Τρίτη 15 Μαΐου 2012

O ΕΡΩΤΑΣ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΛΟΣΣΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Κάποτε στο νησί της Ρόδου γύρω στον 4ο π.Χ. αιώνα, οι άνθρωποι λάτρευαν τον Θεό Ήλιο. Για αυτούς ήταν ο προστάτης τους που τους βοηθούσε σε κάθε δυσκολία. Οι Ρόδιοι λόγω της γεωγραφικής  τους θέσης,  δεχόντουσαν συχνά επιθέσεις, από πειρατές και βάρβαρους πολιορκητές.  Μετά από μια πολιορκία ενός χρόνου και αφού έφυγε ο κατακτητής Δημήτριος, οι Ρόδιοι σκέφτηκαν πως έπρεπε να ευχαριστήσουν τον Θεό Ήλιο, που τους βοήθησε. Έτσι αποφάσισαν να φτιάξουν ένα τεράστιο άγαλμα για χάρη του και να του δείξουν έτσι την ευγνωμοσύνη τους. Φώναξαν τον αρχιτέκτονα Χάρη  Λίνδιο και του ανέθεσαν το έργο.

Πέρασαν δώδεκα χρόνια, για να ολοκληρωθεί αυτό το τεράστιο ορειχάλκινο άγαλμα. Όταν ολοκληρώθηκε,   στήθηκε στο λιμάνι. Ο Ήλιος έριχνε πάνω τις ακτίνες του κάθε μέρα και αυτό φάνταζε και γυάλιζε σαν χρυσαφένιο. Ο κόσμος, είχε να λέει για αυτό το αριστούργημα και ερχόντουσαν από παντού, για να το θαυμάσουν. Ονομάστηκε ένα από τα εφτά θαύματα του κόσμου, τόσο ωραίο και εντυπωσιακό ήταν. Μια μέρα, έτυχε να περνάει από την Ρόδο η Θεά Γαία. Όταν είδε το άγαλμα, εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ, που έμεινε ώρες να το κοιτάει, χωρίς να μπορεί να κουνηθεί. Το ερωτεύτηκε αμέσως, αυτό το πανέμορφο ψηλό  άγαλμα. Κάθισε μαζί του, για περίπου πενήντα χρόνια και του μιλούσε με τις ώρες. Στην αρχή το άγαλμα, δεν μιλούσε, παρά μόνο κοιτούσε τον Θεό Ήλιο και ένιωθε περηφάνια για την ομορφιά του. Όμως, αφού περνούσαν τα χρόνια και έβλεπε την Θεά Γαία αφοσιωμένη και πιστή να του κάνει παρέα, τόσο καιρό ακούραστη, η καρδιά του μαλάκωσε και άρχισε και εκείνος να την ερωτεύεται. Ένα βράδυ της είπε, θαυμάζω το κουράγιο, την πίστη, την αφοσίωση και την αγάπη που μου έχεις και θέλω να σου ομολογήσω πως και εγώ σε ερωτεύθηκα.

Της Γαίας η καρδιά τότε, χτύπησε τρελά  και ένα δάκρυ κύλισε από τα μάτια της. Επιτέλους βρήκε ανταπόκριση στον έρωτα της, κάτι που δεν πίστευε πως θα γίνει ποτέ. Έλα να φύγουμε Κολοσσέ μου, να ζήσουμε τον έρωτα μας, του είπε με φωνή που έτρεμε από την συγκίνηση. Ο Κολοσσός όμως, ήταν διστακτικός και πολύ σκεπτικός. Η Γαία το κατάλαβε και σταμάτησε να μιλάει, λες να το μετάνιωσε; σκεφτόταν από μέσα της. Το βραδάκι σαν πήγε να ξεκουραστεί ο Θεός Ήλιος, της είπε ο Κολοσσός. Γαία μου, σε αγαπώ εδώ και πολύ καιρό και ας μην σου μιλούσα, σκεφτόμουν όμως πολύ, γιατί, κάτι με βασανίζει και με τρομάζει. Τι είναι Κολοσσέ μου; πες να σε βοηθήσω, μην ξεχνάς είμαι Θεά. Εγώ όπως ξέρεις, συνέχισε να λέει ο Κολοσσός, είμαι δώρο για τον Θεό Ήλιο και δεν θα μπορέσω να φύγω από εδώ, θα με εκδικηθεί για την πράξη που θα κάνω.

Η Γαία σταμάτησε για λίγο και μόνο άκουγε τον Κολοσσό που μιλούσε. Σε κάποια στιγμή του είπε, άκου, θα το κάνουμε να φανεί διαφορετικά από αυτό που θέλουμε να  κάνουμε. Δηλαδή; ρώτησε όλο περιέργεια μα και με προσμονή. Ίσως εκείνη, βρήκε την λύση  στο πρόβλημα που τον βασάνιζε όλο αυτό τον καρό. Θα προστάξω τον Εγκέλαδο, να κάνει την γη να τρέμει. Θα δημιουργήσει ένα μεγάλο σεισμό και εσύ θα  πέσεις στην γη, στην αγκαλιά μου. Εκεί είναι και το βασίλειο μου, όπου θα ζήσουμε ευτυχισμένοι. Όλοι θα πιστέψουν,  πως έπεσες  και χάθηκες από το βάρος σου, μέσα στην γη και κανείς δεν θα καταλάβει, ποτέ τι έγινε.

Το ίδιο βράδυ, ένας μεγάλος σεισμός συγκλόνισε το νησί της Ρόδου. Ο κόσμος, έτρεχε τρομαγμένος να φυλαχτεί. Την άλλη μέρα είδαν το άγαλμα να λείπει. Ο Θεός Ήλιος σκοτείνιασε για λίγο από την λύπη του. Όμως κατάλαβε ότι θα τον κατάπιε η γη και  καταστράφηκε, έτσι ησύχασε  και έλαμψε πάλι κανονικά, στο νησί της Ρόδου. Οι άνθρωποι, από τότε ψάχνουν να βρουν τα κομμάτια του αλλά πουθενά.  Άλλος λέει πως ένας Σύρος πρίγκιπας όταν κατέλαβε την Ρόδο,  τον  μετέφερε στη Συρία χρησιμοποιώντας 900 καμήλες.  Άλλοι πάλι ότι ο  ορείχαλκος πουλήθηκε στους εμπόρους, που μάλλον τον έλιωσαν και τον έκοψαν σε νομίσματα. Κανείς όμως δεν ξέρει την αλήθεια,  ότι ο Κολοσσός ζει και είναι ευτυχισμένος, κοντά στην γυναικούλα του την Γαία.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΦΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ  ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Μύριαμ Κ. Ρόδος

4 σχόλια:

Konstantinos είπε...

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΟΥ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΥΡΙΑΜ..ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΕΚΛΕΙΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ,ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΙΣΟΣ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ,ΓΙΑ ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΟΜΟΡΦΑ ΑΓΑΘΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ. ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ,ΝΑ ΓΑΛΗΝΕΥΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΠΑΛΙ Η ΩΡΑΙΑ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΦΙΛΟ,ΣΥΓΓΕΝΗ,ΓΕΙΤΟΝΑ,ΔΙΑΒΑΤΗ.. Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΑΛΗ ΦΙΛΗ ΜΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Unknown είπε...

Αχ Μυριαμ ,παντα μας μαγευεις με τις αφηγησεις σου!!διδαχη προσφερουν και γοητεια!!!εισαι φιλη μου για παντα!!!♡♡♡

Unknown είπε...

Αχ Μυριαμ ,παντα μας μαγευεις με τις αφηγησεις σου!!διδαχη προσφερουν και γοητεια!!!εισαι φιλη μου για παντα!!!♡♡♡

Μύριαμ είπε...

Chr. Mag Συγνώμη που άργησα να δω το σχόλιο σου, σε ευχαριστώ πολύ και εγώ χαίρομαι που είσαι φίλη μου, πολλά φιλιά