Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ (Διαδώστε το)


Τα τελευταία δυο χρόνια η χώρα μας είναι ουσιαστικά χρεοκοπημένη. Δεν υπάρχει ούτε ένας σοβαρός που να αποδίδει την χρεοκοπία μόνο στην τελευταία κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου. Ίσως η τελευταία κυβέρνηση να έπρεπε να χειριστεί το ζήτημα με μεγαλύτερη σοβαρότητα και ευθύνη αλλά νομίζω ότι είναι άδικο  να απαιτούμε σοβαρότητα και ευθύνη από αυτούς τους πολιτικούς. Η υπευθυνότητα είναι κάτι ξένο προς αυτούς . 

Η χρεοκοπία είναι συλλογική ευθύνη των πολιτικών πρόσωπων της μεταπολίτευσης. 

Κατά την γνώμη μου τρεις είναι οι κύριες αιτίες της χρεοκοπίας

1) Ο διαρκής δανεισμός της χώρας  με στόχο την δημιουργία στο εσωτερικό μιας εικόνας πλαστής ευημερίας. Αυτή η δανεική ευημερία έδινε παροχές στους ψηφοφόρους και αυτοί με την σειρά τους καρέκλες στους ελεεινούς μας πολιτικούς. Εξουσία, χρήμα, χλιδή, ο στόχος τους.  Πονηριά, ψευτιά, απατεωνιά, οι "αρετές" τους.  Κόμμα εξουσίας, το μέσο τους.

2) Η διαφθορά σε όλα τα επίπεδα που απαγόρευε την υγιή ανάπτυξη. Η συγκάλυψη και ατιμωρησία της διαφθοράς πολλών μικρών και μεσαίων στελεχών του κρατικού τομέα, (απάτες, καταχρήσεις,  λαδώματα, φακελάκια),  επιτρεπόταν μέσω της ανοχής για να συγκαλύπτεται η πολύ μεγαλυτέρου επιπέδου διαφθορά των πολιτικών. (Ναι μαζί τα φάγανε!)  

3) Η αδιαφορία για πολιτικές που θα αναπτύσσουν την χώρα άρα που θα οδηγούν στην παραγωγή  πλούτου. Οι πολιτικές που μαζικά εφαρμόστηκαν ήταν κατά κανόνα πολιτικές ψηφοθηρίας μέσω παροχών και σκανδαλωδώς ευνοϊκών ρυθμίσεων για κάποιες ομάδες ημετέρων. Παροχές πλούτου που δεν είχε η χώρα, και σκανδαλώδεις ρυθμίσεις που ακύρωναν την ισονομία. Στον στενό κύκλο των μεγάλων έργων και ακριβών προμηθειών η διαπλοκή απαγόρευε στους καλύτερους να αμείβονται για τα πλεονεκτήματα τους κερδίζοντας δουλειές.  Αυτό που χρειαζόταν ήταν εύνοια υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών.  Η γάγγραινα αυτή  επεκτάθηκε πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και στον πιο μικρό δήμο της χώρας.

Νομίζω ότι ούτε ένας από την βουλή της χρεοκοπίας δεν πρέπει να επανεκλεγεί. Είναι οι απατεώνες που μας χρεοκόπησαν και που τώρα έχουν το θράσος να μας υπόσχονται ότι θα μας σώσουν αν τους εκλέξουμε! Από ποιους αλήθεια θα μας σώσουν; Από τα πρόσωπα τους που είναι το μεγάλο πρόβλημα πάντως δεν θα μας σώσουν!

Μην πιστεύετε τα ψέματα τους. Επαναλαμβάνουν την τακτική που ξέρουν. Τις ψεύτικες υποσχέσεις.  Μαυρίστε τους!

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ

Α) Αν είσαστε εσείς αυτός που θα αποφασίζατε για την πρόσληψη διευθυντικών στελεχών για μια μεγάλη επιχείρηση θα προσλαμβάνατε ως στελέχη άτομα με τόσο κακό παρελθόν με τόσο μαύρο βιογραφικό; Ψεύτες, κλέφτες, διεφθαρμένους; Να κάνουν τι: να σώσουν τη επιχείρηση που με την πονηριά τους χρεοκόπησαν και να την κάνουν κερδοφόρα; Πιστεύετε κάτι τέτοιο; Πιστεύετε ότι αν βάζατε στην θέση τους όποιον άλλο Έλληνα, θα μπορούσε να τα κάνει χειρότερα; Ε όχι, εγώ πιστεύω ότι θα ντρεπόταν ακόμα και ένας λωποδύτης να κλέψει τόσα πολλά και να προκαλέσει τόσο μεγάλη ζημιά! 

Μαυρίστε τους ως ελάχιστη τιμωρία. Για να καταλάβουν επιτέλους ότι δεν μπορείς να τα κάνεις όπως τα έκαναν και να μένεις ατιμώρητος. Πόσο κορόιδο είναι ο Έλληνας ψηφοφόρος πια;

Β) Η περίπτωση της συγκάλυψης. Δεν υπάρχουν στοιχεία να μπορούμε να κατηγορήσουμε όλους ανεξαιρέτως τους πολιτικούς πως πλούτισαν κλέβοντας δημόσιο χρήμα, και το μυαλό μου λέει ότι δεν έκλεψαν όλοι. Σίγουρα όμως μπορούμε να τους κατηγορήσουμε για συγκάλυψη. Γνώριζαν τα πάντα τα στελέχη του κόμματος για τους διεφθαρμένους. Καταγγελίες για συμπεριφορές στελεχών και κινδύνους από τις πονηριές στην νομοθεσία και τις πρακτικές  συνήθως  περνούσαν στο ντούκου και ο καταγγέλλων ή απομακρυνόταν ή γινόταν υπουργός και έβγαζε τον σκασμό. Θα ξαναψηφίσετε τα μέλη της συμμορίας των κομμάτων επειδή δεν ήταν οι αρχικλέφτες;

Γ) Φανταστείτε ότι οι παίκτες υπό τις οδηγίες ή την ανοχή των παραγόντων της αγαπημένης ποδοσφαιρικής σας ομάδας  βάζουν αυτογκόλ και η ομάδα σας έχει διαρκείς ήττες. Χάνουν σκοπίμως είτε επειδή πληρώνονται από τους αντιπάλους είτε επειδή ποντάρουν την ήττα τους στο στοίχημα κερδίζοντας μεγάλα ποσά. Θα μένατε σε αυτήν την ομάδα; Θα πηγαίνατε στο γήπεδο να τους δείτε; να δείτε τι; την απατεωνιά σε όλο της το μεγαλείο; Και όμως  στις εκλογές πηγαίνετε και τους το ρίχνετε δαγκωτό! Ε μπράβο σας κοροϊδάρες! Μην προδώσετε για άλλη μια φορά την πατρίδα σας έστω και λόγω ηλιθιότητας.

Δ) Μην εμπιστεύεστε τα μικρότερα κόμματα της βουλής που δεν κυβέρνησαν ποτέ. Ψήφισαν και έπεσαν σαν κοράκια  πάνω στην τελευταία χρηματοδότηση για τα κόμματα (εν μέσω κρίσης), χωρίς να σκεφτούν στιγμή, ότι αυτά τα χρήματα θα τα είχαν πραγματική ανάγκη κάποιοι Έλληνες που ζουν από τα σκουπίδια πλέον. Αρπακτικά είναι και αυτοί, μαυρίστε τους.

Προτείνω να μην ψηφιστεί ούτε ένας από τους ήδη εκλεγέντες. Όποιους άλλους και να ψηφίσετε δεν γίνεται να αναδείξετε χειρότερους. Καλύτερα να μην ψηφίσετε κανένα από τα κόμματα της βουλής.  Αν όμως  θεωρείτε ασυγχώρητο αμάρτημα και μεγάλη προδοσία να μην ψηφίσετε το κόμμα που σας παρέδωσε ο παππούς σας και ο πατέρας σας, ψηφίστε νέους υποψηφίους του κόμματος και ας βγάλετε και την Τσιτσιολίνα! Λιγότερο θα ζημιωθεί η Ελλάδα από μια τέτοια.


ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΤΟΥΣ πριν μας πουλήσουν στα σκλαβοπάζαρα των δανειστών να δουλεύουμε ως σκλάβοι τους την ίδια μας την γη.  

Να πάμε όλοι στις εκλογές και να τους μαυρίσουμε γιατί με την αποχή και τα άκυρα τους ξαναβγάζουμε! 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ! Άλλωστε στο φατσοτέφτερο έχετε διαδώσει πολλά μικρότερης σημασίας μηνύματα! 

Μύριαμ Κ. Ρόδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: