αυτή η ιερή ιστορική πραγματικότητα αγνοείται από μια δράκα ανοήτων νεκραναστών της θρησκευτικής παρακμής τού παρελθόντος, που αγνοούντες το πραγματικό βάθος της ελληνικής θεοσέβειας, την ιερότητα και το βάθος της ελληνικής γλώσσας προσπαθούν να επιστρέψουν στο έκτρωμα της πλάνης τού σκότους και της σκιάς τού θρησκευτικού θανάτου τού παρελθόντος.
Μήπως κάποιοι θα 'βλεπαν με καλό μάτι να επανερχόταν και η πρότερα τού δωδεκαθέου λατρεία τού Κρόνου; Η αρχαία θρησκεία ήταν μια κατάσταση υποβάθμι-σης άξιων, όταν οι θεοί έπεφταν σε ευτελή επίπεδα.
Γι' αυτό και φωτεινά πνεύματα της αρχαιότητας («σπερματικός λόγος») αντέδρασαν δυναμικά σε αυτή την ανθρωπομορφική διαστροφή τού θείου. Αλήθεια, ποιος ηθικός χαρακτήρας θα δεχόταν με ταπεινές αδυναμίες τον «πατέρα των θεών» και μάλιστα ως ερωτύλο;
Όλοι πρέπει να τιμάμε το παρελθόν μας, αλλά όχι με τρόπο που να υποτιμά τη νοη-μοσύνη μας. Δεν υπάρχει χώρος στην εποχή μας για νέους Ιουλιανούς, ούτε και για νέους Θεοδοσίους.

Η ιστορία έχει λάβει την πορεία της και ο Έλληνας έχει αγκαλιάσει τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό, την Ορθοδοξία του και τη θεωρεί τροφό του και πνεύμονα του.
Ο Χριστιανισμός εμφανίστηκε σε εποχή πνευματικής παρακμής τού Ελληνισμού. Η αρχαία θρησκεία ήταν ένα συνοθύλευμα ανατολικών δοξασιών και η φιλοσοφία ένα αναμάσημα παλαιών απόψεων. Ο Χριστιανισμός έδωσε νέα ώθηση στον ελληνικό πολιτισμό.


Οι μεγάλες ιδέες της αρχαιότητας και τα ιδανικά της επιβίωσαν και μεταφέρθηκαν στη σημερινή Ελλάδα μέσω τού Χριστιανισμού. Ο Λεωνίδας έγινε Παλαιολόγος και Διάκος. Ο Σωκράτης έγινε Γεώργιος Πλήθων και Ρήγας Φεραίος. Ο Φειδίας έγινε Ανθέμιος και Θεόφιλος κ.λπ.
Οι Έλληνες άλλαξαν θρησκευτική λατρεία τέσσερις φορές αναζητώντας το αληθινό φώς. Αυτό κατακτήθηκε τα τελευταία 2.000 χρόνια, οπότε η ευλογημένη χώρα μας (ο νέος περιούσιος λαός τού Θεού), έγινε τόπος αγιασμού, καθώς εκατοντάδες Έλληνες άγιοι κοσμούν την Εκκλησία μας.


Λοιπόν, ας αναζητήσουν όλοι αυτοί οι θιασώτες τού ειδωλολατρικού παρελθόντος την αλήθεια τού Ευαγγελίου και πιστεύω ότι δεν θα απογοητευθούν. Εμείς οι Έλληνες είχαμε την τιμή να εκχριστιανίσουμε τόσους λαούς και να τους προσφέρουμε τον δρόμο της Αλήθειας τού Ενός Θεού, άλλα και τον πολιτισμό.

Για δύο χιλιάδες χρόνια ήδη ο Ελληνισμός έχει την ξεχωριστή του πορεία στον κόσμο μαζί με την Ορθοδοξία του.
Το παρελθόν πρέπει να το τιμάμε με ειλικρίνεια και με σεβασμό. Όχι με θεατρινισμούς και κούφια λόγια. Δεν είναι τιμή στην ιστορία μας η προβολή κάποιων παρωχημένων περί των δώδεκα θεών αντιλήψεων που ήδη από τα πρώτα μεταχριστιανικά χρόνια είχαν παραφθαρεί και είχαν υποστεί την επιβολή ανατολικών δοξασιών, oπως της Ίσιδος και τού Μίθρα.

Δυστυχώς, είναι αλήθεια ότι από τότε που έμειναν ασύδοτοι, να σκέφτονται, να μιλάνε και να εκφράζονται οι ανισόρροποι και τα μωρά τού κόσμου, θα υποφέρουν οι γνωστικοί αν δεν ληφθούν σοβαρά μέτρα προστασίας τού κοινωνικού συνόλου.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ είπε...

Τα παρακάτω αποτελούν τους στόχους των σύγχρονων νεοειδωλολάτρών- παγανιστών αν κάποτε αποκτήσουν δύναμη στη χώρα.
Αποκαλώντας τους Χριστιανούς χλευαστικά ναζωραίους, προωθ...ούν τα εξής.
1)Η στάση του Ελληνισμού απέναντι στην αίρεση των Χριστιανών θα είναι αυτή που ήταν πάντα:άτεγκτη, αμείλικτη, αδυσώπητη, πολεμική και ανηλεής. Κανένα έλεος στους τρομοκράτες και φονιάδες των λαών, τους Χριστιανούς.
2)Μόνο με τον πλήρη διαχωρισμό και τον προσηλυτισμό των Χριστιανών στην Ελληνική Θρησκεία θα επιβιώσουμε σαν Έθνος.
3)Ο Χριστιανός έχει το δικαίωμα να απορρίπτει την Θρησκεία και τους Θεούς.
δεν έχει το δικαίωμα να αποκαλείται Έλλην, ούτε καν άνθρωπος.
4) Ο εξωτερικός εχθρός είναι οι Χριστιανοί. Αν εισβάλλει κάποιος άλλος εχθρός κατά του ρωμέικου ψευτοκρατιδίου των Χριστιανών οι Έλληνες θα πάρουν τα όπλα κατά των Χριστιανών και θα συμμαχήσουν με τους εχθρούς των, Χριστιανούς.

5) Όποιος προδότης διαδίδει ότι οι Χριστιανοί είναι αδελφοί μας θα εξοντώνεται. Και πολλά άλλα γράφουν οι νέο-ειδωλολάτρες.
Νομίζω αυτά αρκούν, για να δει ο κάθε σώφρων άνθρωπος, τι είδους άνθρωποι είναι οι Νεοειδωλολάτρες, σε τι ηθική κατάπτωση οδηγεί η λατρεία των δαιμονικών θεών τους, και από τι ειδωλολατρική φρίκη μας έσωσε ο Χριστιανισμός.
Μόνο ανθέλληνες και προδότες θα μπορούσαν τόσο φανατικά να πολεμούν τους ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ είπε...

Φωνάζει ο κλέφτης να φοβάται ο νοικοκύρης" λέει η λαϊκή παροιμία. Και ταιριάζει απόλυτα στους Παγανιστές. Αυτοί που για τρεις αιώνες δίωκαν και σκότωναν τους Χριστιανούς, αυτοί που δολοφονούσαν και εξόριζαν τους προ Χριστού φιλοσόφους, αυτοί που έκαιγαν τα βιβλία όσων απέρριπταν τους ψεύτικους θεούς τους, έρχονται τώρα να ζητήσουν και τα ρέστα. Συκοφαντούν ψευδώς την Εκκλησία για διωγμούς εναντίον τους. Κατηγορούν τους διωγμένους ως διώκτες! Δεν υπάρχει στάλα φιλότιμο.
Για να δικαιολογήσουν την απόρριψη των ψευτοθεών τους από τους Έλληνες, που δέχτηκαν με θυσία τής ζωής τους την αλήθεια τού Χριστού, θέλουν να μας πείσουν ότι η θρησκεία τους χάθηκε εξ' αιτίας δήθεν διωγμών! Και για το λόγο αυτό, παραχαράσσουν την ιστορία ασύστολα, συσσωρεύοντας ψεύδη για τους αμαθείς, ώστε να εξάψουν το φιλότιμό τους κατά τών... Χριστιανών! Να στραφούν δηλαδή εναντίον των διωγμένων, και να δικαιώσουν τους διώκτες και απατεώνες!
Στην προσπάθειά τους αυτή, κατηγορούν ψευδώς πολλούς αγίους, διαστρέφουν τα λόγια τους, αποδίδουν σε Χριστιανούς τα εγκλήματα παπικών και άλλων αιρετικών (οι οποίοι μάλιστα δίωκαν και Χριστιανούς), και διαστρέφουν τα γεγονότα, για να παρουσιάσουν διάφορες πολιτικές δολοφονίες ως θρησκευτικούς διωγμούς!
Όμως η ιστορία είναι κατηγορηματική εναντίον των απατεώνων αυτών. θα δείξουμε ξεκάθαρα την απάτη τού Νεοπαγανισμού, την υποκρισία και το δόλο τους. Και όσα ψέματα έχουν πει θα στραφούν πλέον εναντίον τους, δίνοντάς τους εκτός από τον τίτλο τού διώκτη, και τον καθόλου ζηλευτό τίτλο τού ψεύτη και απατεώνα.
Οι πραγματικοί λοιπόν ανθέλληνες είναι οι αρνητές του Χριστού, εκείνοι δηλαδή που προσπαθούν με πλάνες διδασκαλίες να απομακρύνουν τους Έλληνες ανθρώπους από τον Σωτήρα Χριστό. Ο Χριστός προσφέρει ζωή και εκείνοι προσφέρουν πνευματικό θάνατο. Ο καθείς διδάσκαλος ή ψευτοδιδάσκαλος ας διαλέξει τον δρόμο του. Μόνον ας γνωρίζει και τον πραγματικό του πρόσφορο πριν να κατηγορεί τους άλλους.
Σας πληροφορώ λοιπόν ότι αν έχουμε... διαβάσει κάτι για την αρχαιότητα, αυτό το χρωστάμε στους Χριστιανούς. Ο Χριστιανισμός έχει σώσει τα συγγράμματα των αρχαίων υμών προγόνων, και σώθηκαν από τους καλόγερους που νύχτα μέρα αντέγραφαν για να τα σώσουν! Το κείμενο αυτό, είναι ένα ψυχογράφημα της γεμάτης μίσος και ψέμα, ψυχής των Νεοειδωλολατρών. Είναι ένα πραγματικό μνημείο ψεύδους, συκοφαντίας, διαστρέβλωσης, κακοπιστίας, κακίας, ασέβειας, και κάθε άλλου δαιμονικού χαρακτηριστικού της ειδωλολατρικής ψυχής. Είναι ένα ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ του επιπέδου στο οποίο οδηγούν τα θύματά τους οι δαιμονικοί ψευτοθεοί από τους οποίους μας απάλλαξε ο Χριστός.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ είπε...

Κανένας από τους Έλληνες φιλοσόφους δεν υποστήριξε τον πολυθεϊσμό ή τις διάφορες μυστηριακές λατρείες ή μαγικές διδασκαλίες και στιγμάτιζαν την δυσιδαιμονία των συγχρόνων τους.
Μιλούσανε πάντα για θεό ή θείο και όχι για θεούς, 'Ολυμπο ή άλλες ανοησίες.
Το μεγαλείο των αρχαίων Ελλήνων ΔΕΝ έγκειται στην "Ελληνική θρησκεία" (που είχε αλλοτριωθεί πολύ πριν την έλευση του Ιησού) αλλά στον συγκριτισμό, στις τέχνες και στην φιλοσοφία τους που θέσανε τις βάσεις για τον θρίαμβο του Χριστιανισμού.Ο Αντισθένης (414 365) διακήρυξε πως ο Θεός είναι ένας και απόλυτα υπερβατικός για τον ανθρώπινο νου. Αποκήρυξε αηδιαστικά τη θρησκεία της εποχής του, διότι οι θεοί της ήταν θεοποιηθέντες άνθρωποι! (Cicero de Nat. Deor. I, II, 13). Ο Θεόφραστος (372 287) ζήτησε να πάψουν οι ανόητες ζωοθυσίες, τόσο από σεβασμό προς τα ζώα, όσο και από το ότι ο Θεός δεν έχει ανάγκη από τέτοιες ενέργειες (Θ. Η. Ε. τομ. 6, 415).Ο Διαγόρας ο Μήλιος υποστήριζε ότι οι θεοί του Ολύμπου είναι ανύπαρκτοι. Εξορίστηκε από τους Αθηναίους. «Τὰ δὲ μυστήρια [ὁ Διαγόρας] οὕτως ηὐτέλιζεν ὡς πολλοὺς ἐκτρέπειν τῆς τελετῆς. τοῦτο οὖν ἐκήρυξαν κατ’ αὐτοῦ Ἀθηναῖοι, καὶ ἐν χαλκῇ στήλῃ ἔγραψαν τῷ μὲν ἀποκτείναντι τάλαντον λαμβάνειν, τῷ δὲ ἄγοντι δύο» (Πηγή: Σούδα, Λυσίας 6.17).Ο Πίνδαρος (522-446π.Χ.) στα περίφημα ποιήματά του απογύμνωσε τους θεούς από τις μυθολογικές γελοιότητες που προσβάλουν το θείο, (Πινδ. Ολυμ. Θ΄35) και (P. Dech., ό.π., σελ.7) και δεν έκρυβε τις μονοθείζουσες ιδέες του (Θ.Η.Ε., τόμ. 10, 393).Ο Πρωταγόρας (480-411 π.Χ.) θεμελίωσε την έννοια της απόλυτης υπερβατικότητας του θείου και σατύρησε την παιδαριώδη θρησκευτικότητα της εποχής του, γι’ αυτό οι φανατικοί ειδωλολάτρες αποφάσισαν να τον σκοτώσουν (Θ.Η.Ε., τομ. 10,692).Ο Αναξίμανδρος (610-564 π.Χ.) αποφάνθηκε πως το θείον είναι «αθάνατον καί ανόλεθρον», «περιέχει δε άπαντα καί πάντα κυβερνά» (Αριστ., Μεταφ. 203Β)ο Ξενοφάνης ο Κολοφώνιος (570-480 π.Χ.) τόλμησε να αρνηθεί την κρατούσα ειδωλολατρική θρησκεία της εποχής του και να διακηρύξει επίσημα: «Είς Θεός, εν τε θεοίσι καί ανθρώποισι μέγιστος ούτε δέμας θνητοίσι όμοιος ουδέ νόημα». Όμως «πάντα θεοίσ’ ανέθηκαν Όμηρος θ’ Ησίοδος τε… όσσα παρ’ ανθρώποισιν ονείδεα και ψόγος εστίν, κλέπτειν, μοιχεύειν τε και αλλήλους απατεύειν» (Ξενοφ. Απ.,11)! Τους θεούς θεωρούσε εξ ολοκλήρου αποκυήματα της ανθρώπινης φαντασίας, ανάρμοστα για τη θεία φύση. Ο Ξενοφάνης απορρίπτει την ιδέα ότι οι θεοί γεννιούνται, κεντρική ιδέα της Θεογονίας και του Ομήρου, δηλαδή της λαϊκής παγανιστικής θρησκείας. Ο Ξενοφάνης είναι επίσης ο φιλόσοφος που αρνήθηκε κάθε εγκυρότητα της μαντικής (Ξενοφάνης, Α 52, Αέτιος 5.1.1.) -Σε ένα απόσπασμα από τη χαμένη τραγωδία του Ευριπίδη «Βελλερεφόντης», κάποιος λέει: «λένε πως υπάρχουν στον ουρανό θεοί. Δεν υπάρχουν, όχι, δεν υπάρχουν». Ο Ευριπίδης, όπως προανέφερα, δικάστηκε από τους Παγανιστές για «ασέβεια». Είναι ο Ευριπίδης και η ποίησή του τμήμα του «ελληνικού πολιτισμού», ναι, ή όχι; Είναι το έργο του προϊόν της παγανιστικής σκέψης, ναι ή όχι; Όταν ο Επίκουρος έγραφε πως δεν συμπαθεί την λατρεία και τις αντιλήψεις των Ελλήνων περί θεών, είναι η φιλοσοφία του ελληνικός πολιτισμός ή όχι; Ο Επίκουρος γράφει: «εγώ όσα πράγματα γνωρίζω, το πλήθος τα αποδοκιμάζει, κι όσα το πλήθος επιδοκιμάζει, εγώ δεν τα γνωρίζω καθόλου»

ΝΙΚΟΛΑΟΣ είπε...

Τους αρχαιολογους ΑΝΩΝΥΜΕ δεν τους λαμβανεις υποψη σου; A.J.B. Wace στις Mυκήνες, C. Blegen στην Πρόσυμνα, Vollgraff στο Άργος, A. Persson στα Δενδρά, E. Πρωτονοταρίου-Δεϊλάκη στην Kαζάρμα, ενώ στους πεπεισμένους συγκαταλέγεται και ο M. Aνδρόνικος, ο οποίος μάλιστα "θεωρεί πιθανότατο πως οι ίδιοι οι Mηκυναίοι εισήγαγαν το έθιμο της ανθρωποθυσίας στην Kύπρο, όπου επανειλημμένως έχει διαπιστωθεί ανασκαφικά".ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΘΑΡΑ--- Επεί αυτίκα ημίν μεν ου νόμος εστίν ανθρώπους θύειν αλλ΄ ανόσιον, Καρχηδόνιοι δε θύουσιν ως όσιον ον και νόμιμον αυτοίς, και ταύτα ένιοι αυτών και τους αυτών υείς τω Κρόνω, ως ίσως και συ ακήκοας. Και μη ότι βάρβαροι άνθρωποι ημών άλλοις νόμοις χρώνται, αλλά και οι εν τη Λυκαία ούτοι και οι του Αθάμαντος έκγονοι οίας θυσίας θύουσιν Έλληνες όντες.» (Πλάτων, Μίνως 315 b-c)Στο Λυκαίο Όρος, λοιπόν, οι Έλληνες θυσίαζαν ανθρώπους, όπως οι Καρχηδόνιοι που θυσίαζαν τα αγοράκια στον θεό Κρόνο..Αφ ου μέχρι του νυν ουκ εν Αρκαδία μόνον τοις Λυκαίοις, ούδ εν Καρχηδόνι τω Κρονω, κοινή πάντες ανθρωποθυτούσι, αλλά κατά περίοδον της του νομιμου χάριν μνήμης εμφύλιον αεί αίμα φαίνουσιν προς τους βωμούς, καίπερ τοις παρ αυτοίς οσίας εξειγούσης των Ιερών, τοις περιρραντηρίοις κηρύγματι, ει τις αίματος ανθρωπείου μεταίτιος".«Επεί αυτίκα ημίν μεν ου νόμος εστίν ανθρώπους θύειν αλλ΄ ανόσιον, Καρχηδόνιοι δε θύουσιν ως όσιον ον και νόμιμον αυτοίς, και ταύτα ένιοι αυτών και τους αυτών υείς τω Κρόνω, ως ίσως και συ ακήκοας. Και μη ότι βάρβαροι άνθρωποι ημών άλλοις νόμοις χρώνται, αλλά και οι εν τη Λυκαία ούτοι και οι του Αθάμαντος έκγονοι οίας θυσίας θύουσιν Έλληνες όντες.» (Πλάτων, Μίνως 315 .
...

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχω καταλάβει για πιο λογο έχει γίνει τόσος μεγάλος ντόρος για τον Δωδεκαθεισμο και τον Χριστιανισμό... Πραγματικά είναι απίστευτο πως οι φανατικοί της μια θρησκείας με τους φανατικους της αλλης θρησκιας καταφεραν μεσα σε λιγο χρονικο διαστημα να διχασουν καθε ελληνα που ανηκει σε μια απο τις δυο ομαδες... Ειναι σαν να βλεπω αγωνα ποδοσφαιρου Ολυμπιακο με Παναθηναικο... Ειναι πραγματικα τοοοοσο σημαντική η θρησκεία?? Για πιο λογο δλδ να μαλώνουμε σαν 5χρωνα για μια απλη θρησκια??? Ειναι κατι προσωπικο, δεν χρειαζεται διατυμπανιση το που πιστευεις, δεν σε ρωτησα κ ουτε θελω να μαθω γτ δε με ενδιαφερει! Εδω ο κοσμος καιγεται και σαν παιδακια στο νηπιαγωγειο μαλωνουμε για το ποια ειναι η καλυτερη θρησκια!! Ειμαστε σοβαροι?? Δλδ τι; βαση θρησκιας κρινεται και ο χαρακτηρας; δλδ αν ενας γνωστος σας ξαφνικα γινει βουδιστης θα σταματησετε την παρεα επειδη ο χριστιανισμος ειναι καλυτερος; Και στο κατω κατω που ξερουμε οτι ο χριστιανισμος ειναι καλυτερος; Μεγαλωσαμε με αυτα τα στερεοτυπα και αρα ειναι λογικο να λεμε οτι ειναι η καλυτερη θρησκια, οπως ακριβως η μαμα μας ειναι η καλυτερη του κοσμου, δε σημαινει ομως οτι δεν υπαρχουν μαμαδες καλυτερες απο αυτην. Το θεμα της θρησκιας ξαναλεω ειναι προσωπικο και ο καθενας μπορει να πιστευει οπου θελει αρκει να μην προσηλυτίζει τον αλλο και ας ππαραδεχθουμε ολοι πως τα τελευταια χρονια οχι απλα η ιδια μας η ορθόδοξη χριστιανική θρησκεία οχι μονο μας προσηλυτίζει αλλα κ αυτοι που την "διαχειριζονται" γελανε με τα χαλια μας πλουτιζοντας.

Μύριαμ είπε...

Το θέμα παιδιά είναι να ενωθούμε και να προστατέψουμε την πατρίδα μας, που τελευταία την έχουν κυριεύσει οι ξένοι (ΚΑΤΑΚΤΗΤΈς) και προσπαθούν να μας αφανίσουν σαν λαό και να μας αφομοιώσουν με εκείνους.

aetospeyky είπε...

ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΤΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΖΩΗ .ΟΚΥΡΙΟΣ ΝΑΣ ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ.

Μύριαμ είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο αετέ, ξεχάσαμε τον Θεό