Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

SOS ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Η υγεία χάθηκε, με αγωνία όλοι οι Έλληνες βγήκαν στους δρόμους και άρχισαν να την ψάχνουν.   Μια κυρία βλέποντας το πλήθος αλαφιασμένο να ψάχνει και τον  τρόμο μέσα στα μάτια τους, αποφάσισε να ρωτήσει τι έψαχναν. Με συγχωρείτε τι χάσατε και βγήκατε όλοι μαζί στους δρόμους; μπορώ να βοηθήσω σε κάτι; ρώτησε κάποιον. Η υγεία χάθηκε κυρά μου και είμαστε τρομαγμένοι.  Αν δεν την βρούμε θα πεθάνουμε αβοήθητοι. Από που χάθηκε; να αρχίσω να ψάχνω και εγώ.  Θέλω να σας βοηθήσω γιατί φαίνεται να είναι σημαντική για εσάς.

Από παντού, απάντησε ένας κύριος. Από τα νοσοκομεία έχει εξαφανιστεί, υπολειτουργούν όλα, γιατροί και φάρμακα δεν υπάρχουν.  Άρχισαν να πεθαίνουν άνθρωποι από αυτό το θέμα. Από τα σπίτια μας πάλι, η γαλήνη και η ψυχική ηρεμία,  λόγο οικονομικής κρίσης, έτρεψε σε φυγή την υγεία και οι άνθρωποι αυτοκτονούν, από το το βαρύ φορτίο που έπεσε στην πλάτη τους. Το άγχος και το στρες επιδείνωσαν την κατάσταση και καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι, να ζήσουμε χωρίς την υγεία. Μήπως ξέρετε πως ξεκίνησε όλο αυτό;  είπε απορημένη η κυρία. Εγώ άκουσα, πως στην Ελλάδα οι πολιτικοί, το πρώτο πράγμα που σας υπόσχονται, είναι η καλυτέρευση στην υγεία και την παιδεία. Τι έγινε; δεν το τήρησαν αυτό; Μια γριούλα που ήταν εκεί κοντά και άκουσε την συζήτηση επεμβαίνει και λέει, όλοι αυτοί που ανέβηκαν κατά καιρούς πάνω δεν έκαναν τίποτα από όλα αυτά που είπαν. Το αντίθετο, λέει και συνεχίζει υψώνοντας την φωνή της από θυμό. Μας υποβάθμισαν την υγεία κλέβοντας τα λεφτά που ήταν για αυτήν. Να παιδάκι μου εγώ χρειάζομαι φάρμακα καθημερινά για την πίεση και την καρδιά μου και τα χρήματα από την σύνταξη δεν φτάνουν ούτε ψωμί να πάρω, πως θα ζήσω; σε εμένα η υγεία έχει εντελώς εξαφανιστεί. Η κυρία Νάντια έτσι έλεγαν την κυρία που ρωτούσε, ήταν από μικρό παιδάκι στο εξωτερικό και δεν ήξερε πολλά για την πολιτική εδώ στην Ελλάδα.

Άκουγε την γριούλα και τα μάτια της βούρκωσαν.  Τέτοια εξαθλίωση; σκέφτηκε και κούνησε το κεφάλι της. Και πως την βγάζεις γιαγιάκα; Μου φέρνουν συσσίτιο για να μην πεθάνω από την πείνα, να είναι καλά ο παπά Γιώργης που το φρόντισε, της απάντησε όλο παράπονο.  Συσσίτιο; φώναξε έντρομη και γούρλωσε τα μάτια η Νάντια. Ναι πρώτη φορά το ακούς αυτό; Ομολογώ πως ναι, αυτά τα έβλεπα μόνο στις παλιές ταινίες στα πολεμικά και μεταπολεμικά χρόνια γιαγιάκα. Μα είναι δυνατόν, είναι; Να που είναι, της είπε ένας άλλος άντρας, που καθόταν παραδίπλα. Καλά που ζεις εσύ και δεν τα γνωρίζεις αυτά; εδώ οι άνθρωποι τρώνε από τα σκουπίδια, ζώα μας κατάντησαν και εσύ μιλάς για το συσσίτιο σαν να είναι κάτι τρομαχτικό; Είμαι από μικρό παιδί στην Αυστραλία, εκεί δούλευαν οι γονείς μου, δεν παρακολουθώ τα νέα, γιατί εργάζομαι πολύ.  Έρχομαι σπίτι κουρασμένη, μέχρι να μαγειρέψω και να ταχτοποιήσω τα παιδιά μου νυχτώνει και εγώ ξαπλώνω να ξεκουραστώ, που καιρός να παρακολουθήσω τι γίνεται στην Ελλάδα.

Αφού είπαν αυτά και άλλα τόσα, η Νάντια απομακρύνθηκε, αλλά πριν φύγει,  φρόντισε να βγάλει μια φωτογραφία την γιαγιάκα. Την επόμενη εβδομάδα η γιαγιάκα ποζάριζε σε όλη την Αυστραλία και από κάτω  με μεγάλα γράμματα να λέει, Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ. Η κυρία Νάντια δεν άντεξε την εικόνα που είδε εδώ στην Ελλάδα και στράφηκε στα προξενεία και στις εφημερίδες,  ζητώντας από τους ανθρώπους να βοηθήσουν την χώρα μας. Όμως δεν αρκεί η όποια βοήθεια και να έρθει.  Σκοπός είναι να φύγουν όλοι οι πολιτικοί που μας οδήγησαν σε αυτή την θέση, με τις ασυδοσίες, τις κλεψιές και με την άσχημη πολιτική. Ας βοηθήσουμε και εμείς, μαζί με την Νάντια να ορθοποδήσει και πάλι η Ελλάδα. Όλοι ξέρετε τι πρέπει να κάνετε νομίζω, δεν είναι ανάγκη να το λέμε κάθε φορά, έτσι;




Μύριαμ Κ. Ρόδος

3 σχόλια:

Unknown είπε...

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ...!!

Konstantinos είπε...

ΝΑΙ,,,,ΜΥΡΙΑΜ,ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΚΙ'ΕΜΕΙΣ..ΟΧΙ ΠΡΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ,,,,,,,ΜΑ,ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΟΜΩΣ,ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΘΥΜΟ,ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ,ΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ..ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΩΣΤΑ,ΚΑΙ Η ΤΗΜΩΡΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΕΦΕΡΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΗ..ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ,ΣΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ,ΣΤΟΝ ΣΥΓΓΕΝΗ,ΣΤΟΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ..ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ,ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ.. ΑΠΟΦΑΦΙΣΤΕ ΦΙΛΕΣ / ΟΙ ΜΟΥ,ΟΧΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΑΤΟΜΙΚΑ,ΑΛΛΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ..ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ,ΜΗΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΚΡΑ..ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ,ΠΟΥ ΑΝ ΖΥΓΙΣΕΤΕ ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ,ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ,ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ,ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ..ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΜΥΡΙΑΜ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ,ΕΑΝ ΤΑ ΕΙΧΕΣ ΣΕ ΕΥΡΩ,ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥ …ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ..ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΣΕΙΣ ΚΑΛΗ ΜΟΥ !!!!!!!

Μύριαμ είπε...

Σε ευχαριστώ φίλε Παρασκηνιακέ. Κωσταντίνε χρειάζεται μεγάλη σκέψη τώρα, να προσέξουμε να μην κάνουμε άλλο λάθος δεν μας παίρνει. Μακάρι να ενωθούν όλοι οι Έλληνες και να πράξουν το σωστό.