Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Μετά από ένα ταξίδι μου σε δυο μεγαλουπόλεις διαπίστωσα τα εξής. Οι άνθρωποι των μεγαλουπόλεων είναι σε πολύ χειρότερη μοίρα από εμάς εδώ στα νησιά όσον αφορά τα συναισθήματα. Τριγύριζα στα μαγαζιά και παντού έβλεπα την απογοήτευση στα μάτια των ανθρώπων. Μίλησα με αρκετούς μαγαζάτορες  όλοι μου έλεγαν το ίδιο πράγμα, οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων μας βούλιαξαν. Τα συναισθήματα τους ήταν πίκρα, απογοήτευση, πόνος και φόβος για το μέλλον. Ψάχνουν μάταια να βρουν μια σανίδα σωτηρίας μα του κάκου, από πουθενά δεν βλέπουν  φως. Η ελπίδα και το γέλιο φαίνεται να τους έχει εγκαταλείψει οριστικά.

Πως μας έχουν καταντήσει έτσι όλοι αυτοί οι ανίκανοι; Πως τους το επιτρέψαμε εμείς να μας μεταμορφώσουν σαν σκιές του εαυτού μας; Τα  περισσότερα μαγαζιά έκλειναν ή είχαν κλείσει. Περπατούσα σε έναν πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο, που αυτός άλλοτε έσφυζε από ζωή. Τώρα έβλεπα ανθρώπους να περπατάνε γρήγορα και δεν έκαναν καν τον κόπο να κοιτάξουν τις βιτρίνες. Το παραεμπόριο έκανε θραύση εκεί. Υπήρχαν παντού μαύροι με φτηνές απομιμήσεις που έδιναν τα πράγματα σε εξευτελιστικές τιμές. Μου έκανε  τρομερή εντύπωση αυτό, πως μέσα σε ένα τόσο  κεντρικό σημείο επιτρέπουν να χτυπάνε έτσι αλύπητα τα ήδη καταστρεμμένα μαγαζιά. Εγώ ξέρω ότι πρέπει επεμβαίνει η δημοτική αστυνομία και να τους μαζεύει όλους αυτούς. Αλλά όπως φαίνεται εκεί έχουν άλλο Θεό ή χοντρές μίζες.

Όταν μπήκα σε ένα από τα δεκάδες μαγαζιά που υπήρχαν εκεί, δεν είχε ψυχή μέσα.   Η ιδιοκτήτρια ήρθε κοντά μου. Δεν υπήρχε ούτε υπάλληλος μέσα φανταστείτε τι κρίση υπάρχει. Μου άνοιξε συζήτηση για το οικονομικό  πρόβλημα που προέκυψε τόσο έντονο αυτό τον καιρό.  Τα έξοδα  από τους φόρους ήταν αβάσταχτα μου είπε, ετοιμάζομαι να κλείσω, δεν βγαίνω με τίποτα, περισσότερα από τα έσοδα είναι. Πως κατάφεραν οι κυβερνήσεις να καταστρέψουν τον φτωχό και τον μεσαίο ακόμα απορώ.

Τώρα ακούω ότι η κρίση είναι  φτιαχτή  και πως οι κυβερνόντες έχουν εξασφαλισθεί μαζί με τις οικογένειες τους. Ένα θα σου πω Γιωργάκη, αργά η γρήγορα θα μάθουμε το σχέδιο εξόντωσης του Ελληνικού λαού πού  αποσκοπεί. Αν αληθεύουν αυτά που λέγονται τότε ετοιμάσου να πάθεις ότι και ο έκπτωτος. Θα βλέπεις την Ελλάδα με το κιάλι και όχι μόνο εσύ αλλά και όλη οι οικογένεια Παπανδρέου. Να εύχεσαι να μην επιβεβαιωθούν οι φήμες   γιατί στο ξαναλέω θα δικαστείς σαν προδότης ενός ολόκληρου έθνους, που το ανάγκασες να ζει   μέσα στο σκοτάδι και την απελπισία.

Εσείς άνθρωποι των μεγαλουπόλεων σηκώστε το κεφάλι  ψηλά και αγωνιστείτε για αυτά που σας ανήκουν. Μην αφήνετε τα συναισθήματα να σας παρασέρνουν, την απελπισία  τον φόβο και όλες τις άσχημες ιδέες  που σας προκάλεσαν. Γυρίστε τους την αρνητικότητα τους  πίσω δείξτε τους τι αξίζετε και πολεμήστε.

Μύριαμ Κ. Ρόδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: