Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΜΗΝΥΜΑ ΟΡΓΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

Με μεγάλη λύπη μου βλέπω και φέτος όπως κάθε χρόνο η κυβέρνηση και η κάθε κυβέρνηση να μας αγνοεί εμάς εδώ στα Δωδεκάνησα. Σήμερα στα νησιά μας γιορτάζουμε με λαμπρότητα και υπερηφάνεια  την ένωση μας με την μητέρα Ελλάδα. Κάνουμε παρέλαση και τιμούμε τους ήρωες που χάθηκαν πολεμώντας  με περίσσιο θάρρος για να είμαστε εμείς ελεύθεροι τώρα. Ακόμα γιορτάζουμε γιατί έπειτα από 630 χρόνια σκλαβιάς από τους κατακτητές μπορέσαμε και πάλι να ανασάνουμε ελεύθεροι  στην αγκαλιά της μάνας μας. Όμως τα μέσα μαζικής ενημερώσης ποτέ δεν δείχνουν τις παρελάσεις μας θαρρείς και εμείς δεν είμαστε Έλληνες.  Μπορεί να δείξουν κάποια αποσπάσματα που τα πέρνάνε  πολύ γρήγορα για να μην τους φάνε χρόνο.  Δεν είδαμε έναν πολιτικό να βγει στο γυαλί και να πει δυο λόγια για την σπουδαία αυτή μέρα. Ούτε έναν. Όταν πρόκειται για εκλογές και για να μας πιπιλίσουν τα μυαλά, στήνονται από το πρωί έως το βράδυ, τώρα είναι όλοι άφαντοι.

Εγώ σαν  θιγόμενη  Ελληνίδα και νησιώτισσα  θέλω να πω ένα μεγάλο ΝΤΡΟΠΗ σε όλους αυτούς τους κύριους των καρεκλών της εξουσίας. Ακόμα θέλω  να τους θυμίσω ότι εμείς εδώ στα ακριτικά νησιά φυλάμε τα σύνορα που εσείς είστε ανάξιοι να τα υπερασπίσετε. Πολεμήσαν και οι Δωδεκανήσιοι στο πλάι των υπόλοιπων Ελλήνων,  και χάθηκαν  πολλά παληκάρια. Και πάλι αν χρειαστεί θα δώσουμε το αίμα μας για την Ελλάδα. Μιλάμε  την ίδια γλώσσα με εσάς και έχουμε την ίδια θρησκεία, έχουμε το ίδιο αίμα στις φλέβες μας. Αυτό το φρόντισαν οι γενναίοι νησιώτες προγονοί μας. Όπου ζήτησε η Ελλάδα ήρθαν και τα δικά μας παιδιά να πολεμήσουν, για να μπορείτε εσείς να είστε ελεύθεροι και  στρογγυλοκάθεστε στις καρεκλίτσες σας τώρα. Εμάς δηλαδή  θα μας θυμάστε μόνο όταν θέλετε να πάρετε κάτι; για εσάς τότε θα είμαστε ο νομοταγής  λαός σας που θα πληρώνουμε σαν κορόιδα τις έκτακτες και εξαντλητικές εισφορές; Γιατί  εσείς τότε μόνο  μας θυμάστε εδώ στα Δωδεκάνησα.  Τότε είμαστε για εσάς Έλληνες και αδέλφια. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.

Για εικόνες από τις διαμαρτυρίες και τα επεισόδια στην πόλη της Ρόδου πατήστε ΕΔΩ

Μύριαμ Κ. Ρόδος

3 σχόλια:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ είπε...

ΜΥΡΙΑΜ ΜΟΥ,ΑΓΑΠΗΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΙΟΙ,
ΠΟΛΥ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ,Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗΣ ΕΧΘΡΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ,ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ..ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ,ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΜΕΣΩΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.ΜΗ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ , ΤΗΝ ΨΗΦΟΝ ΣΑΣ.. ΜΙΑ ΜΟΥΤΖΑ ΜΑΥΡΗ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΣΑΕΙ ΚΑΤΑΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΔΩΡΗΣΟΥΜΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μύριαμ είπε...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΉΣΕΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΧΤΥΠΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΑΝΕ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΆΡΤΗ. ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΚΟΠΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΙ?????