Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΙΡΙΟ ΙΠΟΥΡΓΟ ΠΕΔΙΑΣ

Κίριε ιπουργέ μου θελο να σε εφχαριστίσο εκ μερους της γιαγιάς μου. Ι γιαγιά μου έμαθε ότι τόρα πια τα γράματα θα γινουν όπος γράφι κε εκίνι, κε έτσι δεν θα ντρέπετε να γράφι. Θα ίθελα   να δόσο σιγχαριτίρια σε αφτόν που το σκέφτικε,  τορα πια θα ίνε έφκολα τα γράματα. Οταν  μεγαλόσουν τα μίλα μας θα σου στίλο πολλά που θα ίνε φρέσκα, τόρα έχι μόνο φίλα πάνο, όμος δεν θα σε κσεχάσο γιατί  θέλο  να σε φχαριστίσω. Το ιπουργιο πεδίας έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να μινι στον τοπο ι Ελλινικι γλοσσα μπράβο. Θα σου στιλω κε αβγα από το κοτέτσι έχουμε όρνιθες πολλές, σανό μόνο δεν έχουμε γιατί το έφαγαν ι  άνθροπι όλο. Τόρα με αφτί τιν γραφί δεν θα κσεχορίζουν κε ι κσενι που έρχοντε στην Ελλάδα μας, ίνε πολί έφκολο το γράψιμο πεχνιδάκι. Αφτά εδό κλίνο το γραμμα μου, φιλάκια κε βάλε στιν φιλακί κανένα κακό να χαρούμε.

Πόσο τραγικό θα ήταν να καταντήσει έτσι η Ελληνική γλώσσα.  Ευτυχώς διαψεύστηκε αυτό από τον υπουργό γιατί αν αλήθευε θα ήθελαν σκότωμα όλοι,    αφού θα είχαν στείλει στο απόσπασμα με αυτό τον  τρόπο την Ελληνική γλώσσα  μας. Είμαστε υπερήφανοι που η δική μας  αρχαία Ελληνική γλώσσα σπουδάζεται στα πανεπιστήμια  κάποιων χωρών.  Βλέπουμε πως   οι ξένοι λαοί, εκτιμούν την σπουδαιότητα της δικής μας γλώσσας. Εμείς αντί να την δυναμώσουμε θα την μηδενίσουμε;  Όχι είμαστε υποχρεωμένοι να την διαφυλάξουμε και να την υπερασπιστούμε,  όπως μπορούμε καλύτερα.

Μύριαμ Κ. Ρόδος        

2 σχόλια:

Konstantinos είπε...

ΦΙΛΗ ΜΥΡΙΑΜ,
ΛΕΝΕ,ΠΩΣ ,,,ΟΤΙ ΨΕΜΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ,ΟΛΟΨΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΩ ΚΙ'ΕΓΩ,ΝΑ ΣΠΑΣΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ Σ'ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΕΙ..ΟΥΤΕ ΕΠΡΕΠΕ,ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ..ΑΛΛΑ,ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΥΦΙΑ ΜΥΑΛΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ,ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ;;; ΕΝΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΝΑΤΟΥΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΟ ΣΑΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΔΥΝΑΜΙΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΚΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ,ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ,ΑΛΛΑ ΚΙ'ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΡΕΜΑΛΙΑ..ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΗΤΚΑΝ ,ΟΧΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ..ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΓΟΝΕΙΣ,ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΣΑΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ,ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΩΔΙΑΘΕΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΟΤΕΤΣΟΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΑΚΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ,,,,ΠΕΡΙΣΠΩΜΕΝΕΣ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ…ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μύριαμ είπε...

Άλλο να κάνουν μια τροποποίηση της γλώσσας για να διευκολύνει τα παιδιά, όπως οι περισπωμένες που είπες και άλλο να την κάνουν μια μονότονη και άχαρη,ανούσια, κενή γλώσσα, που δεν θα θυμίζει τίποτα την δική μας γραφή.