Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Η ΝΕΡΑΙΔΟΦΩΤΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ

Μια φορά και έναν καιρό, σε ένα πολύ ωραίο και πυκνό δάσος έμενε μια νεράϊδα που έφεγγε ολόκληρη. Γι' αυτό τον λόγο την έβγαλαν Νεραϊδοφωτισμένη. Κάθε πρωί έβγαινε με το καλαθάκι της και μάζευε τις φραουλίτσες από το όμορφο δάσος. Της άρεσε να φέρεται σαν ένα απλό κορίτσι.

Την Νεραϊδοφωτισμένη όλα τα ζωάκια την αγαπούσαν. Σαν περνούσε απο κοντά τους, άκουγε μια γλυκιά καλημέρα από όλα μαζί. Εκείνη τραγούδαγε πάντα σαν περπατούσε, ήταν ξένοιαστη και χαρούμενη. Το βράδυ καθόταν στον κήπο του σπιτιού της και τραγουδούσε με την αγγελική φωνή της. Τότε όλα τα ζωάκια μαζευόταν εκεί και την καμάρωναν. Το δάσος όλο φωτιζόταν και ζωντάνευε, από την παρουσία της πανέμορφης νεραϊδούλας.Έτσι κυλούσε ο καιρός ήσυχα και όμορφα για όλα τα ζωντανά του δάσους.

Μια μέρα καθώς η Νεραϊδοφωτισμένη έκοβε τις φραουλίτσες της, άκουσε ένα σπαρακτικό κλάμα. Ανήσυχη έτρεξε να δει από που ερχόταν και ποιος έκλαιγε τόσο πολύ. Αφού έψαξε αρκετά, βρήκε μια πολύ όμορφη κοπέλα πεσμένη αιμόφυρτη στο δάσος. Αμέσως έτρεξε κοντά της για να την βοηθήσει. Την σήκωσε και την πήγε στο ωραίο σπιτάκι της. Η κοπέλα είχε χάσει τις αισθήσεις της, καθώς είχε αποκάμει από το κλάμα και την αιμοραγία.

Η Νεραϊδοφωτισμένη τότε της έφτιαξε ένα μαγικό φίλτρο και της έδωσε να πιεί. Η κοπέλα άνοιξε τότε τα μάτια και κοίταξε γύρω της σαστισμένη. Η νεραϊδούλα της χαμογέλασε με καλοσύνη και της λέει: θέλεις να μου πεις τι έχεις πάθει; Ποιά πράγματα και ποιά γεγονότα σε έκαναν να φτάσεις σε αυτή την άθλια κατάσταση εδώ;

Τότε η κοπέλα ανασηκώθηκε λίγο στο κρεβάτι και με δακρυσμένα μάτια απάντησε.
Με λένε Ευημερία και έχω ένα βασίλειο, σε μια ωραία και ανοιχτή κοιλάδα, που ονομάζεται Ανάπτυξη. Έχω ξεκινήσει, εδώ και πάρα πολλά χρόνια μια εκστρατεία. Θέλω να εμπνεύσω και να φέρω όλο τον κόσμο στην δική μου κοιλάδα. Όμως μερικές χώρες δεν με θέλουν και με διώχνουν. Εγώ που λες, συνέχισε να λέει η Ευημερία, προσπαθώ με σύνεση να δείξω σε όλους την κοιλάδα μου. Είναι πολυ όμορφη, μεγάλη και πλούσια και τους χωράει όλους. Μερικοί όμως κακοί άνθρωποι μπαίνουν εμπόδιο και βάζουν παγίδες στον δρόμο. Έτσι δεν μπορούν μερικοί λαοί ή ανθρώποι να φτάσουν ποτέ στην κοιλάδα μου. Αυτοί οι κακοί είναι κάτι πολύ μικρά μαύρα και άσχημα ανθρωπάκια. Μερικά ονομάζονται πολιτικοί και μερικά τραπεζίτες ή ολιγαρχία. Είναι τόσο πολύ άσχημα που δεν θέλω καν να τα βλέπω. Φοβάμαι με την κακία και την μαεστρία που βάζουν τις βρωμερές παγίδες τους.

Σήμερα πάλι δέχτηκα μιά επίθεση, καθώς προσπάθησα να βγάλω κάτι πολύ μεγάλα εμπόδια στον δρόμο από την Ελλάδα προς την χώρα μου. Ανησυχώ, τα πράγματα είναι πολύ άσχημα εκεί. Βλέπω πολλά κουμάντα, όπως και μεγάλη ανευθυνότητα από όλους τους άρχοντες της. Το περίεργο όμως είναι ότι οι άνθρωποι  δεν αντιδρούν. Φαίνεται κάποια μαγική σκόνη τους έριξαν τα μαύρα ανθρωπάκια και δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Μερικοί όμως είναι ξύπνιοι και βλέπω ότι προσπαθούν  να ξυπνήσουν και τους άλλους. Να δούμε αν θα τα καταφέρουν. Γιατί οι άνθρωποι που έχουν μείνει ξύπνιοι είναι λίγοι για να αντιμετωπίσουν όλα αυτά τα μαύρα κακά ανθρωπάκια. Δεν ξέρω τι να κάνω, είμαι σε απόγνωση είπε κλαίγοντας η Ευημερία.

Η Νεραϊδοφωτισμένη έδειξε πολύ προβληματισμένη και όση ώρα της μιλούσε η Ευημερία αυτή σκεφτόταν. Ευημερία μου της είπε, μετά από αρκετή ώρα, κάθησα και σκέφτηκα πολύ όσα μου αφηγήθηκες. Ομολογώ ότι είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, καθώς ο δρόμος για την κοιλάδα σου είναι μακρύς και έχει τριγύρω αυτά τα μαύρα ανθρωπάκια. Όμως εγώ σκέφτηκα αρκετά και θα κάνω ότι μπορώ για να σε βοηθήσω. Θα σου φτιάξω εγώ ένα μαγικό φίλτρο και θα  ραντίσεις όλους τους ανθρώπους που έχουν κοιμηθεί. Όμως και να ξυπνήσουν θα έχεις αρκετή δουλειά. Πρέπει να τους μάθεις, πως να αντιμετωπίσουν και να διώξουν μακριά από την κοιλάδα όλα αυτά τα βρωμερά πλάσματα. Έτσι αν καταφέρεις να βγάλεις όλα τα εμπόδια αυτά που σε αγχώνουν πιστεύω ότι οι Έλληνες θα μπορέσουν να έρθουν ξανά στην κοιλάδα σου και να γίνουν ευτυχισμένοι.

Και εδώ τέλειωσε το παραμυθάκι μας με την προσμονή να κάνει το καθήκον της η φίλη μας η Ευημερία για να ζήσουμε εμείς καλά και ο τόπος μας καλύτερα.

Μύριαμ Κ. Ρόδος

4 σχόλια:

Konstantinos είπε...

ΝΕΡΑΙΔΟΦΩΤΙΣΜΕΝΗ ΜΟΥ ΜΥΡΙΑΜ..ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΝΝΑ ΣΟΥ,ΤΗΝ ΕΥΣΤΡΟΦΙΑ ΣΟΥ,ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ,ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΟΥ,ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΤΑΝΙ ΤΗΣ ΝΕΡΑΙΔΟΦΩΤΙΣΜΕΝΗΣ...ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ Η ΙΔΙΑ ;;; ΤΟ ΒΟΤΑΝΟ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΣΟΥ,ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΜΑΣ,ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ,ΞΥΠΝΩΝΤΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟ ΥΠΝΟ ΜΑΣ..ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ,ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΑ...ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ..ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΟΥ ΥΠΕΡΟΧΟ..ΕΝΑ ΣΑΛΠΙΓΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ - Ο ΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ - ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΜΑΣ . ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μύριαμ είπε...

Ευχαριστώ παρα πολύ Κωνσταντίνε, με συγκινεί πολύ η κριτική σου. Μακάρι να μπορούσα και να είχα την δύναμη να βάλω έστω και ένα μικρό λιθαράκι στην συνείδηση των ανθρώπων. Θέλω να ξυπνήσω αυτούς που ακόμα δεν έχουν καταλάβει το μέγεθος της κρίσης που περνάμε τώρα. Χαίρομαι όμως που βλέπω πάρα πόλλους ανθρώπους να είναι έτοιμοι στις επάλξεις. Εγώ μια επισήμανση μόνο προσπαθώ να κάνω για να ενωθούν όλοι και να κάνουμε κάτι καλό για την πατρίδα.

Konstantinos είπε...

ΗΔΗ ΜΥΡΙΑΜ,ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ ΠΟΛΛΑ ΛΙΘΑΡΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ..ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΗ ΜΑΣ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Η ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΜΑΣ,ΦΤΑΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ..ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ,ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΑΓΚΗ,ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ.. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!

agathipapadopoyloy είπε...

Γλυκιά μου Μύριαμ , Εγώ τι να πώ για όσα γράφεις, τα είπε όλα ο κύριος για μένα! Αυτό που πάνω απ'όλα με συγγινεί σε σένα εκτός απο τα παραμύθια σου και τα ωραία σου κείμενα, είναι η αγάπη σου για την Πατρίδα μας,αυτή την πατρίδα που οι πρόγονοί μας την κράτησαν ,με αίμα και θυσίες!Όμως ,είμαστε λίγοι και ξυπνήσαμε αργά,χωρίς να μπορούμε να κάνουμε κάτι! Ας ελπίσουμε μόνο ,να τους φωτίσει ο Θεός,να καταλάβουν ,ότι υποφέρει ο λαός! Και βέβαια φταίμε και εμείς όλοι μας ,που συνηθήσαμε στην καλοπαίραση των Δανικών, και κάποιοι συνδικαλιστές που εκτός από τους μισθούς του ,χωρίς να κάνουν τίποτα έπαιρναν και τρίτο συνδικαλιστικό μισθό ,σαν τον Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ ,που τώρα απο το ΠΑΣΟΚ που τον ανέδειξε από ένα τίποτα, είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει και βουλευτής!! Πόσοι τέτοιοι είναι!!! Εσύ γράψε ,για να μας ξυπνάς, γιτί έχεις και πένα και ψυχή!!!!