Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΡΕΙΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥΣ.

Ο θεός βλέποντας τα χάλια της Ελλάδας μας και επειδή είναι γνωστό σε όλους μας πόσο την αγαπάει, αποφάσισε να μας στείλει τρείς Αρχαγγέλους για να μας σώσουν. Ένα βράδυ λοιπόν, διαλέγει τους πιο σοφούς και δυναμικούς Aρχαγγέλους και τους στέλνει στη γη.

Οι Αρχάγγελοι όταν ήρθαν στη γη φυσικά δεν είχαν χρήματα γιατί στον ουρανό δεν χρησιμοποιούν αυτό δαιμονικό  πράγμα. Αφού κατέβηκαν άρχισαν να ψάχνουν για να δουν από που ξεκίνησε το κακό και να το διορθώσουν. Όμως την τρίτη ημέρα άκουσαν ότι τα πούπουλα και τα φτερά φορολογούνται και όποιος δεν πληρώσει θα πάει φυλακή. Έπρεπε τότε να δράσουν γρήγορα για να μην συλληφθούν γιατί δεν είχαν χρήματα. Αφού συζήτησαν τι έπρεπε να κάνουν αποφάσισαν να μαδήσουν τα φτερά τους και να τα ξαναπάρουν αφού τέλειωναν την αποστολή τους στη γη. Κάθισαν μια ολόκληρη μέρα και τα έβγαλαν προσεκτικά, έπειτα τα φύλαξαν καλά σε ένα κουτί και το έκρυψαν.

 Έπειτα ξεκίνησαν  την αναζήτηση για να δουν ποιός φταίει και τι μπορούν να κάνουν. Όμως για κακή τους τύχη κάποιος δεσπότης που ήταν παραδόπιστος με το χρήμα τους πήρε χαμπάρι. Φώναξε τότε τους δικούς του παπάδες και τους είπε να βρουν τους Αρχαγγέλους και να τους φυλακίσουν σε ένα κλουβί. Έπειτα σκόπευαν να πουν πως έγινε   θαύμα και έτσι θα  έρχονταν οι πιστοί να το  δουν και να αφήσουν  τον οβολό τους. Όμως οι καλοί παπάδες που είχαν κρυφούς και έμπιστους μοναχούς το πληροφορήθηκαν  αμέσως και έτρεξαν να τους σώσουν. Τους πήραν σε ένα ωραίο μοναστηράκι μαζί με κάτι πολύ ευσεβείς καλόγηρους. Εκεί τους έκρυψαν με πολύ μυστικότητα  και έτσι σώθηκαν οι Αρχάγγελοι.

Μετά οι Αρχάγγελοι άρχισαν να ψάχνουν για να βρουν  τι συμβαίνει. Πρώτα πήγαν στη βουλή, εκεί το κλίμα δεν τους άρεσε καθόλου. Εκτός από την βρώμα και την δυσωδία  που είχε μέσα,υπήρχαν και κάτι περίεργα πλάσματα που δεν ήταν όμοια με τους ανθρώπους. Έμειναν ένα μήνα εκεί μέσα και παρακολουθούσαν τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια. Τα πλάσματα εκεί ήθελαν να πουλήσουν την Ελλάδα αυτό το συμπέρασμα έβγαλαν και ήταν ξεκάθαρο τώρα πια. Άρχισαν να τους χαλάνε τότε τα σχέδια, σε ότι και να έκαναν με σκοπό να πουλήσουν την Ελλάδα. Οι δανειστές τότε θύμωσαν και έστειλαν ξένους πράκτορες να σκοτώσουν τον πρωθυπουργό και όλους τους βουλευτές που δεν κατάφεραν να τους παραδώσουν την χώρα .



Ο πρωθυπουργός  αμέσως οργάνωσε ένα σχέδιο φυγής με όλα τα πλάσματα της βουλής, όμως παντού υπήρχαν μυστικοί πράκτορες και  δολοφόνοι αν τους έβλεπαν αμέσως θα τους σκότωναν. Είχαν κλείσει τα αεροδρόμια, τους σταθμούς και όλες τις πιθανές εξόδους διαφυγής τους. Τώρα τι θα έκαναν; Ξαφνικά τα μάτια του κινέζου ( με τις ελιές στα μαγουλάκια), άστραψαν και είπε, πρέπει να βρούμε τα φτερά των Αρχαγγέλων και να τα φορέσουμε, έτσι θα  μπορέσουμε να πετάξουμε βράδυ χωρίς να μας δουν. Συμφώνησαν όλοι με αυτή την ιδέα, μόνο ο Παγκαλίνος ήταν διστακτικός, θα μπορέσουν έλεγε και ξανάλεγε τα φτερά αυτά να σηκώσουν το βάρος μου; Αλλά και το Γιωργάκη φαίνεται πως είχε ένα παρόμοιο προβληματισμό, γιατί ήθελε να πάρει και το αγαπημένο του ποδηλατάκι μαζί. Αν έβαζε και σε αυτό φτερά  θα μπορούσε  άραγε να πετάξει μαζί του;

Άρχισε τότε ένα τρελό σαφάρι φτερών, έψαχναν σε κάθε σημείο που θα μπορούσε να γίνει κρυψώνα των φτερών. Ο Θεός όμως από ψηλά έλεγχε και την παραμικρή κίνηση τους και αποφάσισε να τους τιμωρήσει. Τους άφησε λοιπόν να βρουν τα φτερά. Αυτοί όλο χαρά για την ανακάλυψη τους άρχισαν να χοροπηδούν και να φωνάζουν τα βρήκαμε τα βρήκαμε.  Μοίρασαν όλα τα φτερά και κατά ένα περίεργο τρόπο έφτασε για όλους. Αφού τα φόρεσαν ο Γιωργάκης έβαλε και στο ποδηλατάκι του μπόλικα φτερά.

Όταν όλοι ήταν  έτοιμοι για να πετάξουν, και αφού είχαν βάλει και τα τελευταία φτερά,  με μεγάλη έκπληξη βλέπουν το ποδηλατάκι να αρπάζει φωτιά. Ο Γιωργάκης κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και προσπάθησε να  βγάλει από πάνω του τα φτερά. Όμως αυτά είχαν κολλήσει πάνω του και δεν ξεκολλούσαν. Σε λίγα δευτερόλεπτα τα φτερά όλων είχαν γεμίσει με πίσσα. Άρχισαν να φωνάζουν και να βογκούν γιατί η πίσσα ήταν καυτή. Αμέσως μετά παρουσιάστηκαν πολλά διαβολάκια που τους καλωσόριζαν στον κόσμο τους. Ο πρωθυπουργός θύμωσε πολύ, πώς τόλμησε να επέμβει ξένη δύναμη και να του χαλάσει τα σχέδια; Ο Θεός για αυτόν ήταν ξένη δύναμη έτσι τον έβλεπε και είχε θυμώσει πολύ. Περάστε παρακαλώ από εδώ είναι το σαλόνι τους είπαν  τα διαβολάκια ικανοποιημένα και πολύ χαρούμενα. Και αμέσως άνοιξαν τη γη και τους έβαλαν στη σειρά για να τους πετάξουν μέσα. 

Τότε εμφανίστηκε ένας σκοτεινός  κόσμος με μεγάλα καζάνια και φωτιές παντού. Ένας μαύρος καπνός σκέπαζε τα πάντα και δεν μπορούσες να διακρίνεις καλά.  Ορίστε αυτός είναι ο κόσμος που διαλέξατε αυτός σας ταιριάζει. Αυτό τον κόσμο δεν προορίζατε για την Ελλάδα; μπείτε τώρα μέσα εσείς χωρίς να διαμαρτύρεστε. Και αφού τους έβαλαν όλους μέσα έκλεισαν ορμητικά.

Το μόνο που με στεναχωρεί και που μου κινεί την περιέργεια όμως, είναι που δεν είδα αν είχε τόσο μεγάλο καζάνι για τον Πάγκαλίνο, λέτε να βρέθηκε τελικά κάτι τόσο μεγάλο ή να τον έβαλαν σε καμιά καυτή χαβούζα;

Μύριαμ Κ. Ρόδος

3 σχόλια:

Konstantinos είπε...

ΤΟΥΣ ΕΥΤΡΑΦΕΙΣ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΜΥΡΙΑΜ,ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ..ΒΛΕΠΕΙΣ ;;;; ΔΕΝ ΛΕΩ ΠΑΠΑΓΚΑΛΙΝΟ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ - ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΥΜΕΝΟΣ - ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ.. ΕΤΣΙ,ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΒΕΙ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΝΕΙ ΣΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΤΟΥΣ...ΑΥΤΟΣ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΚΙ'ΑΥΤΟΙ ΠΩΣ ΜΑΣ ΨΗΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ...ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΕΕ ΜΟΥ !!!!!!!!!

Μύριαμ είπε...

Κωνσταντίνε μπράβο, ομολογώ αυτή την εκδοχή δεν την σκέφτηκα, λές να τους κόβουν κομματάκια κομματάκια;

Konstantinos είπε...

ΕΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ,ΜΥΡΙΑΜ ΠΡΑΓΜΑ ΑΔΥΝΑΤΟΝ !!!!!!!!!!!!!!