Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ Ή ΜΑΣΚΑ ΚΑΤΑΣΤΟΦΗΣ;

H ιδεολογία είναι ένα σύνολο ιδεών που δημιουργεί ένα συνολικό όραμα για ένα καλύτερο μέλλον. Η ιδεολογία πρέπει να συμπεριλαμβάνει ιδέες που να σχετίζονται  και να χρησιμοποιούνται για το καλό του συνόλου. Κάποιες φορές η ιδεολογία εχει ως κύριο σκοπό όχι το κοινό καλό αλλά  να φέρει ή να διατηρήσει μια ομάδα ανθρώπων στην εξουσία. Σε αυτήν την περίπτωση τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ειδικοί διαφωτιστές χρησιμοποιούνται έντεχνα για να καθοδηγούν την σκέψη του συνόλου. Η ιδεολογία δεν είναι γέννημα ενό μόνο μυαλού, αλλά συλλογική δημιουργία έστω και μιας μικρής ομάδας ανθρώπων. Οι οπαδοί μιας  ιδεολογίας την θεωρούν ορθή και νοιώθουν ότι εχουν χρέος να αγωνιστούν και να την εφαρμόσουν στην κοινωνία. Υπάρχουν πολλών ειδών ιδεολογίες, εγώ θα αναφερθώ μόνο στην πολιτική ιδεολογία που αυτή την στιγμή με ενδιαφέρει. Και που αυτό τον καιρό την συναντάμε ως αιτία αγώνα κάποιων που βρίσκονται  πλάι σε λάθος άτομα και παρατάξεις. Στην συνείδηση των ατόμων οι σκέψεις και οι ιδέες τους  είναι ορθές και για αυτό τον λόγο παλεύουν για να αποκαταστήσουν τις αδικίες και τα λάθη. Πόση δόση όμως αλήθειας έχουν και πότε η ιδεολογία έχει όφελος; Γιατί πολλές φορές οι ιδεολογίες χρησιμοποιούνται για να τυφλώνουν τους ιδεολόγους δημιουργώντας τους φανατισμούς ώστε να μην βλέπουν ότι τις εξουσίες τις αναλαμβάνουν οι διεφθαρμένοι. Πολιτικά πεπραγμένα που δεν συμβαδίζουν με την ιδεολογία που οδήγησε τους πολιτικούς στην εξουσία δείχνουν οτι έχουμε να κάνουμε με απατεώνες. Η ιδεολογία σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιείται ως προβιά που καλύπτει τους λύκους.


Έχουν μάθει μερικοί να την χρησιμοποιούν και να κρύβονται πίσω από την μάσκα της ιδεολογίας και από εκεί δρουν καταστροφικά. Και εδώ μιλάω για την πολιτική ιδεολογία που μας πλασάρουν κάθε λίγο για να δικαιολογηθούν μερικοί. Και εγώ ρωτώ για ποιά ιδεολογία μιλάτε εσείς; Όταν η ιδεολογία η δική σας, καλύπτει και επιτρέπει στους πολιτικούς να συνεχίζουν τις απατεωνιές τους, για μένα δεν είστε ιδεολόγοι άλλα προδότες της πατρίδας. Αν οραματίζεστε μια Ελλάδα χρεωμένη και υποδουλωμένη αυτό δεν είναι όραμα αλλά εφιάλτης. Αν έχετε κολλήσει σε πρόσωπα και δεν μπορείτε να διακρίνεται την καταστροφή που προκάλεσαν τότε είστε προσωπολάτρες. Αν δεν αφουγκράζεστε τον Έλληνα και συμπατριώτη σας που πονάει και υποφέρει αλλά κοιτάτε μόνο τον εαυτό σας είστε παρτάλια. Αν ακόμα δεν έχετε δει την αλήθεια κατάματα ε τότε τι να σας πω, κοιμάστε βαριά στον ύπνο του δικαίου. Φροντίστε μόνο να ξυπνήσετε όσο υπάρχει καιρός γιατί μετά θα είναι αργά.

Μια ιδεολογία και ένα αποδεκτό όραμα πρέπει να είναι αυτό που θέλει τους πολίτες της χώρας μας τουλάχιστον να ζουν με αξιοπρέπεια. Είναι αυτό το όραμα ότι  θα μπορούμε να ανασαίνουμε ελεύθεροι στην χώρα μας χωρίς την επίβλεψη και τον έλεγχο κανενός. Που θα αποφασίζουμε εμείς για εμάς. Αυτή είναι ιδεολογία και μάλιστα ορθή και με καθαρή κρυστάλλινη συνείδηση.

Μύριαμ Κ. Ρόδος 

2 σχόλια:

Konstantinos είπε...

ΦΙΛΗ ΜΥΡΙΑΜ,ΟΣΟ ΠΑΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ..ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ,ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΛΥΣΕΙ,ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ,ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝΔΗΠΟΤΕ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΠ'ΑΥΤΟΥ..ΤΟΤΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ..ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ.. ΣΗΜΕΡΑ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ..ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΤΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ..ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΛΑΤΡΕΙΑΣ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ..ΤΟΤΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ..ΤΗΝ ΨΗΦΟΝ ΤΟΥ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ;;; ΠΟΙΟΣ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ,ΠΟΙΟΣ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΚΙ'ΕΜΕΙΣ ;;; ΑΡΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ,,,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΗΔΕΙΣΗ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΣΤΕΥΩ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΝΩΣΗ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,ΘΡΗΣΚΙΑ,ΣΕΒΑΣΜΟΣ..ΑΥΤΑ ΟΛΑ ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΩΝΤΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟΝ ΤΟΥΣ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ..ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΣ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΟΠΛΑΝΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ,ΚΥΒΕΡΝΑ Η ΜΑΦΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ,ΤΗΝ ΡΙΖΩΣΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΔΑΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΟΥ..ΚΑΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΕΔΑΦΟΣ ΛΙΠΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΑ ΘΑ,ΘΑ,ΘΑ,ΚΑΙ ΨΕΥΔΗ,ΨΕΥΔΗ, ΨΕΥΔΗ..ΔΗΘΕΝ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ,ΑΛΛΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ..ΕΑΝ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΚΙ'ΕΣΥ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΜΠΟΣΟΙ ΑΚΟΜΑ ,ΝΑ ΞΥΠΝΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΥΤΟ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ,ΗΔΗ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΒΥΣΕΙ ΑΠΟ ΛΑΟΣ..ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΚΑΛΗ..ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ - ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΛΛΑΤΟΥΤΑΙ - ΜΗΠΩΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ,ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ,ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ..ΕΜΕΙΣ,ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ,ΟΠΩΣ ΣΙΓΟΥΡΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ..ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ !!!!!!!!!!!

Μύριαμ είπε...

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΦΑΝΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΧΥΕΙ Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ, ΟΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΗΤΤΑ ΣΕ ΗΤΤΑ, ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ.ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΝΑ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.