Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΘΡΑΥΣΗ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.


Οι απατεώνες ζητιάνοι βρήκαν έναν εύκολο και σύγχρονο τρόπο να έρχονται σε επαφή με μεγάλο πλήθος υποψήφιων θυμάτων τους και να τους αποσπούν χρήματα. Το ιντερνέτ υπάρχει στα σπίτια πολλών ανθρώπων και χρειάζεται μεγάλη προσοχή να μην σας ξεγελάσουν με τα ψέματα τους. Το φεισμπούκ είναι για αυτούς τους απατεώνες  ένα μέρος όπου με τέχνη και μεθοδικότητα στήνουν την επιχείρηση της κομπίνας τους. Αυτοί συνήθως έχουν ένα πολύ μεγάλο αριθμό φίλων γιατί μέσα από αυτούς σίγουρα θα βρουν τα θύματα. Επίσης στήνουν ή μετέχουν σε διάφορες φιλανθρωπικές ομάδες οικονομικής βοήθειας και συμπαράστασης σε πεινασμένους, βαριά άρρωστους,  αναπήρους.

Ως πρόσωπα, πολλές φορές με ψεύτικα στοιχεία, φροντίζουν να προετοιμάσουν το έδαφος, ξεκινάνε να μιλάνε, για κάποια σοβαρή ασθένεια που έχουν αυτοί ή μπορεί να πουν για ένα συγγενικό τους άτομο. Μετά σιγά σιγά αφού καταφέρουν να κερδίσουν την συμπάθεια των ευκολόπιστων ιντερνετικών φίλων που έκαναν, λένε ότι κινδυνεύει η ζωή τους και πως χρειάζονται χρήματα για κάποια εξέταση, για φάρμακα για κάποια ακριβή θεραπεία ή για ένα χειρουργείο. Δίνουν και έναν αριθμό τραπεζικού λογαριασμού και περιμένουν να εισπράξουν από τα κορόιδα που θα την πατήσουν. Με λίγα λόγια αυτοί οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι και παίζουν με τα συναισθήματα των ανθρώπων. 

Δεν μπορώ να γνωρίζω βέβαια αν είναι όλες οι περιπτώσεις κομπίνες, και ίσως υπάρχουν και άτομα που πραγματικά έχουν ανάγκη. Όμως άντε να ξεχωρίσεις ποιός είναι αυτός που πραγματικά θέλει την βοήθεια μας. Η λογική λέει ότι άνθρωποι με επείγουσα ανάγκη θα απευθυνθούν αλλού και όχι στο ίντερνετ, αν δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα. Θα απευθυνθούν σε συγγενείς, σε φίλους, στον δήμο, στην εκκλησία  για να λύσουν το επείγον ζήτημα υγείας και δεν θα περιμένουν το αν και πότε θα καταθέσουν την βοήθεια οι φιλάνθρωποι από το ιντερνέτ.  

Καλό θα είναι να μην παρασύρεστε από την φιλανθρωπία ακόμα και αν μιλάτε με προσωπικά μηνύματα ή ακόμα και στο τηλέφωνο με τέτοια άτομα γιατί η τέχνη της απάτης τους είναι ακριβώς να σας ξεγελούν. Να είστε πολύ επιφυλακτικοί με τις φιλανθρωπικές ομάδες και τους πραγματικούς σκοπούς τους. Να μην εμπιστεύεστε αυτόματα όποιο ιντερνετικό πρόσωπο (που μπορεί να είναι και ψεύτικο)  λέει το "μεγάλο" του πρόβλημα και ζητάει κατάθεση σε λογαριασμό ή άλλη βοήθεια με οικονομική αξία.

Ας μην τους δίνουμε την χαρά να μαζεύουν χρήματα και να τρώνε και να πίνουν στην υγειά των κορόιδων.

Μύριαμ Κ. Ρόδος

5 σχόλια:

TROMOS είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
TROMOS είπε...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΩ...........ΑΙ ΛΟΒΙΟΥ !!!!!!!ΣΤΟ ΕΙΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΟΥ .......ΑΓΑΠΩ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΣΟΥ .................ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΧΑΖΟΥΣ ............1000 ΛΑΙΚ

Μύριαμ είπε...

Ευχαριστώ πολύ Τρόμε, να προφυλάξουμε κανένα άνθρωπο που με την αφέλεια και την καλοσύνη τους πέφτουν θύματα στον κάθε επιτήδειο απατεώνα.

TROMOS είπε...

ΑΑΑΑΑΑ ΝΟΜΙΖΑ..............

Konstantinos είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΜΥΡΙΑΜ,

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΚΡΟΥΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ…ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ,ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΟΥ,,ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΟΥ,ΚΑΘΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑΡΑ ΞΕΝΗ Μ'ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ,ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ..ΟΤΑΝ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣΑ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ,ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΤΑΞΕ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΟΥ : ΕΓΩ ΖΗΤΑΩ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΓΩ ΟΧΙ ΕΣΥ..ΤΗΣ ΕΙΠΑ ΠΟΣΑ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ; ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΕΝΤΕ ΕΥΡΟ..ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ..ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΛΕΙ,ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ !!!!!!!!!!