Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Η ΜΚΟ ΤΟΥ ΡΟΥΒΗΜ: ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΜΠΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ

Ο Ρουβήμ είναι ένας καθημερινός άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Είναι ευαίσθητος, έξυπνος και δραστήριος τύπος. Διατηρούσε ένα πανέμορφο παραδοσιακό καφενείο που το αγαπούσε και έδινε όλο τον εαυτό του εκεί μέσα μαζί με την γυναίκα του την Χάρη, επίσης ένας χαρισματικός και καλοσυνάτος άνθρωπος. Τον τελευταίο καιρό όμως μετά από ένα ατύχημα που είχαν, αναγκάστηκε με μεγάλο πόνο να κλείσει το μαγαζί του. Με όλα αυτά τα γεγονότα είχε χάσει τον ύπνο του, κοιμόταν λίγες ώρες και σηκωνόταν πριν ακόμα χαράξει. Ένα πρωί πριν βγει ακόμα ο ήλιος ξύπνησε από μια δυνατή βροχή. Πήγε στην κουζίνα έκανε μια μεγάλη κούπα καφέ και κάθισε να τον απολαύσει. Το μυαλό του έτρεχε σαν τρελό πέρα δώθε, σκεφτόταν τι δουλειά να κάνει για να τα φέρει βόλτα στο σπίτι.
 

Ξαφνικά τα μάτια του άστραψαν, όπως την λάμψη από τις αστραπές, το βρήκα είπε, θα δημιουργήσω μια ΜΚΟ, αυτοί δηλαδή που τις φτιάχνουν είναι πιο έξυπνοι; Εύκολη δουλειά χωρίς κόπο και απαιτήσεις να βάλεις χρήμα. Διαβάζω σκέφτηκε κάθε μέρα, για όλες αυτές τις γελοίες οργανώσεις που ξεπηδάνε, για κάποιες ΜΚΟ που επιχορηγούνταν επί χρόνια αφειδώς και άνευ περαιτέρω ελέγχου για το αν όντως χρησιμοποιούν τα χρήματα που λαμβάνουν για τους σκοπούς που τα ζήτησαν. Οι πολιτικοί αυτές δεν τις αγγίζουν, τώρα τελευταία βέβαια γίνεται κάποιος έλεγχος αλλά αυτά γίνονται για πολιτικές σκοπιμότητες. Τι χρειάζομαι λοιπόν; είπε φωναχτά, θα βρω κάποιο λόγο και εγώ και θα την δημιουργήσω, φίλο βουλευτή να με προωθήσει έχω άρα δεν χρειάζομαι τίποτα παραπάνω. Και έτσι ξεκίνησε στην υλοποίηση της ιδέας του. Φώναξε δυο τρία φιλαράκια άνεργα και τους είπε την ιδέα του, φυσικά συμφώνησαν ήξεραν τι μαύρο βρώμικο χρήμα κυκλοφορεί στις περισσότερες ΜΚΟ. Οι φίλοι του χάρηκαν, πολύ ωραία ιδέα Ρουβήμ μπράβο, επιτέλους θα κάνουμε και εμείς καλή ζωή, με τα ταξίδια μας τα κότερα μας, τις βίλες μας, μπράβο μπράβο του είπαν και πάλι.

Και έτσι ξεκίνησαν να κάνουν την ιδέα πράξη, είχαν και το οκ του βουλευτή, με το αζημίωτο φυσικά.Γιατί έτσι πάνε αυτά τα πράγματα, δίνεις για να βουλώνεις στόματα και να τα οικονομάς. Μαζεύτηκαν ένα βράδυ στο σπίτι του Ρουβήμ και άρχισαν να καταστρώνουν τα σχέδια. Τι σκοπό θα πούμε ότι έχει η οργάνωση μας; Ο Ρουβήμ σοβαρός είπε, θα πούμε ότι κάνουμε εκστρατεία να προφυλάξουμε τις κάμπιες από το χαλάζι και είναι σοβαρή αιτία αυτή για τις επιχορηγήσεις; είπε ο ένας από αυτούς. Γιατί είδες να έχει καμιά ΜΚΟ σοβαρή αιτία ώστε να δημιουργήσουν οργάνωση; Το θέμα είναι, συνεχίζει να λέει ο Ρουβήμ, να πεις κάποιο παράξενο λόγο, τότε σίγουρα θα πάρεις χρήματα. Έτσι εμείς θα ονομάσουμε την ΜΚΟ μας δώστε και σώστε τις κάμπιες, ποιος θα μας πει όχι; Τα ζωάκια εξάλλου έχουν καλύτερη αντιμετώπιση από τον άνθρωπο. Έτσι ξεκίνησε η ιδέα του Ρουβήμ να γίνεται πράξη και να στήνουν την επιχείρηση τους( την οργάνωση) με γοργούς ρυθμούς. Σύντομα θα δούμε την ΜΚΟ δώστε και σώστε τις κάμπιες να πετυχαίνει και να πλουτίζει τους έξυπνους ανθρώπους. Μπράβο Ρουβήμ τα συγχαρητήρια μου για την ιδέα σου.

Και εσείς όλοι που είστε άνεργοι μην κάθεστε τρέξτε να κάνετε μια ΜΚΟ και να σωθείτε δεν σας ακουμπάει κανείς γιατί είναι ένα επάγγελμα όπως των Βουλευτών και αυτό, ψεύτικο όλο υποσχέσεις αλλά πολύ κερδοφόρο στην τσέπη. Καλή επιτυχία Ρουβήμ και σε όσους άλλους τολμήσουν να την υλοποιήσουν. 

Μύριαμ Κ. Ρόδος

3 σχόλια:

ΡΟΔΟΣυλλέκτης είπε...

Καλά,δεν παίζεσαι!!!! Άντε τώρα να ψάχνω για κάμπιες... Αλλά το βρήκα!!!! Θα σταθώ εξω από τα κομματικά γραφεία... εκεί να δεις κάμπιες... τώρα θα μου πεις: ΑΥΤΕΣ τις κάμπιες καλύτερα είναι να τις φάει το χαλάζι!!!
Μυριαμ είσαι αχτύπητη!!!!!!!!!

Μύριαμ είπε...

Κοίτα Ρουβήμ, αν καθήσεις και δεις τι αιτίες βρίσκουν για να κάνουν μια ΜΚΟ θα γελάσεις,γιαυτο και εγω αποφάσισα να κάνεις αυτή την οργάνωση να σώσεις τουλάχιστον τις κάμπιες.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΗΓΑΛΟΣ είπε...

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΥΡΙΑΜ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΤΟ ΤΡΕΛΟ ΠΑΡΤΥ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕ ΤΗΣ ΜΚΟ ΠΟΥ ΞΕΦΥΤΡΩΝΑΝ ΣΑΝ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ