Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ

Όλοι οι Έλληνες μιλάμε για τους προγόνους μας με δέος και θαυμασμό. Πόσες φορές δεν αναφέραμε τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη ή τον Πλάτωνα, τον Σωκράτη; Ή τον περίφημο Ιπποκράτη που  οι γιατροί χρησιμοποιούν τον όρκο του. Ακόμα μιλάμε με ενθουσιασμό και λέμε ότι εμείς δώσαμε την βάση, το πνεύμα για τον Δυτικό πολιτισμό. Ποιόν να πρωτοαναφέρω; Είναι τόσοι πολλοί οι πρόγονοι μας που θα πάρει μέρες να μιλάω για αυτούς. Ένα είναι το σίγουρο ότι είχαμε σπουδαίους και ξακουστούς προγόνους που η φήμη τους,  τα πνευματικά τους επιτεύγματα ή οι ηρωικές τους πράξεις, έσπασαν το φράγμα της Ελλάδας και πέρασαν σε όλο τον κόσμο.

Τώρα  έρχομαι στο σήμερα και σκέφτομαι. Εμείς, αυτή η γενιά, δίνουμε την δυνατότητα στους απογόνους μας να είναι περήφανοι κάποτε για τους προγόνους τους; Ποιά ιστορία και ποιά γεγονότα θα τους παραδώσουμε; Έχουμε κάνει κάτι αντάξιο θαυμασμού και που θα μας κάνει να περάσουμε στην ιστορία, για να έχουν κάτι να λένε για εμάς; Φοβάμαι πως όχι. Η ανηθικότητα του πολιτικού συστήματος, είναι καταστροφική για το παρόν και το μέλλον της χώρας. Τι παράδειγμα μας έδωσε το σύστημα; κλεψιές,   βρωμιές, συσσίτια και ανύπαρκτη παιδεία. Η παιδεία που είναι η βάση και ο κεντρικός πυλώνας ενός υγειούς συστήματος έχει εξαθλιωθεί. Η χώρα κινδυνεύει  με ερήμωση αν οι Έλληνες μεταναστεύσουν  για να μπορέσουν να ζήσουν μια αξιοπρεπή ζωή. Και εμείς  καθόμαστε και κοιτάμε αποχαυνωμένοι και απρόθυμοι να αντιδράσουμε.

 Δεν κάνουμε τίποτα ώστε να φροντίσουμε για την κληρονομιά των απογόνων μας. Φοβάμαι πως η κληρονομιά που θα τους αφήσουμε θα θυμίζει το ρητό που λέει, άνθρακας ο θησαυρός. Ντρέπομαι και μόνο που το σκέφτομαι, η ανικανότητα μας να  τους παραδώσουμε μια πλούσια κληρονομιά είναι αδικαιολόγητη. Εμείς μου φαίνεται θα τους αφήσουμε κληρονομιά τις ωραίες μας πολυθρονίτσες που δεν τις αποχωριζόμαστε λεπτό. Ας φροντίσουμε τουλάχιστον να είναι από ακριβό ξύλο και με μπόλικα σκαλίσματα. Έτσι κάποια αξία μπορεί να έχουν αν τους αλλάξουν τα φθαρμένα από την πολλή χρήση μαξιλαράκια. 

Μύριαμ Κ. Ρόδος 

4 σχόλια:

GIANNHS είπε...

MPRABO SOU MYRIAM ALLO ENA EKPLHKTIKO SOY KEIMENO

Μύριαμ είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑΝΝΗ!!

Konstantinos είπε...

ΜΥΡΙΑΜ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ Η ΤΟΤΕ ΕΛΛΑΔΑ,ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ;;; ΟΙ ΤΟΤΕ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΥΡΗΞΑΝ Σ'ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ,ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ,ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ,ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ,ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ,ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ,ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ;;; ΠΟΥ ΟΤΙ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΝ ΟΙ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ;;;ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ..Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΕΙ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙ ;;; ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ;; ΤΙ ΠΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΕΝΤΟΝΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΥΠΟΓΕΙΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΕΝΑ ΕΠΙ ΤΡΙΑ ;;;ΠΟΙΑ ΣΟΦΙΑ ΔΩΣΑΜΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΕΨΙΑ,ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ,ΤΗΝ ΑΤΙΜΙΑ,ΤΗΝ ΤΕΜΠΕΛΙΑ,ΤΗΝ ΑΝΕΤΗ ΕΚΛΥΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΖΩΗ ;;;ΦΤΑΙΜΕ ΑΚΟΜΑ,ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΛΑΡΕΣΕΙ,ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΚΑΘΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΜΑΣ ΜΗ ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΙ ΑΥΡΙΟ ΕΜΕΙΣ ;;;ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΣΟΚΟΨΟΥΜΕ,ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗ ΚΑΤΑΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΤΡΕΧΕΙ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ…ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ..ΒΑΛΑΜΕ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ ;;; ΒΑΛΑΜΕ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗΜΕΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ ;;; ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΠΙΑ,ΑΧΟΡΤΑΓΗ,ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΟΡΝΕΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΒΟΜΒΑ ΧΙΡΟΣΙΜΑ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ..ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟ,ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟ..Ο ΘΕΟΣ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΜΥΡΙΑΜ ΑΣ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΥΑΛΟ . ΤΟ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑ Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μύριαμ είπε...

ΛΕΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ; ΛΙΓΑΚΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΟΛΑ ΙΣΟΠΕΔΏΘΗΚΑΝ