Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ

Οι πειρατές ήταν οι ληστές μιας παλιάς εποχής. Ήταν ικανοί θαλασσοπόροι με τρομερή ικανότητα στην θάλασσα και για αυτό την εκμεταλλευόντουσαν για να κάνουν τις ληστείες τους. Ήταν αδίστακτοι, έκαναν επιθέσεις σε πλοία αλλά και στην ξηρά. Τα πλοία που έπεφταν στα χέρια τους  ή τα έθεταν στην κατοχή τους  σκοτώνοντας όλο το πλήρωμα  ή λήστευαν αυτά που μετέφεραν και μετά   το ανατίναζαν μαζί με τους ανθρώπους. Οι επιδρομές στην στεριά ήταν εξίσου σκληρές, βίαζαν και έκλεβαν ότι έβρισκαν μπροστά τους. Η εποχή εκείνη όμως πέρασε και οι πειρατές έπρεπε να εκσυγχρονιστούν. Σκέφτηκαν λοιπόν να το κάνουν με έξυπνο και ωραίο τρόπο και άρχισαν να σπουδάζουν ένα μοντέρνο καμουφλαρισμένο βέβαια επάγγελμα. Αυτό θα τους έφερνε περισσότερα   κέρδη. Το ονόμασαν πολιτική. Εκεί μαθαίνουν  πως να εξαπατούν τους πολίτες και να κλέβουν ανενόχλητοι τις χώρες.

Έτσι στους πολιτικούς πειρατές, βλέπουμε την ίδια δράση αλλά με άλλη τέχνη, πιο μοντέρνα (ε να μην τους λέμε και παλιομοδίτες, δεν τους αρέσει). Ο πολιτικός λοιπόν έχει την ευκολία και την ευχέρεια να κλέβει, γιατί γνωρίζει καλά τον τρόπο που γίνεται και γιατί έχει ευκολόπιστα θύματα.  Εξάλλου παίρνει μαθήματα από τους παλιότερους πολιτικούς  πως να το κάνει ακριβώς.  Οι πολιτικοί, τα χρήματα αντί να τα κρύβουν σε βουνά και σπηλιές  σαν τους προγόνους τους,  τα βγάζουν στο εξωτερικό και τα κρύβουν με ασφάλεια σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Σκοτώνουν τον πολίτη διαφορετικά (α! όλα και όλα δεν είναι βίαιοι αυτοί) τον αφήνουν απλά νηστικό, απογοητευμένο, χρεωμένο και δίχως όνειρα. Σκοτώνουν διπλά δηλαδή αυτοί, σώμα και ψυχή. Για την χώρα των πολιτών βέβαια καρφί δεν τους καίγεται. Οι προγονοί τους άλλωστε δεν συνήθιζαν να βουλιάζουν  τα πλοία; ε αυτοί βουλιάζουν την χώρα το ίδιο είναι, κάτι έπρεπε να βουλιάξουν και αυτοί. Η ενδυμασία άλλαξε πολύ από τότε, γιατί αν βλέπαμε πειρατές τώρα θα τρομάζαμε και δεν θα τους αφήναμε να μας κουμαντάρουν με την θέληση μας. Τώρα έβαλαν το κουστούμι για να μας εντυπωσιάσουν και να μας δείξουν ότι είναι ευγενείς και κύριοι. Ένα έμπειρο μάτι όμως διακρίνει την πειρατική στολή που κρύβουν μέσα από το κουστούμι. Όπως  ο βοσκός που  μπορεί να διακρίνει έναν λύκο με προβιά, που προσπαθεί να ξεγελάσει τα πρόβατα του  και να τα φάει.

Το συμπέρασμα,  οι σκέψεις και οι απορίες μου  είναι οι εξής: Γιατί δεν βγάζουν οι σύγχρονοι πειρατές το κουστούμι; Καλύτερα λέω εγώ είναι να φορούν τις παραδοσιακές στολές τους, δεν είναι σωστό να περιφρονούν τις ρίζες τους,  δείχνει ασέβεια. Όταν είναι ντυμένοι πειρατές θα έχουν περισσότερο σεβασμό από τον κόσμο, γιατί θα δείχνουν τις αληθινές προθέσεις τους και δεν θα κρύβονται. Και επιπλέον υπάρχουν πολλοί όμοιοι τους που θα ταχθούν στο πλάι τους. Και στην τελική, δεν είναι άσχημη  η στολή του πειρατή.  Είναι μια χαρά και έχει δυο καλά, εκτός ότι θα είναι με τα παραδοσιακά τους, τις αποκριές δεν θα χρειάζονται μεταμφίεση και θα είναι όλο το χρόνο μέσα στην μόδα. Άντε σκεφτείτε το γυρίστε στις ρίζες σας και αφήστε τα μασκαρέματα με την πολιτική και το κουστούμι. Δεν σας πάει,  σας πήρανε χαμπάρι. Εκτός και αν σκαρφιστείτε κανένα άλλο κόλπο, είστε μανούλες σε αυτά και σας βγάζω το καπέλο. Εγώ θα σας περιμένω πάντως να δω τελικά ποιά αμφίεση θα διαλέξετε.

Μύριαμ Κ. Ρόδος

2 σχόλια:

Konstantinos είπε...

Η ΑΜΦΙΕΣΗΣ ΤΩΝ ΜΥΡΙΑΜ,ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ,Η ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ..ΠΕΙΡΑΤΕΣ,ΚΟΥΡΣΑΡΟΙ,ΑΡΠΑΓΕΣ.. ΟΠΩΣ ΛΕΣ,ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ..ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.. ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΘΥΜΑ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ..ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΒΓΑΛΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ,ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ..ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΝΟΜΟΣ,ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΡΠΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ,ΦΤΑΝΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ Η ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ..ΙΣΩΣ,ΝΑ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΛΕΠΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ..ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΠΕΠΕΜΨΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ..ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕΙ..ΑΡΑΓΕ,ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΙΟ ΜΥΑΛΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ Η ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ,,,,ΚΑΘΙΣΤΕ ΒΡΕ,ΦΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΟΧΕΣ ;;;;; ΘΑ ΔΟΥΜΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μύριαμ είπε...

Εμείς όμως πρέπει να μάθουμε να τους διακρίνουμε γιατί μόνο έτσι θα γλυτώσουμε.