Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΟΔΗΓΟΥ





Είναι τραγικό από μια απρόσεκτη οδήγηση να αφαιρείτε μια ανθρώπινη ζωή. Αναρωτηθήκατε ποτέ τι μπορεί να φέρει μια στιγμή απροσεξίας; Είναι πολύ βασικό να μάθουμε να συμπεριφερόμαστε σαν οδηγοί εμείς οι Έλληνες. Οι κώδικες οδικής συμπεριφοράς δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για να περάσετε από τα τεστ  για να πάρετε το δίπλωμα και μετά να τα ξεχάσετε όλα.  Άσε που μερικοί δεν τον διαβάζουν καν. Πληρώνουν κάποιους ασυνείδητους  κομπιναδόρους και το παίρνουν έτσι χωρίς να ξέρουν καλά καλά να οδηγούν.





Όταν κάποιος την ώρα που οδηγεί μιλάει στο κινητό ή στον συνοδηγό του είναι επόμενο να κάπου να χάσει την προσοχή του και να την πληρώσει με ένα ατύχημα κάποιος αθώος ή και ο ίδιος ακόμα. Η ταχύτητα είναι ακόμα ένα σημάδι ανωριμότητας του οδηγού. Γιατί ρε κύριε-α τρέχεις; τι προσπαθείς να πιάσεις του παπά τα γένια; δεν ξέρεις ότι όταν οδηγείς τρελά δεν προλαβαίνεις να αντιδράσεις; Ένα άλλο που κάνουν οι απρόσεκτοι οδηγοί είναι να παραβιάζουν φανάρια, άλλη εξυπνάδα αυτή. Πολλές φορές έχουν παρασυρθεί πεζοί επειδή κάποιος ανόητος δεν περίμενε να ανάψει το φανάρι, ήταν ανυπόμονος βλέπετε και την πλήρωσε κάποιος αθώος.

Την περασμένη εβδομάδα  διάβασα  πάλι για ένα τροχαίο. Κάποιος πέρασε με τρομερή ταχύτητα και παρέσυρε μια μάνα με το κοριτσάκι της. Αυτές βρισκόταν στη στάση του λεωφορείου. Πέρασε λοιπόν ο κύριος και πάνω σε έναν ελιγμό ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και χτύπησε μάνα και κόρη και δεν έφτανε αυτό τους παράτησε και έφυγε σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Το κοριτσάκι είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και η μάνα εκτός από τα σπασίματα έχει πάθει νευρικό κλονισμό.  Και πείτε τώρα εσείς τι του χρειάζεται αυτού του εγκληματία; Ο πατέρας του παιδιού κάνει έρευνες μαζί με την τροχαία, αλλοίμονο αν βρεθεί στα χέρια του. Κάτω από την ψυχολογική πίεση  των γεγονότων δεν λογαριάζει τίποτα και δεν έχει και άδικο εδώ που τα λέμε.

Συμπερασματικά από όλα αυτά που βλέπουμε μερικοί οδηγοί είναι  απάνθρωποι. Έκανες που έκανες την βλακεία σου τουλάχιστον  σταμάτα να δώσεις κάποια βοήθεια στα θύματα σου. Τι το σκας σαν λαγός; που είναι η μαγκιά σου;  Περιορίζεται  μόνο στο να χτυπάς και μετά δεν θέλεις ευθύνες; με την συνείδηση σου πως τα πας; αλλά τι λέω που να την βρεις εσύ, γιατί αν είχες δεν θα φερόσουν έτσι. Το καλό με την παραπάνω υπόθεση είναι ότι υπήρχαν μάρτυρες που είδαν το συμβάν και οι άνθρωποι κατέθεσαν και έδωσαν στοιχεία. Είναι θέμα ημερών να βρεθεί.

Γι αυτό πρέπει όλοι αυτοί που οδηγούν να μάθουν να συμπεριφέρονται σαν οδηγοί και να τηρούν όλους τους κανόνες. Με τίποτα δεν παίζουμε με την ζωή των ανθρώπων και με την δική σας φυσικά που κινδυνεύει με αυτή την απροσάρμοστη χωρίς κανόνες οδήγηση. Δεν πίνετε όταν οδηγάτε, δεν μιλάτε να αποσπάτε αλλού την προσοχή, φοράτε πάντα κράνος όσοι επιβαίνεται σε δίκυκλα, δεν τρέχετε.  Αλλά το βασικότερο αν σας τύχει να χτυπήσετε κατά λάθος κάποιον άνθρωπο σταματάτε και βοηθάτε. Δεν τους αφήνετε στην τύχη τους. Και οι άνθρωποι που ήταν εκεί  και είδαν ένα τέτοιο ατύχημα και την εγκατάλειψη να μην φοβούνται να καταθέσουν, ώστε   να συλληφθεί αυτός ο ασυνείδητος οδηγός.

Μύριαμ Κ. Ρόδος

2 σχόλια:

DINOS GLYNOS είπε...

ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΟΥ ΦΙΛΗ ΜΥΡΙΑΜ..ΑΛΛΑ,ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ;;; ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΡΟΛΟΣ..ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΔΗΓΗΜΑ..ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΔΗΓΑΡΕΣ..ΜΑ ΒΡΕ ΚΟΥΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ;;;;ΤΟ ΞΑΦΝΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ ΠΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ;;; ΜΑ,ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΑΥΤΑ ;;;; ΤΟ 1953 ( ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΓΩ ) ΦΤΥΝΑΜΕ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ..ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΠΟΨΕΩΣ..ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΒΑΝΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΠΙΣΤΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ,,ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ,ΜΕ ΠΟΙΟ ΧΕΡΙ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΟΥ ;;; ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΑΝ ΕΡΩΤΗΘΟΥΝ ΤΟ 95% ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ .ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ;;; ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ..ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ,ΩΣΤΕ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ,ΓΥΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ..ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΑ ;;;ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΜΑΣ,ΚΙ'ΑΥΤΟ..ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΜΕΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ,ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ..ΚΙ'ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΑΥΤΟΣ ;;; ΕΙΠΕ : ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ,,,,,ΣΕ ΟΛΑ ΜΑΣ,ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΕΣ !!!!!!!!!!!!!!

Μύριαμ είπε...

Πόσο δίκιο έχεις Κωνσταντίνε. Κανείς δεν δίνει σημασία στον κώδικα πια ούτε οι οδηγοί ούτε οι τροχονόμοι. Αυτοί σε γράφουν για τα σπουδαιότερα μόνο ταχύτητα, κράνος, μέθη, τα άλλα τα προσπερνούν και γιαυτό έχουμε τόσα ατυχήματα. Και πιο πολύ σε γράφουν για να πληρώσεις όχι για να σε συνετίσουν.