Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΚΑΛΙΓΟΥΛΕΣ


Διαβάστε το εκτεταμένο άρθρο του Βήματος για τον Καλιγούλα πατώντας ΕΔΩ

Βλέπω πολλές ομοιότητες του Καλιγούλα με τους δυο θαυμάσιους πολιτικούς μας τον Γιωργάκη και τον Αντωνάκη. Όποιος αυλικός (βουλευτής) δεν συμφωνεί με τα καμώματα τους αμέσως του παίρνουν το κεφάλι. Η παράνοια, η υπεροψία, ο αυταρχισμός, η μεγαλομανία, η σχιζοφρένεια, η διαφθορά  και πολλά άλλα ακόμα, είναι σημεία ομοιότητας με αυτά του Καλιγούλα.

Ο Καλιγούλας ήταν ένας παρανοϊκός πολιτικός της εποχής που η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία βρισκόταν στο απόγειο της. Στην αρχή ο Καλιγούλας έδινε και χάριζε στον λαό, όμως πολύ γρήγορα άρχισε να τα παίρνει πίσω με τον δικό του παρανοϊκό τρόπο και να κάνει τον λαό του δυστυχισμένο. Έτσι δεν γίνεται εδώ και χρόνια στην Ελλάδα; Επίσης αποφάσισε να κάνει το άλογο του συγκλητικό τέτοια παράνοια είχε. Και οι δικοί μας όμως το ίδιο δεν κάνουν; βάζουν τον κάθε άσχετο υπουργό παράδειγμα περίτρανο ο Άδωνις και άλλοι πολλοί σε αυτή την κατηγορία. Είναι να γελάει κανείς, εδώ καλά καλά δεν μπορεί να αρθρώσει λέξη θέλει και υπουργείο. Ο Καλιγούλας ήθελε όλος ο κόσμος να τον προσκυνάει και να τον εγκωμιάζει. Αλίμονο σε αυτόν που θα του σήκωνε ανάστημα, αποκεφαλιζόταν αμέσως.  Έτσι και ο Έλληνας ο δυστυχής πληρώνει την αντίδραση του για το διεφθαρμένο καθεστώς.

Το παλάτι του Καλιγούλα ήταν μέσα στην χλιδή, κάτι μου θυμίζει αυτό, ενώ οι άνθρωποι πεθαίνουν της πείνας στον τόπο μας, οι πολιτικοί ζουν στα ανάκτορα τους σαν βασιλιάδες. Η διαφθορά και η δυσωδία ήταν τόσο έντονη στο παλάτι του Καλιγούλα που από μίλια μακριά τα οσμιζόταν κανείς. Διακόρευε και διαπόμπευε τις κορασίδες ακόμα και τις ίδιες του τις αδελφές, κάτι ανάλογο που κάνουν αυτοί με την μητέρα μας Ελλάδα. Την έχουν διασύρει και εξευτελίσει τόσο πολύ που όλα τα υπόλοιπα παιδιά της θέλουν να εκδικηθούν τον Καλιγούλα.

Ο Καλιγούλας λένε ότι είχε παρανοήσει λόγο μιας εγκεφαλίτιδας που είχε περάσει και έχει κάποιο ελαφρυντικό. Οι δικοί μας όμως παρανόησαν από την εγκεφαλίτιδα της εξουσίας και αυτό είναι ασυγχώρητο. Ο Καλιγούλας στεναχωριόταν πολύ  και προβληματιζόταν που δεν είχε  κάνει κάποια πολύ μεγάλη καταστροφή για να τον γράψει η ιστορία, αγνοώντας ότι το μεγάλο κακό ήταν ο ίδιος. Αντίστοιχα οι δικοί μας αγνοούν ότι η ιστορία θα τους καταγράψει με μελανότερα χρώματα, ως τα χειρότερα πρόσωπα της σύγχρονης Ελληνικής πολιτικής σκηνής. Ου να μου χαθείτε Καλιγούλες ε Καλιγούλες!

Μύριαμ Κ. Ρόδος

1 σχόλιο:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ είπε...

ΠΟΣΟ ΚΑΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΟΜΟΙΩΣΗ ΣΟΥ ΜΥΡΙΑΜ,ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ..ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΕΝΑΣ.. ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΧΤΕΙ..ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ,ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΞΕΧΩΡΗΣΕΙ. ΛΙΓΟ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΛΟΓΩ ΣΤΥΛ..ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΧΟΝΤΡΟΚΑΜΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΧΑΡΟΥΣ..ΔΕΝ ΠΑΥΟΥΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ..Η ΕΞΩΝΤΩΣΗΣ ΤΟΥΣ,ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ,ΠΩΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ,ΑΝΑΘΡΕΨΑΜΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΝΝΕΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΕΧΕΙ ΤΡΙΑΚΟΣΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!