Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η πολιτική είναι ένα κακό πνεύμα  που όποιος προσπαθήσει να το θέσει στην υπηρεσία του μεταμορφώνεται. Η ξαφνική αλλαγή ξεκινάει μέσα από την ψυχή του ατόμου που θα θελήσει να εργαστεί πάνω σε αυτήν. Στην αρχή πολλοί θα ξεκινήσουν με μια χαζή ιδέα στο σάπιο κεφάλι τους όπως για παράδειγμα να προσφέρουν στο σύνολο. Αμέσως μετά όμως θα λογικευθούν και θα καταλάβουν ότι το κοινό καλό δεν είναι ασχολία για άτομα του μεγαλείου τους. Θα παραδειγματιστούν από τον τρόπο που χειρίζονται οι άλλοι σπουδαίοι πολιτικοί το χρήμα και το τσέπωμα. Η πολιτική φιλοδοξία θα  οδηγήσει  τον καθένα να σκεφτεί γιατί αυτός και όχι εγώ και θα ξεκινήσει τα σεμινάρια για να μάθει να χειρίζεται τις κομπίνες και αυτός εύκολα. Το φροντιστήριο είναι δωρεάν φτάνει κανείς να καθίσει στα έδρανα μαζί τους και αμέσως τον προσβάλλει το μικρόβιο της πολιτικής γάγγραινας.

Οι τραπεζικοί είναι οι καλύτεροι δάσκαλοι. Τους μαθαίνουν τεχνάσματα και τρικ που ούτε το φαντάζεστε. Αυτοί οι αεριτζήδες μαζί με όλους τους άλλους της υψηλού επιπέδου αιθέριας ύλης που ονομάζεται αήρ κοπανιστός θα τους στηρίξουν όταν στραβοπατήσουν. Έπειτα έχουν μαζί τους το πιο ισχυρό όπλο που θα τους βοηθήσει  να κάνουν τις αρπαχτές τους ανενόχλητοι. Εκείνοι ορίζουν τον νόμο.  Για παράδειγμα ο περίφημος και τρανός νόμος της ασυλίας των βουλευτών. Καλά όποιος τον σκέφτηκε αυτό τον νόμο ήταν εγκέφαλος τον θαυμάζω και του βγάζω το καπέλο. Σκέφτηκαν ότι για να μπορούν να φροντίζουν να ζουν οι πολίτες σε ευημερία και γαλήνη πρώτα από όλα πρέπει να ζουν αυτοί στην ατιμωρησία γιατί απλά αν ποτέ τους βάλλουν κάποιοι αχρείοι φυλακή για τις κλεψιές τους, ποιος θα νοιαστεί για την χώρα; Μετά έχουν το καλό που δεν έχουμε εμείς οι απλοί θνητοί, την συγκάλυψη. Καλά τι αγαπημένοι αυτοί οι πολιτικοί έτσι; κάλυψε με να σε καλύψω είναι, μπράβο παιδιά τέτοια ταύτιση απόψεων δεν την περίμενα, φτου σας να μην σας ματιάσω. Καμιά φορά κατά λάθος μπαίνει μέσα στην πολιτική και κάποιος που είναι καλός, με συνείδηση και διάθεση να βοηθήσει τον τόπο. Καλά αυτόν δεν το συζητάμε τον τρώει η μαρμάγκα (τον τρώνε λάχανο) όπως λένε και στο νησί μας. Μα είναι δυνατόν ρε άνθρωπε να σκέφτεσαι έτσι; Στην πυρά αμέσως είσαι ηλίθιος και θα καταστρέψεις την παράταξη. Σιγά να μην βάλουν δίπλα τους έναν τίμιο πολιτικό. Μπορεί να είναι χαφιές και να μαρτυρήσει την ασυδοσία και τις καταχρήσεις ή μπορεί να είναι τελείως ανίκανος, έτσι θα πουν όλοι οι έξυπνοι πολιτικοί και θα φροντίσουν να τον βγάλουν από την μέση.  Αυτός ο τύπος ενοχλεί και παρακωλύει το έργο τους δεν τους κάνει και άρα δεν επιβιώνει στον χώρο τους.

Ένας σωστός πολιτικός  που θα μπορεί να σταθεί ισάξια στο πλάι των άλλων πολιτικών, πρέπει να έχει τα εξής χαρακτηριστικά. Να λέει ψέματα με άνεση, να έχει πειθώ, να ξέρει να  συγκαλύπτει τους άλλους πολιτικούς, από όποια παράταξη και αν είναι, να κάνει ότι καυγαδίζει μαζί τους για να εντυπωσιάζει, να έχει μεγάλη και κρυφή τσέπη για να χώνει όσο πιο πολλά μπορεί. Να έχει ένα καντάρι αναισθησία για τα προβλήματα του λαού που εκπροσωπεί. Να δείχνει ότι κάνει έργα στον τόπο και να βγάζει τρελούς ή συκοφάντες τους ανθρώπους που δεν βλέπουν καμία πρόοδο. Ακόμα ένα σπουδαίο για την πολιτική είναι να βρει ανθρώπους και να τους περάσει το μήνυμα της ιδεολογίας, αυτό είναι το σπουδαιότερο και όποιος το καταφέρει ανεβαίνει βαθμίδα. Γιατί αν έχεις πιστά σκυλιά που σου πιάνουν την τροφή χωρίς να πάρουν είδηση ότι εσύ τρως το κρέας και αυτά τα κόκκαλα, είναι ένας άθλος πως να το κάνουμε; Τύφλα να έχει ο Ηρακλής μπροστά τους. Αυτός που έχει αυτά τα χαρακτηριστικά περνάει με άριστα την πολιτική.

Άρα να ανακεφαλαιώσουμε, η πολιτική είναι ένα τέρας που τρώει με έξυπνο τρόπο το μεδούλι του λαού τον οποίο υποτίθεται ότι υπηρετεί. Λαός κομματικοποιημένος, πολιτικός ανεβασμένος.  Ματσό, κονόμα, γάτα είπε για την πολιτική ο μεγαλύτερος των πολιτικών, πιο μεγάλος και από τον Μητσοτάκη ακόμα, ο Μακιαβέλι.

Μύριαμ Κ. Ρόδος

4 σχόλια:

TROMOS είπε...

ΑΡΑ ΕΜΕΙΣ ΦΤΕΜΕ!!!!!!!!! ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΟΠΕΛΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μύριαμ είπε...

Ευχαριστώ Τρόμε, ναι εμείς σίγουρα τα δημιουργήσαμε αυτά τα τέρατα.

Konstantinos είπε...

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΙΛΗ ΜΥΡΙΑΜ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑ,ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ,,ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΡΔΟΣ,( ΚΛΕΨΙΑ )ΕΝΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΜΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ,ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΓΓΥΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΤΡΩΓΟΥΝ ΤΑ ΣΩΘΙΚΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ..ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ;;; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΑΡΧΩΝ ;;;ΑΝΩΤΑΤΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ( ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ;;; )ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ( ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ) ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ..ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ,ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΒΟΛΕΥΤΕΣ,ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΧΙΒΟΛΕΥΤΗΣ…Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ;;; ΑΣΤΟΝ ΑΥΤΟΝ ..ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΟΜΟΡΦΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΒΟΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΕΙ ;;; ΜΑ ΚΟΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ..ΠΟΙΟΣ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΑΝ ΠΑΧΥΛΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ;;; ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΒΓΑΖΕΙ ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΟΧΙ ΓΝΩΣΕΩΝ,ΑΛΛΑ ΔΡΑΚΩΝ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ..ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ,ΘΕΛΕΙ ΕΝΑ ΓΕΝΑΙΟ ΞΕΡΙΖΩΜΑ ,ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΚΑΨΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΒΓΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΤΕΡΑΤΑ,ΚΙ'ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ..ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ,ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΗΝΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ,ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΖΙ,ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙ.. ΕΥΓΕ ΣΟΥ ΜΥΡΙΑΜ,ΠΟΥ ΕΘΙΞΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΣΟ ΛΕΠΤΟ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟ ΘΕΜΑ..ΘΕΜΑ ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ..ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ !!!!!!!!!

Μύριαμ είπε...

Ευχαριστω Κωσταντίνε, έτσι όπως τα λες είναι και αυτό προσπαθώ να πω.