Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΩ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ

Θέλω να κοιτάω την σημαία  με υπερηφάνεια, να την έχω σαν κάτι ιερό. Nα μην δειλιάζω να λέω πως είμαι Ελληνίδα, ούτε να τρέμω  να κοιμηθώ.
Γιατί σκέψου, στον ύπνο μου να έρθουν οι ήρωες, να ζητήσουν τον λόγο, εγώ τότε τι θα τους πω;
Μπουμπουλίνα συγνώμη, είμαστε ανίκανοι λόγο ευρώ; Φανταστείτε τον Καραΐσκάκη να μου λέει με λόγο κοφτό, είστε Έλληνες ωρέ εσείς, γιατί κοιμάστε τόσο βαριά; αίμα δεν έχετε; ούτε μυαλό;
Να πετάγεται  ο Παπαφλέσσας, να αστράφτει και να βροντά, τα μάτια του φλόγες να βγάζουν, από της Ελλάδας τα ουρλιαχτά.

Είμαστε Έλληνες και απόγονοί τόσων ηρώων, πολύ θαυμαστών και όμως εμείς δεν  προστατεύσαμε, ένα χώμα τόσο ιερό. Η ντροπή και ο ιδρώτας με λούζει, σαν κοιτάω τα χάλια αυτά, με την Μέρκελ συνέχεια να λέει, ζητώ η Ελλάδα να ζει στην σκλαβιά και ο Ερντογάν να ζητάει δικά μας νησιά. Μας ξεπουλήσανε και συνεχίζουνε με μπαμπεσιά. Αυτό που με θλίβει και με εξοργίζει, είναι ο φόβος που μας κρατεί, καλά βολευτήκαμε και αναπαυτήκαμε, μες στα σαλόνια μας τα ακριβά. Παρέα με την πολυθρόνα μας, περνάμε τα χρόνια μας, μες στην πείνα και την σκλαβιά. Και για φανταστείτε τι ιστορία θα δείτε, μετά από χρόνια μες στα σχολειά. Τους βλέπω να φτύνουν εμάς τους προγόνους οι απόγονοί για αυτή την ντροπή. Που πήγε το θάρρος; η τόλμη, το βάρος; για αυτή την πατρίδα για την λευτεριά;



Η σημαία  να ξέρετε πως έχει φωνή και πως μέσα της κρύβεται, καρδιά και ψυχή.  Μέσα στα σπλάχνα της κυλάει το αίμα χιλιάδων  ηρώων, που την αναθρέψαν με τόσες θυσίες,    για να την έχουμε εμείς ζωντανή. Φροντίστε την πάλι και δώστε αγάπη, ελπίδα και θάρρος για να σταθεί. Ψηλά να πετάει και η Ελλάδα μας πάλι να πάρει την θέση της την πρωτινή. 


Μύριαμ Κ. Ρόδος

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΜΥΡΙΑΜ,
ΓΙ'ΑΥΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΕ Η ΡΕΠΟΥΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ,ΨΕΥΤΕΣ,ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ,ΚΥΝΑΙΔΟΥΣ,ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΙΑΥΤΑ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΒΥΣΕΙ ΚΑΘΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΜΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ,ΝΑ ΣΒΥΣΕΙ ΚΑΘΕ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΟΣΙΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ,ΕΛΛΗΝΙΚΟ,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ,ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΟΧΙ ΣΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΝΕ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ - ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟΝ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΑΦΑΙΡΕΣΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΗΝ ΠΟΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΜΙΝΙ ΦΟΥΣΤΑ,ΝΑ ΣΒΥΣΕΙ ΚΙ'ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΤΑΝΙΑΣ ,ΤΗΝ ΑΛΗΤΕΙΑ, ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ,ΤΗΝ ΚΛΕΨΙΑ,ΑΦΟΥ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ,ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΤΛ,..ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΤΑΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ,ΒΓΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΝΑ ΕΞΑΡΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ - ΛΟΓΩ ΕΠΑΙΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ - ΩΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΡΥΘΜΗΣΤΗ ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ…ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΣΟΥ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ, ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΩΣ ΟΙ ΠΙΟ ΑΞΙΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ - ΚΑΤ'ΑΥΤΟΥΣ - ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΤΙΣΙΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ..ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΜΥΡΙΑΜ,ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ,Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ,ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΡΜΗ ΚΑΙ ΘΕΡΜΗ,ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΑΚΑΜΑΤΗ ΝΑ ΞΥΠΝΑΣ ΤΟΝ ΤΥΦΛΩΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!