Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι πολιτικοί της Ελλάδας, μας έχουν στο  βάλει στόχο και μας πυροβολούν καθημερινά. Χτυπούν ανελέητα χωρίς διακρίσεις, η μόνη διάκριση που κάνουν είναι ο εαυτός τους και οι φίλοι τους. Όπου γυρίσεις και σταθείς, βλέπεις ένα μαύρο χάλι, ο κόσμος πεινάει και υποφέρει. Την κατάντια της Ελλάδας μας ποιός μπορούσε να την φανταστεί πριν μερικά χρόνια; Οι πολιτικοί όλοι είναι στυγεροί δολοφόνοι και πυροβολούν εν ψυχρώ όλους τους πολίτες. Έχουν θάψει τον πολίτη εκατό μέτρα στη γη και ακόμα προσπαθούν να χώσουν τα σώματα τους πολύ  βαθύτερα, έτσι ούτως ώστε να μην ξαναβγούν ποτέ έξω. Είμαστε η Ελλάδα των ζωντανών νεκρών, γιατί έχουν νεκρώσει τα πάντα, αισθήματα, αξιοπρέπεια, θάρρος, ελπίδα για την ζωή. Η προσμονή της ελευθερίας από τους εγκληματίες είναι απίστευτα βασανιστική. Αυτή την στιγμή έχουμε μαζική φυγή Ελλήνων μεταναστών σε Γερμανία και Αυστραλία γιατί δεν μπορεί να τους ζήσει η χώρα μας. Ακόμα έχουμε αρχίσει τα συσσίτια, πόσο μεγάλη ντροπή  νιώθω για αυτή την τραγική κατάληξη της Ελλάδας. Και οι πολιτικοί στην κοσμάρα τους. Ε βέβαια αυτοί καλά τρώνε καλά πίνουν, αλλοίμονο στον κακομοίρη τον πολίτη που δεν έχει πια ούτε τα απαραίτητα για να ζήσει.

Σήμερα άκουσα και δυο περιστατικά, το ένα στην γειτονιά μου και η οργή μου φούντωσε περισσότερο. Υπάρχει μια πενταμελής οικογένεια, ο πατέρας άνεργος εδώ και καιρό η οικογένεια ψευτοσυντηρείται με μια πενιχρή σύνταξη της γιαγιάς. Και όμως είναι τόσο αξιοπρεπείς που ποτέ δεν βγήκαν έξω να πουν πως περνούν και να ζητήσουν βοήθεια. Το μικρό αυτής της οικογένειας, αρρώστησε εδώ και δέκα μέρες και ανέβασε υψηλό πυρετό. Η μαμά του προσπαθούσε με κομπρέσες από  ξύδι και με μερικές ασπιρίνες να ρίξει τον πυρετό. Σήμερα πήγε μια γειτόνισσα να   πάει σουπίτσα στο άρρωστο παιδί. Όταν μπήκε μέσα και είδε το παιδί τρόμαξε. Ψηνόταν στον πυρετό και φαινόταν πολύ αδύναμο. Το παιδί τους είπε πρέπει να το δει γιατρός αμέσως. Η μάνα του παιδιού έβαλε τα κλάματα και είπε με τι λεφτά;  Δεν έχουμε ούτε ασφάλεια για να καλύψει την επίσκεψη. Η γειτόνισσα όμως δεν άκουγε τίποτα πήγε σπίτι της και πηρέ τηλέφωνο να στείλουν ένα ασθενοφόρο. Όταν ήρθε πήγε και εκείνη μαζί τους μήπως χρειαστούν κάτι. Το παιδί αμέσως έκανε εισαγωγή, είχε βρογχοπνευμονία αλλά  ήταν και πολύ αφυδατωμένο. Αν καθυστερούσαν λίγο ακόμα θα ήταν αργά για την ζωή του παιδιού  τους  είπε ο γιατρός.


Η άλλη επίσης συγκλονιστική ιστορία είναι αυτή που άκουσα χτες από το διαδίκτυο, πάλι εδώ στην Ρόδο. Μιλούσε ο παπάς Ελπίδιος και είπε το εξής περιστατικό: Ότι πριν λίγες μέρες σε ένα χωριό της Ρόδου, είδε κάποιο γνωστό του κοριτσάκι να φοράει ένα μαντίλι στο κεφάλι. Του φάνηκε περίεργο και το φώναξε να έρθει κοντά. Το ρώτησε γιατί το φοράει αυτό στο κεφάλι; και αυτό του απάντησε ότι έπεσαν τα μαλλιά του. Πήγε αμέσως στο σπίτι του παιδιού να μάθει τι συμβαίνει και έκπληκτος άκουσε να του λέει η μητέρα του παιδιού ότι ήταν από την αβιταμίνωση. Φανταστείτε που έχουμε φτάσει να μην έχει ένας γονιός να προσφέρει την απαραίτητη τροφή για να ζήσει το παιδί του. Και αυτή η οικογένεια ήταν  αξιοπρεπής και ντρεπόταν να ζητήσει ελεημοσύνη, έτσι έβλεπε την βοήθεια που θα της παρείχαν. Όμως, είναι λάθος αυτό όταν πρόκειται για την επιβίωση των παιδιών. Πρέπει να αναζητάτε βοήθεια από όποιο οργανισμό μπορείτε ή από την εκκλησία.

Βλέπετε φίλοι μου πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση στην Ελλάδα μας σε μια εποχή εξελιγμένη, σε μια εποχή όπου με την σωστή χρήση της εξουσίας εμείς έπρεπε να ζούσαμε άνετα. Και όμως όπου σταθείς και όπου βρεθείς ακούς τέτοιες ιστορίες εξαθλίωσης των ανθρώπων. Τι λέτε λοιπόν φίλοι μου η αδράνεια και η ανοχή δεν είναι καιρός να εξαφανιστούν από εμάς; Τι περιμένουμε για πείτε μου;

Μύριαμ Κ. Ρόδος

4 σχόλια:

Konstantinos είπε...

ΝΑΙ,,,,ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ ΜΥΡΙΑΜ..ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ..ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΡΑΓΙΚΑ..ΣΕ ΠΡΟΑΣΤΕΙΟ ΠΟΥ ΖΩ ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ. ΖΗΤΟΥΝ ΡΟΥΧΑ,ΤΡΟΦΙΜΑ,ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ,ΣΤΕΓΗ . ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΕΘΑ,ΝΑ ΠΑΡΕΞΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΖΕΣΤΗ ΓΩΝΙΑ, ΚΑΠΟΙΟ ΡΟΥΧΟ,ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΦΙΜΟ..ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΥΠΑΣΑΙ ΤΗΝ ΔΕΙΝΗ ΑΥΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ,ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ,ΣΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΠΑΜΕ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ..ΟΣΕΣ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΚΑΛΗ,ΟΣΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙ'ΕΜΕΙΣ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΔΙΚΩΣ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ,ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΣΤΙΓΜΗ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΦΟΙ..ΚΑΙ ΚΟΥΦΙΟΙ,ΚΑΙ ΚΟΥΦΟΙ,,ΕΡΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΨΕΚΑΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ,ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.. ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΚΑΛΗ ΜΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μύριαμ είπε...

ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ.

Konstantinos είπε...

ΕΛΑ,ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΨΥΧΗ ΜΥΡΙΑΜ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ;;;;;

Unknown είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΡΘΡΟ.. ΕΓΚΥΡΟ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΤΟ!! ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ ΜΥΡΙΑΜ!!