Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΑ

Τα ζώα είναι και αυτά μια ζωντανή ύπαρξη όπως ο άνθρωπος, σκέφτονται και έχουν συναισθήματα όπως εμάς. Μπορεί βέβαια να μην έχουν την λαλιά αλλά εκφράζονται με τον δικό τους τρόπο.  Αν κοιτάξετε στα ματάκια τους θα δείτε να σας κάνουν χαρές όταν τα χαϊδεύετε ή τα ταΐζετε,  όμως μπορεί  να σας κοιτούν και λυπημένα ή φοβισμένα, όταν τα αγνοείτε ή τα κακοποιείτε. Δεν ξέρω γιατί υπάρχουν τόσο διεστραμμένοι άνθρωποι που χαίρονται αφάνταστα σαν χτυπούν ένα αδέσποτο σκυλάκι ή γατάκι.  Νομίζω ότι αυτοί είναι δειλοί,  δεν μπορούν να τα βάλουν με τους ανθρώπους και έτσι βρίσκουν  αβοήθητα και ανυπεράσπιστα ζωάκια, να δείξουν την δύναμη τους.


Κάθε τόσο διαβάζω τα εγκλήματα κατά των αδέσποτων σε  διαφορές μορφές κακοποίησης και έχω αγανακτήσει.  Κάποιος  αφού βασανίζει μέχρι θανάτου ένα ζώο, κατά προτίμηση σκυλί,  το κρεμάει κάπου και δυστυχώς ξεψυχάει αβοήθητο. Έχω διαβάσει διάφορα και έχω εξοργιστεί πολλές φορές, οι ανώμαλοι δεν διστάζουν και  να τα βιάσουν ακόμα, δεν τους νοιάζει αν είναι ενάντια στη φύση μας, ούτε πόσο υποφέρει ένα ζώο με το κτήνος να το βιάζει. Άλλοι πάλι καίνε με τσιγάρο το ζώο ή του κόβουν διάφορα μέλη του σώματος του, τι καταλαβαίνει με αυτό τον σαδισμό ποτέ μου δεν κατάλαβα. Άνανδροι και κτήνη είναι όλοι αυτοί, που δεν υπολογίζουν και δεν σέβονται την ζωή τους. 

Όταν παίρνουμε ένα ζωάκι στο σπίτι μόνο και μόνο για ένα καπρίτσιο και μετά αφού ικανοποιήσουμε την επιθυμία μας το πετάμε στον δρόμο, είναι εξίσου εγκληματικό γιατί παίζουμε με την ζωή και τα συναισθήματα του. Αυτό το καημένο δένεται και μας αγαπάει και όμως εμείς, δεν διστάζουμε να του φερθούμε απάνθρωπα. Μια φορά διάβασα για κάποιον που αφού γέννησε η γάτα του, έπιασε όλα τα μωρά της τα έβαλε σε μια σακούλα και τα πέταξε στην θάλασσα να τα πνίξει. Ευτυχώς ήταν τυχερά, γιατί μια κυρία εκεί κοντά που τον είδε, κατάλαβε και έτρεξε να τα σώσει έγκαιρα. 

Τέτοια κτήνη υπάρχουν δυστυχώς πολλά και εμείς πρέπει να τα εμποδίζουμε, αν πέσει στην αντίληψή μας. Θα πρέπει  να φροντίσουμε όλοι μαζί τα αδέσποτα, με όποιον τρόπο μπορούμε, ακόμα και λίγο νερό να βάζουμε στην αυλή μας ή έξω στον δρόμο, να βρίσκουν τουλάχιστον να πίνουν. Μην προσπερνάτε αδιάφορα όταν βλέπετε να τα κακοποιούν ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕ ΤΑ!!!!!!

Μύριαμ Κ. Ρόδος


Δεν υπάρχουν σχόλια: