Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ


Κυρία εφορία μου, ο λόγος δηλαδή το λέει κυρία μου, μια και μαθαίνω δεν είσαι καθόλου κυρία με αυτά που κάνεις στον κοσμάκη. Ετοιμάζεσαι να μου στείλεις την λυπητερή στο σπίτι. Οι περισσότεροι φίλοι μου την λάβανε και είναι απεγνωσμένοι. Άκου καλά τι θα σου πω, πριν μου στείλεις το σιχαμερό χαρτάκι σου.

1) Μέσα στους φόρους, να μην υπολογίσεις τους φρουρούς της Βουλής, εμένα δεν με ρώτησες αν θέλω να τους πληρώνω. Δική σου πρωτοβουλία είναι, να τα πληρώσεις εσύ.

2) Ταξίδια άσκοπα στους βουλευτές, με ξενοδοχεία πολυτελείας και γεύματα με αστακούς, πάλι δεν πληρώνω, βρες τα από αλλού. Αμάξια αλεξίσφαιρα που κοστίζουν δέκα χρόνια φαγητό σε μια πολυμελή οικογένεια, δεν πληρώνω. Πισίνες και κυλικεία της βουλής, ούτε να το φανταστείς να με φορολογήσεις. Να φέρνουν σάντουιτς από το σπίτι τους όπως κάνουμε εμείς, να περιδρομιάζονται. Όσο για τις πισίνες να πηγαίνουν στην θάλασσα που έχει και ιώδιο να δροσίζονται, μπας και το ιώδιο κλείσει καμιά τρύπα στον εγκέφαλο τους, γιατί πολύ αέρα πήραν τα μυαλά τους και το είδαν όλοι βασιλιάδες Μίδες.

3) Εκείνον τον ρημαδοφρουρό στην Μιμή ποιός τον διόρισε; εκεί να πας να σε πληρώσουν, ούτε μισό ευρώ μην τολμήσεις να μου κρατήσεις γιατί θα τα ακούσεις από την καλή και την ανάποδη.

4) Σε ότι αγοράζουμε δεν κρατείτε ο φόρος; γιατί τότε μας βάζετε να τον ξανά πληρώσουμε;

5) Πληρώνουμε όλο τον χρόνο ιατρική περίθαλψη ναι η όχι; Και φυσικά πληρώνουμε. που είναι τότε; να πας σε αυτούς που τα τρώνε και δεν δίνουν τα χρήματα αυτά και εμείς πεθαίνουμε χωρίς φάρμακα και νοσηλεία και να τους τα πάρεις εις τριπλούν. Αυτοί είναι οι φοροφυγάδες και κλέφτες, που πρέπει να κυνηγήσεις. 

6) Θέλω τα κριτήρια αυτά που μας φορολογείς και μας στέλνεις τέτοιες καμπανιές. Στην ΔΕΗ γιατί πληρώνουμε έξτρα φόρους; με πόσα πρόσωπα κρυφά είσαι; φόρους από εδώ φόρους από εκεί μας έχεις καταστραγγίξει.
7) Την Τρόικα εσύ μας την κουβάλησες, δική σου φίλη είναι, να την ταΐσεις εσύ εμάς δεν μας περισσεύουν. Αν είσαι φιλεύσπλαχνη και ψυχοπονιάρα πλήρωνε την από την δική σου τσέπη, εγώ υπογραφή για δανεικά δεν έβαλα και να με αφήσεις απέξω κατάλαβες;

8) Το αφορολόγητο των 5000 τι είναι; σε ότι πάρουμε φόρο πληρώνουμε, ψωμί φαγητό, φάρμακα, μέχρι και στις δημοτικές τουαλέτες έχετε πλοκάμια. Αν δεν κρατάς λεφτά, μέσα δεν μπαίνεις γιατί; Αν κάποιος δεν έχει μία να τα κάνει πάνω του; αλλά νόμιμα δεν μπορώ να πω ε; σου δίνουν και χαρτάκι για να δείξεις στην εφορία πόσες φορές κατουρήθηκες, μπράβο, μπράβο οργανωμένη σε βρίσκω. Οπότε τι αφορολόγητο και κουραφέξαλα μου λες; είναι μια μέθοδος σου για να παίρνεις όσο περισσότερα μπορείς. 

9) Τώρα που θα στείλεις όλα τα μπιλιετάκια κανόνισε μην μάθω ότι βάρεσες κάποιον πολύ και αυτοκτόνησε από απελπισία, γιατί θα έχεις να λογοδοτήσεις. Μην βλέπεις που έχεις πλάτες ακόμα, σε λίγο θα σου φύγουν όλες και μετά να δω που θα κρυφτείς.
10) Το σπιτάκι που μου πήρε ο πατέρας μου με τόσες στερήσεις γιατί μου το φορολογείς; μαζί το πληρώσατε;    

Θέλω να αφαιρέσεις όλα αυτά που σου λέω παραπάνω και μετά να μου στείλεις τον λογαριασμό. Αν περισσεύει και έχω κάποιο χρέος αληθινό, τότε θα στο πληρώσω. Αυτά αγαπητή μαζώχτρα εφορία μου. Με καθόλου σεβασμό στο πολυπρόσωπό σου, Μύριαμ.
 
Μύριαμ Κ. Ρόδος

1 σχόλιο:

Konstantinos είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ..ΜΑ,,,,
ΕΙΝΑΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ;;; ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ,,,ΒΟΛΕΥΤΩΝ..ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ Σ'ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ,ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ,,,,ΞΗΠΟΛΥΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΣΕΙ..ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ - ΟΧΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ,ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΙΑΤΟΥΣ -ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΒΑΛΗΣΑΝ,ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟ ΣΠΟΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΥΠΕΡΟΠΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΙΤΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΕ ΣΑΝ ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ,ΚΑΙ ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΩ ΕΓΩ Ο ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ..ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ,,,,ΜΙΣΘΟΥΔΑΚΟ ΤΟΥ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟΥ - ΣΑΝ ΚΙ'ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑ - ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΣ,ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ ΑΜΟΙΒΩΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΜΑΣ,ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΑΣ ΜΑΣ,ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΠΙΔΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ,,,,ΚΑΘΟΝΤΕ ΣΕ ΧΡΥΣΟΦΟΡΑ ΚΑΡΕΚΛΑ,ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΡΑΚΕΝΔΥΤΟΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ,ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΕΤΣΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΕΔΕΙΞΕ - ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΩΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ -ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ,ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡ'ΟΛΟ ΕΠΙΑΣΑΝ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ - ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ - ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΧΕΤΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΤΛ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΞΗΠΟΛΥΤΟΥΣ,ΧΩΡΙΣ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΦΗ,ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΚΙ'ΕΜΑΣ.. ΦΙΛΕΣ/ΟΙ ΜΟΥ,Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ,,ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΚΑΝΟΥΝ..ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΑΣΗΤΙΑ,ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ,ΑΠΟ ΦΟΝΟΥΣ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΟΥΣ,ΑΠΟ ΒΙΑΣΜΟΥΣ..ΚΑΤΑ Τ'ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΒΙΤΡΙΝΑ ΟΜΟΙΑ ΤΗΣ ΕΣΑΓΩΜΕΝΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ,ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ,,,ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ !!!!!!!!!!!!!!