Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ.

Η ευτυχία δεν είναι εύκολο πράγμα ούτε και δύσκολο όμως, φτάνει να ξέρεις ή να βρεις τους δρόμους για να την συναντήσεις. Αναζητώντας την ευτυχία δεν πρέπει να ακούτε κανέναν γιατί μπορεί να πάρετε εσφαλμένες συμβουλές και αυτό να σας βγάλει έξω από την σωστή πορεία. Πρέπει να βαδίζετε στα μονοπάτια  της  με οδηγό τα μάτια και φανάρι το μυαλό σας. Στον   δρόμο σαν διψάτε να πιείτε νερό μόνο από το πηγάδι που είναι γλυκό, γιατί αν κάνετε το λάθος και  πιείτε από την θάλασσα το μόνο που θα σας μείνει είναι η αλμύρα, που θα σας διψάσει περισσότερο. Ένα ψάρι διατηρείται στην ζωή μόνο αν είναι στον φυσικό του κόσμο που είναι το νερό.  Έτσι και η καρδιά ζει όταν την ταΐζεις αγάπη αλλιώς θα μαραζώσει. Μην προσπαθήσετε ποτέ να βγάλετε από μια πέτρα υγρό γιατί  έχει συμπαγές υλικό και είναι αδύνατο αυτό. Έτσι μην περιμένετε ποτέ μια σκληρή καρδιά να βγάλει συναισθήματα άδικα θα προσπαθείτε.

Το φίδι με την σμέρνα μπορεί να αγαπηθούν μα το ένα ανήκει στην θάλασσα και το άλλο στην στεριά, για αυτό μην παραβιάζετε κανόνες και πληγωθείτε. Αν δείτε ένα όμορφο λουλούδι μην φοβηθείτε, χαϊδέψτε  το, το μόνο που θα πάθετε είναι να σας μείνει το ωραίο άρωμα του στο χέρι σας. Αν σας πουν να κοιτάξετε τον κόσμο και να τους πείτε πως είναι, να  πάτε να σταθείτε   στο σημείο  που τον βλέπετε καλύτερα. Μια λίμνη χωρίς νερό είναι ένα πολύ άσχημο θέαμα, για αυτό φροντίστε και εσείς να μην στερέψει η ελπίδα ποτέ από την καρδιά σας. Να   προσπαθήσετε να  περάσετε τα γκρίζα της ζωής σας με χρώματα λαμπερά, ανοίξτε την  καρδούλα σας και αφήστε να τα βάψει. Όταν τα κύματα χτυπούν με δύναμη στους βράχους μην φοβηθείτε, δεν τους πονάει τους  δίνει μορφή και τους λειαίνει. Αν ο αέρας μαδήσει το άνθος μιας ανεμώνης μην λυπηθείτε, αυτός θα μεταφέρει και τους σπόρους της. Ένας ποιητής  κάποτε έβαλε την υπογραφή του σε μια λευκή κόλα  χαρτιού. Ήταν τόσο  ευτυχισμένος που δεν χρειαζόταν να γράψει  τίποτα άλλο.

Το ξέρετε πως Άγγελοι δεν υπάρχουν μόνο στον ουρανό αλλά υπάρχουν και εδώ στην γη; Είναι πολύ εύκολο να τους αναγνωρίσει κανείς αν ξέρει τα χαρακτηριστικά του, που είναι τα εξής:  Έχουν μια ζεστή καρδιά που μόλις τους πλησιάσεις αμέσως νιώθεις την θέρμη τους. Μπορούν να σε ακούν ώρες, κλαίνε με τον πόνο σου και γελάνε με την χαρά σου. Ότι ώρα τους χρειαστείς είναι δίπλα σου αδιαμαρτύρητα. Δεν αφήνουν ποτέ κάποιον να μιλήσει άσχημα για σένα πίσω από την πλάτη σου, μπαίνουν  μπροστά για να σε προφυλάξουν. Προσπαθούν πάντα να σε κάνουν να χαμογελάς και όταν τα καταφέρουν είναι πολύ ευτυχισμένοι. Για τους Αγγέλους αυτούς είσαι το επίκεντρο της γης.

Υπάρχουν δυο ειδών Άγγελοι, ο ένας με μορφή του φίλου και ο άλλος με την μορφή του αγαπημένου-ης σου. Αν καταφέρεις και συναντήσεις τον ένα στο ταξίδι της ζωής σου είσαι πολύ τυχερός. Αν όμως καταφέρεις να βρεις και τους δυο τότε έχεις κερδίσει όλο το χρυσάφι της γης και θα ζεις για πάντα ευτυχισμένος-η. Σας εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να μπορέσετε να βρείτε και τους δυο Αγγέλους. Καλή αναζήτηση και μην ξεχνάτε να ανοίγετε την καρδιά σας γιατί μόνο έτσι θα τους εντοπίσετε.



Μύριαμ Κ. Ρόδος 

1 σχόλιο:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ είπε...

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΣΟΥ ΜΥΡΙΑΜ..ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ.. ΕΛΕΓΧΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΜΟΥ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΣΩ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΣΥ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ..ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΝΑΙ,,ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ...ΜΑΚΑΡΙ..ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ..ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ,,,,,,Ε,,,,ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ;;; ΠΑΡΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ..ΟΜΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΟΤΙ ΕΧΩ. ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ,ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ,ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΣΕ ΤΑΞΗ...ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΚΑΛΗ !!!!!!!