Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ;

Ένα παράξενο φαινόμενο   συμβαίνει εδώ στην Ελλάδα και δεν   μπορώ να το εξηγήσω όσο και αν προσπαθώ. Υπάρχουν κόμματα κομμένα σε κομμάτια, κάθε κομμάτι του είναι και ένα σαρκοβόρο τέρας που ξεσκίζει την σάρκα του πολίτη και μάλιστα χωρίς διακρίσεις ακόμα και του ψηφοφόρου του. Ενώ στην αρχή βλέπουμε ένα να είναι το τέρας, ξαφνικά κάνει διάσπαση  και γίνονται πολλά. Άντε τώρα να πολεμήσεις ένα τέρας με τα τερατάκια του. Αν κάνεις ότι  κυνηγάς κάποιο,  θα σου το παίξει χορτοφάγο και ανίδεο, άσε που είναι υπό την προστασία του αρχικού θεριού. Το κακό όμως είναι,  ότι οι πολίτες ενώ γνωρίζουν την μεταμόρφωση και την δράση του τέρατος, πάλι το ανεβάζουν  στην καρέκλα της εξουσίας. Εύλογα μου γεννιέται το ερώτημα, ποιό  είναι πιο διεστραμμένο, το τέρας ή οι πολίτες; Γιατί όταν τίποτα δεν δουλεύει καλά και όταν οι άνθρωποι και η χώρα καταστρέφονται χάρη στην περίφημη  διαχείριση του τέρατος, τότε γιατί δεν στρέφονται αλλού μόνο επιμένουν στα ίδια; Τι περιμένουν δηλαδή; να γίνει κανένα θαύμα ξαφνικά και να αλλάξουν τρόπο και συμπεριφορά;

Είναι κάτι  κολλημένα άτομα, που ενώ πεινούν και παραπονιούνται  για όλα όσα συμβαίνουν, ακόμα επιμένουν ότι θα μας σώσουν οι σωτήρες τέρατα. Υπάρχουν άνθρωποι  που έτρεχαν στις διαδηλώσεις και στις πορείες για να διαμαρτυρηθούν και τώρα έπαθαν αμνησία ξαφνικά και δεν θυμούνται τίποτα από όλα αυτά. Μα με έχουν βγάλει από τα ρούχα μου, πως είναι δυνατόν να αλλάξει κάτι τώρα, εφόσον το τέρας παραμένει ίδιο; Τα χαρακτηριστικά του τέρατος που όλοι γνωρίζουμε είναι: σκληρό, κυνικό, φαταούλας, καταστροφέας, παρτάκιας, καλοπερασάκιας, επιδέξιος ληστής, σαρκοβόρο και άσχημο τέρας, αδίστακτο και άπονο, εκτός αν πιστεύουν ότι δεν είναι τέρας και το αδικούμε.

Ένα θα σας πω εγώ, γυρίστε γύρω σας και πείτε μου τι δουλεύει σωστά. Η υγεία; πηγαίνετε σε ένα νοσοκομείο και κάντε οι ίδιοι την αυτοψία σας. Η παιδεία; θυμηθείτε την μις φωτοτυπία και τον μοντέρνο τρόπο εκμάθησης των παιδιών. Η εργασία; αναζητήστε να δείτε πόσοι άνεργοι υπάρχουν και πόσοι έφυγαν μετανάστες για να μπορούν να ζήσουν. Η οικονομία της χώρας μας; από ώρα σε ώρα περιμένουμε την πτώχευση και έχουμε δανειστεί υπέρογκα ποσά για να ανταπεξέλθουμε. Και το κακό είναι ότι δεν πήγαν στον πολίτη για να  ανακουφιστεί,  αλλά σε ένα από τα θεριά, τους τραπεζίτες,  που είναι το λύσε  δέσε και το δεξί χέρι στο θεριό. Αν κάνετε μια βόλτα θα δείτε άστεγους, που έχουν πληθύνει τρομακτικά, ή  καλύτερα πηγαίνετε σε ένα από τα συσσίτια και κοιτάξτε τον περήφανο συνταξιούχο και  τον άνεργο πολίτη πως κατάντησε.  Ακόμα μην ξεχάσετε  να κρυφτείτε και  να δείτε  και αυτούς που πηγαίνουν κρυφά  γιατί ντρέπονται, στα σκουπίδια και ψάχνουν σαν σκυλιά να βρουν ένα ξεροκόμματο να χορτάσουν την πείνα τους. Επίσης  εσύ μισθωτέ, κοίταξε πόσα σου έχουν κόψει από τον μισθό σου και κάνε τον υπολογισμό σου. Σου φτάνουν να σπουδάσεις τα παιδιά σου; να πληρώσεις το νοίκι σου;το ρεύμα; το νερό; την τράπεζα αν έχεις δάνειο; σου φτάνει ο μισθός που σου κουτσουρέψανε με την βία, να πας να ψωνίσεις όπως θα ήθελες; μπορείς να ντύσεις τα παιδιά σου και να ντυθείς και εσύ;  Αν ναι σε ζηλεύω είσαι σπάνιο είδος και έχεις κάποιο μαγικό μυστικό,  για να μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά.

Αν έκανες την βόλτα σου σε όλα αυτά τα μέρη που σου είπα και ακόμα θες να μας κυβερνήσουν, εμένα να με συγχωρείς δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η ιδέα και θα φωνάξω με όλη την δύναμη της ψυχής μου, για να με ακούσουν κάποιοι και να με βοηθήσουν. Θέλω ξανά την ζωή και το μέλλον μας πίσω.  Καθώς και την αξιοπρέπεια της χώρας μας, που τόσο βάναυσα ,  αλύπητα σπιλώθηκε και χτυπήθηκε πισώπλατα από όλα αυτά τα κοράκια που την περιτριγυρίζουν. 

Μύριαμ Κ. Ρόδος

2 σχόλια:

Konstantinos είπε...

ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑΚΤ ΜΥΡΙΑΜ ΜΟΥ,
ΤΑ ΛΕΣ ΤΟΣΟ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ Σ'ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΙΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΗΣΥΧΟΥΣ..ΕΓΩ ΟΜΩΣ,ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ...ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΒΑΖΑ ΒΡΙΣΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ,ΑΛΛΑ, ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ,ΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΑ ΔΙΠΛΟΜΕΝΟΙ,ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ....ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ... ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΦΙΛΕΣ/ΟΙ ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΕΣ/ΕΣ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΠΛΥΜΥΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΟΡΓΗ,ΓΙ'ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΩ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ...κκ. ( ΚΑΚΩΣ ΣΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΕΤΣΙ ) ΠΗΓΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ..ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ,,ΦΥΓΕΤΕ,ΠΡΩΤΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΦΑΛΑΓΓΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ,ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΚΛΕΦΤΕΣ,ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ,ΑΠΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ..ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΑΚΑΤΗ ΣΟΙΜΠΛΕ ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΑΛΛΟ Μ.........ΠΑΝΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ..ΣΤΑΜΑΤΩ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ ΜΥΡΙΑΜ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΣΟΥ ΣΥΓΝΩΜΗ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ,ΜΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ,ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ..ΠΑΡ'ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥ,ΜΠΟΡΩ ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ,ΝΑ ΦΑΩ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΙΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΕΡΟΥΝ..ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΝΕΟΙ ;;;; ΣΗΚΩΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΤΕ ;;; ΠΟΥ ΑΦΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ ;;; ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΔΩ,ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΤΕ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ,ΤΗΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ..ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ ΜΙΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΑΣ,ΤΑ ΦΡΑΠΕΔΑΚΙΑ ΣΑΣ,ΤΗΝ ΕΚΛΗΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΔΗΜΙΟΙ ΜΑΣ ( ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ) ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ,ΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΗΡΩΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μύριαμ είπε...

Πολύ σωστά τα λες Κωσταντίνε, η οργή που νιώθουν όλοι είναι μεγάλη, το θέμα είναι θα πάρουν σωστές αποφάσεις;Όσο για το πως εκφράζεσαι το καταλαβαίνω είναι ο θυμός για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας και δεν θα πω κάτι γιατί έχεις δίκιο.