Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Η ΡΕΠΟΥΣΗ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ

Πάει η Ρεπούση στο γιατρό, μετά από μια αδιαθεσία που είχε και  αυτός αφού την εξετάζει την στέλνει να  κάνει γενικές εξετάσεις. Της είπε  να του τις φέρει, όταν θα βγουν όλες μαζί. Η Ρεπούση τρέχει αμέσως, κάνει όλες τις εξετάσεις που της έγραψε και όταν επιτέλους βγήκαν, πάει στον γιατρό, να της πει τι έχει. Μπαίνει μέσα στο ιατρείο του, κρατώντας της απαντήσεις και του της παραδίδει. Ο γιατρός  παίρνει στα χέρια του τις απαντήσεις, τις κοιτάει καλά καλά και έπειτα ήρθε η ώρα, να της πει από  τι πάσχει. Η Ρεπούση αγωνιά πολύ και τα χέρια της άρχισαν να τρέμουν, με τα μάτια  γουρλωμένα σαν του βατράχου και  φωνή που τρεμοπαίζει από την αγωνία,   τον ρωτά. Γιατρέ, είναι σοβαρό αυτό που έχω; γιατί δεν μιλάς; Ο γιατρός βήχει ξεροβήχει και σοβαρός, αρχίζει να της λέει.

- Κυρία Ρεπούση πάσχεις από ένα σπάνιο σύνδρομο δυστυχώς. Μένει κόκκαλο η Ρεπούση για λίγα λεπτά.  Ένας κόμπος σφίγγει το στομάχι της, το πρόσωπο της χλόμιασε ξαφνικά σαν να κατάπιε ώχρα,και ήταν έτοιμη, να λιποθυμήσει.
 -Μα πες μου επιτέλους γιατρέ, τι έχω; μην με κρατάς σε αγωνία. Τότε ο γιατρός σηκώνεται και της ανακοινώνει.
- Δυστυχώς,  είναι μια σπάνια αρρώστια  που την συναντάμε στην ιστορία μας, μόνο από τα βιβλία. Να φανταστείς, συνεχίζει να λέει ο γιατρός, στα τελευταία δυόμιση χιλιάδες χρόνια, μόνο τρία άτομα νόσησαν από αυτή την ασθένεια. Ένας από αυτούς ήταν ο Εφιάλτης, που βρήκε τραγικό θάνατο από την αρρώστια αυτή.
-Και πως λέγεται η αρρώστια; ρώτησε δακρυσμένη η Ρεπούση.
Σκουλουμπρίαση, της απαντάει ο γιατρός αμέσως, στο είπα είναι σπάνια ασθένεια.
-Σκουλουμπρίαση ε; επαναλαμβάνει τσακισμένη από τον πόνο η καημένη και κάθισε στην καρέκλα να σκεφτεί.


Ο γιατρός έπιασε το συνταγολόγιο του και άρχισε να γράφει, ένα κατεβατό φάρμακα.
-Το βρήκα!!!! άρχισε να φωνάζει σαν τρελή από χαρά η Ρεπούση.
Ο γιατρός, νόμισε πως παραληρούσε από την στεναχώρια της, γιατί καμιά φορά το μυαλό σαλεύει σε τέτοιες καταστάσεις.
-Τι βρήκες; την ρώτησε που προσπαθούσε να καταλάβει, τι έπαθε έτσι ξαφνικά και ήταν μες στην τρελή χαρά.
-Άκου γιατρέ, δεν είπες πως η αρρώστια αυτή είναι στην ιστορία μας;
-Ναι, είπε εκείνος, που συνέχιζε να μην την καταλαβαίνει.
-Ε λοιπόν την ιστορία όλη, εγώ θα την βαφτίσω  μύθο και έτσι δεν θα υπάρχει στα αλήθεια αυτή η αρρώστια. Μπορώ να την εξοντώσω με αυτό τον τρόπο τι λες;
Ο γιατρός ξύνει το κεφάλι του, σκεφτικός και λέει, δεν ξέρω μια αρρώστια αν την βαφτίσεις μύθο, θα πάψει να υπάρχει κιόλας, είπε και γύρισε το κεφάλι να την κοιτάξει. 
Η Ρεπούση όμως είχε γίνει άφαντη, έτρεξε να προλάβει να αλλάξει την ιστορία και να την βαφτίσει μύθο. Μπας και εξαφανίσει την αρρώστια της.

Για να δούμε, θα καταφέρει να εξαφανίσει την σκουλουμπρίαση τελικά η  Ρεπούση; ή θα της μείνει το κουσούρι μόνο να βαφτίζει την ιστορία σε μύθο;Πρόσεξε μόνο να μην  μπερδέψεις τον μύθο Ρεπούση μου, γιατί κυκλοφορεί και σε μπύρα.

Μύριαμ Κ. Ρόδος

2 σχόλια:

Unknown είπε...

ΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧ ΜΕΓΑΛΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΡΙΑΜ .....ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑΧΧΑΧΧΑΧ

Μύριαμ είπε...

Ευχαριστώ Τρόμε!!!