Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

Σήμερα θα δούμε και μια άλλη μορφή του ρατσισμού που πιστεύω ότι  είναι πολύ άδικη. Για κάποιο λόγο κάποιοι άνθρωποι έχουν παραπάνω κιλά. Πολλοί είναι οι παράγοντες που προδιαθέτουν ένα άτομο για την παχυσαρκία. Μερικοί είναι παχύσαρκοι ή με λίγα κιλά παραπάνω γιατί έχουν μια οργανική δυσλειτουργία ή ψυχογενή βουλιμία. Κάποιες στιγμές ο άνθρωπος αντιμετωπίζει μια άσχημη κατάσταση που τον οδηγεί στο στρες και βρίσκει αδιέξοδο στο φαγητό. Αυτό γίνεται υποσυνείδητα και το άτομο δεν μπορεί να το αποφύγει. Οι άνθρωποι αυτοί λοιπόν αντιμετωπίζονται ρατσιστικά από κάποιους που θεωρούν τον εαυτό τους καλύτερο επειδή βρίσκεται στα φυσιολογικά κιλά. Από την παιδική ακόμα ηλικία, έρχονται αντιμέτωπα κάποια άτομα με το σκληρό πρόσωπο που έχει ο ρατσισμός. Ακόμα και στο σχολείο κάποια παιδιά αντιμετωπίζονται από συνομήλικους τους με ειρωνεία, κοροϊδία και χλευασμό με αποτέλεσμα κάποια από αυτά να μην θέλουν να πάνε καθόλου στο σχολείο.

Η δική μου θεωρία και λογική είναι ότι τον άνθρωπο δεν τον κάνουν τα κιλά, αλλά η συμπεριφορά και η καλοσύνη που έχει στην καρδιά του. Εγώ έχω αρκετές φίλες που τυγχάνει να έχουν λίγα παραπάνω κιλά ή και περισσότερα. Ποτέ δεν κοίταξα τον άνθρωπο και να τον κρίνω από τα κιλά του, πιστεύω ότι είναι μεγάλη αδικία αυτό. Το να είναι κάποιος υπέρβαρος δεν ενοχλεί και δεν πειράζει κανέναν παρά μόνο τον εαυτό του. Για αυτό καλό θα είναι πριν κάποιος ανοίξει το στόμα του να χλευάσει ένα τέτοιο άτομο να κοιτάει πρώτα την συμπεριφορά του ατόμου και να αφήσει ήσυχα τα κιλά του. Έχω μια πολύ καλή φίλη η οποία είναι υπέρβαρη, κάνει η καημένη πολλές προσπάθειες για δίαιτα μα κουράζεται και σταματάει. Προσπαθώ να την βοηθήσω και να της δώσω κουράγιο να συνεχίσει και πολλές φορές κάνω μαζί της και εγώ δίαιτα παρόλο που δεν έχω ανάγκη και αυτό είναι επικίνδυνο για την υγεία μου. Κάνω περπάτημα μαζί της που μου αρέσει και έτσι της δίνω θάρρος να συνεχίσει την προσπάθεια της. Είναι δύσκολο πράγμα να κάνει κάποιος δίαιτα και πολλοί άνθρωποι την κάνουν με λάθος τρόπο. Δηλαδή στερούνται τα πάντα για να έχουν το θεμιτό αποτέλεσμα, όμως και πάλι θα αποτύχουν αν δεν ξέρουν τον τρόπο. Θέλω να πω με αυτό ότι οι άνθρωποι προσπαθούν αλλά δεν τα καταφέρνουν όλοι.

Αν ένα άτομο πρέπει να προσέξει τα κιλά του αυτό είναι καθαρά για την υγεία του και όχι για το τι θα πει ο κόσμος. Έχουν τόσα προβλήματα αυτά τα άτομα και έρχεται η ρατσιστική συμπεριφορά να τα επιδεινώσει και άλλο. Εγώ ποτέ δεν θα έβλεπα έναν άνθρωπο και να τον κρίνω από τα κιλά του, εμένα με ενοχλούν άλλα πράγματα και αυτά κοιτάω να μην έχει ο φίλος που θα κάνω. Το ότι εγώ είμαι στα κανονικά κιλά δεν πάει να πει ότι θα είμαι καλύτερος άνθρωπος από κάποιον-α παχύτερο-η. Και να σας πω και το άλλο που έχω προσέξει, αυτός που έχει παραπάνω κιλά συνήθως έχει διαμάντι καρδιά. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό αλλά εγώ έχω συναντήσει τέτοια άτομα που χαίρομαι να κάνω παρέα μαζί τους. Η ομορφιά να ξέρετε είναι μέσα στην καρδιά και εκεί να εστιάζεται την προσοχή σας. Τι να το κάνω εγώ να έχω έναν φίλο με τα κανονικά του κιλά και αυτός να είναι δηλητήριο; να μου λείπει τέτοια φιλία.

Για αυτό θέλω να πω σε όλους εσάς που κοροϊδεύετε  αυτά τα άτομα να σταματήσετε να το κάνετε αυτό. Αντί για την εξυπνάδα που νομίζετε ότι κάνετε κοροϊδεύοντας τους μείνετε δίπλα τους και βοηθήστε τα. Το να τα ειρωνεύεστε τα κάνετε να αγχώνονται περισσότερο και να τα απομονώνετε από τον κόσμο και αυτό είναι μεγάλη αδικία. Να απομονώνετε μόνο τα κακά άτομα που κακό σας κάνουν και να πλησιάσετε όσο μπορείτε τα άτομα με τα περίσσια κιλά. Η παρέα τους πιστεύω ότι θα έχει να σας δώσει πολλά να επωφεληθείτε από αυτή την φιλία και να δώσετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να πάρει αγάπη και αληθινή φιλία από αυτούς. Πιστέψτε με δεν θα το μετανιώσετε.

Αφιερωμένο στην φιλεναδίτσα μου που της κάνουν επίθεση και την αντιμετωπίζουν ρατσιστικά, αλλά και σε όλους τους ανθρώπους που έχουν λίγα παραπάνω κιλά. Ακόμα το αφιερώνω στους έξυπνους που δεν έχουν τι άλλο να κάνουν και με τι να ασχοληθούν και εκδηλώνονται με αυτό τον τρόπο. Λύσετε πρώτα τα δικά σας προβλήματα και αφήστε τους ανθρώπους με τα κιλά τους στο κάτω κάτω δεν τα έκλεψαν είναι δικά τους.

Διαβάστε ένα σύντομο άρθρο για τα αίτια της παχυσαρκίας ΕΔΩ

Μύριαμ Κ. Ρόδος 

3 σχόλια:

george είπε...

ωραίο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

εγω ειμαι ενας απο τους "ρατσιστες".
Δεν με ενδιαφερει η εικονα του σωματος του καθενος....ειμαι ομως εναντιον των παχυσαρκων διοτι πολυ λιγοι ειναι θυαμτα ορμονικων διαταραχων.
Οι περισσοτεροι ειναι αποτελεσμα μιας νοοτροπιας υπερ-καταναλωσης.
Και συνηθως η νοοτροπια της υπερκαταναλωσης κουβαλα και πολλα αλλα μαζι...
Σε εναν κοσμο οπου τα παντα καταρρέουν και το ανθρωπινο ειδος αυτοκαταστρεφεται λογω υπερκαταναλωσης και απληστειας...ειναι φυσικο καποιοι απο εμας να εχουμε γινει πλεον αρνητικοι και "ρατσιστες" απεναντι σε οποιαδηποτε ενδειξη απληστειας.

Unknown είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ ΕΓΩ ΟΥΤΕ ΠΑΧΥΣ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΑΔΥΝΑΤΟΣ ....ΤΩΡΑ Ο ΚΑΤΑΛΟΤΥΣΜΟΣ ΤΙ ΣΧΕΣΕΙ ΕΧΕΙ ΜΕ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΜΕ ΥΠΕΡ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ?????????? ΜΠΑΛΙΑ ΜΠΟΥΛΙΑ ΣΕ ΚΟΝΤΗΝΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ......ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΡΝΙΤΙΚΟΣ ΜΗΝ ΓΥΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ,,,,,,,ΚΟΙΤΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ......ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ