Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Η ΣΚΥΛΛΑ ΚΑΙ Η ΧΑΡΥΒΔΗ

Διαβάζω τα γκάλοπ που γίνονται για το πιο είναι το πρώτο κόμμα στις προτιμήσεις των Ελλήνων και απορώ.  Η Ν.Δ λέει είναι ανεβασμένη κατά τόσες μονάδες. Ε  δεν πάμε καθόλου καλά, σας το λέω.  Εμείς οι Έλληνες δεν θα βάλουμε ποτέ μυαλό; Πάμε από την Σκύλλα στην Χάρυβδη και εναλλάξ, μα τι κακό είναι αυτό με εμάς δεν μπορώ να καταλάβω. Τώρα πως να το χαρακτηρίσω αυτό; ηλιθιότητα  εκ μέρους μας; μαζοχιστικές τάσεις; τύφλωση στα γεγονότα; αδιαφορία για την πατρίδα; Πείτε μου εσείς πως να χαρακτηρίσω μια τέτοια ανίατη κατάσταση;

Εμείς, έπρεπε ήδη να είχαμε μηδενίσει  και εξουδετερώσει αυτά τα δυο τέρατα, που έχουν κάνει την  την οικονομία  της Ελλάδας μας να μοιάζει  με σεληνιακό τοπίο. Αντιθέτως όμως βλέπω να γίνεται το εξής: όταν είναι στην εξουσία η Σκύλλα φωνάζουν οι πολίτες και βλαστημούν για ένα τέρας που οι ίδιοι επέλεξαν και κάνουν τα αδύνατα δυνατά να το βγάλουν από την εξουσία. Έπειτα στα γκάλοπ είναι πολύ ανεβασμένο το τέρας που δεν έχει εκλεγεί και του πλέκουν εγκώμια. Ανεβαίνει μετά στην εξουσία  έπειτα από την ψήφο την δική μας πάλι το άλλο τέρας η Χάρυβδη, εξίσου επικίνδυνο και αιμοβόρο, και οι ψηφοφόροι αρχίζουν πάλι το ίδιο τροπάριο. Βλαστημούν δυσανασχετούν και θέλουν να το πετάξουν από την εξουσία, αν και δεν πέρασε πολύς  καιρός από τότε  που το εξέλεξαν. Αρχίζουν πάλι να πλέκουν τα εγκώμια για την Σκύλλα και να θέλουν να την ανεβάσουν ξανά στην εξουσία.

Η Σκύλλα και η Χάρυβδη πρέπει να το καταλάβει ο Ελληνικός λαός ότι είναι εξίσου επικίνδυνα και σιχαμερά τέρατα. Έχουν παραμορφωμένα  και μακριά χέρια και δεν κάνουν τίποτα άλλο, από το να απλώνουν και με τις ληστείες τους να καταστρέφουν την Ελλάδα. Η Σκύλλα ήταν ένα τέρας που προκαλούσε  πόνο και δυστυχία. Είχε πολλά στόματα και σαγόνια και κατασπάρασσε ότι έβρισκε μπροστά της.  Για αυτό και δεν χορταίνει το δικό μας τέρας της πολιτικής, η  Σκύλλα όσο και να φάει. Η Χάρυβδη πάλι ήταν ένα τέρας που ρουφούσε το νερό της θάλασσας και έπειτα το ξερνούσε με μανία και έπνιγε τους ναυτικούς. Έτσι και το τέρας της κομματικής  πολιτικής, ρουφάει όλο τον θησαυρό της πατρίδας μας και μετά ξερνάει σε εμάς, την πείνα, την φτώχεια και την δυστυχία.

Γιατί να μην είμαστε και εμείς σαν τον Ιάσωνα και τον  Οδυσσέα; Αυτοί κατάφεραν μια χαρά και προσπέρασαν αυτά τα δυο τέρατα. Τον Οδυσσέα, τον βοήθησε η Κίρκη να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που θα έβρισκε μπροστά του, για να νικήσει τα θεριά και να περάσει στο νησί του ήλιου. Εμείς όμως έχουμε την ιστορία των πεπραγμένων τους που μας καθοδηγεί και μας λέει πόσο παραμορφωμένα τέρατα είναι αυτά τα δυο κόμματα.

 Γιατί δεν ακούμε την φωνή της λογικής  να προσπαθήσουμε να τα ξεπεράσουμε και να σωθούμε;  Δεν θα μπορέσουμε ποτέ  να πάμε στην απέναντι όχθη με τον λαμπερό ήλιο όσο υπάρχουν αυτά τα δυο εναλλασσόμενα θηρία. Όταν αλλάξει η  νοοτροπία της πλειοψηφίας  και απαλλαγούμε από την παρουσία τους τότε μόνο θα πάμε μπροστά σαν έθνος.
 Μύριαμ Κ. Ρόδος

3 σχόλια:

Konstantinos είπε...

ΜΥΡΙΑΜ ΜΟΥ,ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΚΥΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΡΥΒΔΗ..ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΙΑΣΩΝΑΣ ΚΑΙ ΟΔΥΣΣΕΑΣ; ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ,ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΜΕΤΑΛΛΑΧΤΗΚΑΝ.. ΕΓΙΝΑΝ ΑΤΡΩΤΟΙ,ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΟΠΛΑ,ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΩΣ ΜΕΣΑ..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑΣΙΜΟΙ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΚΙ'ΕΜΕΙΣ,ΝΑ ΜΕΤΑΛΛΑΧΤΟΥΜΕ ΣΕ ΥΠΕΡΙΑΣΩΝΑ ΣΕ ΥΠΕΡΟΔΥΣΣΕΑ,,ΜΠΟΡΟΥΜΕ,ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ..ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΑΠΟΤΙΝΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΚΥΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΡΥΒΔΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μύριαμ είπε...

ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΜΕ ΤΙ ΘΕΡΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΓΕΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ

Ανώνυμος είπε...

ΜΥΡΙΑΜ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΑ ΚΟΥΤΣΟΒΟΛΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΑΡΟΙ...ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΟΜΩΣ Η ΣΚΥΛΑ ΚΑΙ Η ΧΑΡΥΒΔΗ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ,ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΗΔΗ,ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ,ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ,ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΡΙΨΟΥΝ..ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΞΑΜΕ ΤΟ ΑΠΑΝΕΜΟ ΛΙΜΑΝΙ ΘΑ ΤΟ ΒΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ.....ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ....