Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΤΕΡΑΤΑ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ


Πολλοί άνθρωποι αγαπούν τα ζώα. Αυτά με την σειρά τους ανταποκρίνονται στον άνθρωπο που θα τα πλησιάσει. Πολλά ζώα αποκτούν παρόμοιες συμπεριφορές με τους ανθρώπους. Υπάρχουν κατοικίδια ζώα που αναπτύσσουν ισχυρούς  δεσμούς με τα αφεντικά τους και είναι σε απίστευτο βαθμό πιστά.

Στους μοναχούς ανθρώπους τα ζώα είναι η καλύτερη παρέα. Ακόμα υπάρχουν τα σκυλιά, αυτά τα καταπληκτικά ζώα που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αυτούς που τις έχουν ανάγκη. Παράδειγμα οι σκύλοι οδηγοί που οδηγούν τυφλούς, οι σκύλοι διασώστες που εντοπίζουν παγιδευμένα άτομα σε ερείπια, οι αστυνομικοί σκύλοι που ανιχνεύουν εκρηκτικές ύλες και ναρκωτικά και οι σκύλοι φύλακες

Και όμως υπάρχουν άτομα που δεν τα υπολογίζουν και τα κακοποιούν βάναυσα.  Τα άτομα αυτά έχουν κτηνώδη  ένστικτα, ευχαριστιούνται να βασανίζουν και να σκοτώνουν τα ζωάκια. Κατά προτίμηση γατιά και σκυλιά.

Αρκετές φορές έχω διαβάσει, ότι σκότωσαν ομαδικά κάποιου είδους ζώα. Μάλιστα μιλούσαν μια φορά για κάποιον με αρρωστημένο μυαλό. Αυτός κρεμούσε και έγδερνε όλα τα σκυλιά που έβρισκε μπροστά του, ήταν ένα  απαίσιο και θλιβερό θέαμα. Κάποιοι άλλοι πάλι τα δηλητηρίαζαν ή γιατί τους ενοχλούσαν επειδή γαύγιζαν ή επειδή έτσι τους κάπνισε. Τέτοια διεστραμμένα μυαλά δεν μπορεί να τα έχει άνθρωπος παρά μόνο τα κτήνη, αυτά που ζουν και κυκλοφορούν ανάμεσα μας  με το προσωπείο του ανθρώπου. Για όλους αυτούς τους ανώμαλους στον εγκέφαλο η ζωή ενός ζώου δεν έχει καμία αξία.

Αυτά τα καημένα όταν τα φωνάζουν τρέχουν με χαρά μήπως και τους πετάξουν κάποια τροφή να φάνε. Τι απαίτηση ρε χαλασμένα  μυαλά έχουν τα ζωάκια; ένα ξεροκόμματο ζητάνε για να μπορέσουν να ζήσουν.

Έχω δύο σκυλάκια κανίς, το ένα μου αρρώστησε με σακχαρώδη διαβήτη. Όταν έφερα τον κτηνίατρο και μου είπε τι έχει στεναχωρήθηκα και εκπλάγηκα, δεν ήξερα ότι τα ζώα νοσούν  με ασθένειες παρόμοιες με αυτές των ανθρώπων. Τώρα του κάνουμε δύο φορές την ημέρα ενέσεις και προσέχω την διατροφή του. Όταν έχουμε αναλάβει να μεγαλώσουμε ένα ζώο επιβάλλεται η φροντίδα τους. Δεν τα πετάμε επειδή τα βαρεθήκαμε ή επειδή μας αρρώστησαν.

Να  σας πω και τι έπαθα όταν ήμουν μικρή. Γύρω στα εφτά πρέπει να ήμουν.  Μια μέρα που είχαμε πάει με τον πατέρα μου για ψάρεμα καθόμουν έξω στην προβλήτα και χάζευα. Είχα ακούσει ότι τα γατάκια κολυμπούν και έκανα την βλακεία να πειραματιστώ, είδα ένα μικρό γατάκι που ήρθε κοντά μου. Τότε το έπιασα και το πέταξα στην θάλασσα, αυτό όντως άρχισε να κολυμπάει για να σωθεί. Προσπαθούσε να βρει από που θα βγει έξω στην στεριά, επιχείρησε τότε να ανέβει από την προβλήτα για να βγει έξω. Όμως για κακή του τύχη γλιστρούσε και δεν μπορούσε να ανέβει, προσπάθησε ξανά και ξανά, μέχρι που το εγκατέλειψαν οι δυνάμεις του και πνίγηκε. Εγώ το έβλεπα ανήμπορη να βοηθήσω καθώς δεν ήξερα κολύμπι. Φοβόμουν όμως και να φωνάξω τον πατέρα μου που ήταν παραπέρα και ψάρευε, ίσως για να μην με μαλώσει γι αυτό που έκανα. Όταν το είδα να παραδίνεται και να βυθίζεται έβαλα τα κλάματα, πρώτη φορά ένοιωσα τόσο άσχημα. Εγώ που αγαπούσα τόσο τα ζώα έκανα ένα τόσο άσχημο πράγμα να αφαιρέσω την ζωή ενός ζωντανού πλάσματος. Η εικόνα πιστέψτε με έχει μείνει ανεξίτηλα  χαραγμένη στο μυαλό μου. 

Από τότε είμαι ακόμα πιο κοντά στα ζώα και δεν ανέχομαι κανένας να τα πειράζει. Σκεφτείτε τώρα να βρεθώ με έναν τέτοιο αλήτη που κακοποιεί τα ζώα; Ούτε εγώ δεν μπορώ να φανταστώ πόσο άσχημα θα αντιδράσω, αφού μόνο από εφημερίδες που διαβάζω περιστατικά κακοποίησης των ζώων  γίνομαι έξαλλη.

Τα  ζώα έχουν και αυτά δικαίωμα στην ζωή και ας μην μιλάνε, καταλαβαίνουν και αντιλαμβάνονται  εξίσου καλά με εμάς. Γι' αυτό βάζετε καμιά φορά έξω στο δρόμο τα αποφάγια σας μην τα πετάτε στα σκουπίδια. Ταΐστε τα, δεν ζητάνε κάτι παραπάνω, τους αρκεί αυτό. Και αν αντιληφθείτε  κάποιον που πάει να τα βλάψει εμποδίστε τον. 

Μύριαμ Κ. Ρόδος

4 σχόλια:

Konstantinos είπε...

ΜΥΡΙΑΜ,ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ ΠΟΥ ΕΠΝΙΞΕΣ ΜΙΚΡΟΥΛΑ..ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ,ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΙΣ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ,ΠΟΥ ΠΕΤΡΟΒΟΛΗΣΑ ΚΑΠΟΙΟ ΣΚΥΛΙ..ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΥ,ΠΟΥ ΜΕ ΚΟΙΤΑΖΕ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ..ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ Μ'ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΙ'ΕΓΩ,ΔΙΝΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΟΥ - ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ - ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΕΤΟΙΑ ΖΩΟΥΛΑ..ΕΙΤΕ ΣΚΥΛΙ,ΕΙΥΕ ΓΑΤΑ,ΕΙΤΕ ΠΟΥΛΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ...ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΑΥΤΗ,ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΘΗΚΑ,ΠΟΥ ΜΟΥ ΘΥΜΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΤΟ ΚΑΘ'ΟΛΑ - ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ - ΠΕΤΥΧΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΟΥ..Ο ΘΕΟΣ ΑΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙ ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ !!!!!!!!!!!!!!!!

Μύριαμ είπε...

Καλημέρα Ντίνο τα λάθη είναι για τους ανθρώπους. Το καλό είναι να τα καταλαβαίνεις και να μην τα επαναλαμβάνεις και το σπουδαιότερο να σέβεσαι όλα τα ζωντανα της γης ακόμα και τα πουλιά, έχουν και αυτά δικαίωμα στην ζωή. Κανείς δεν έχειτο δικαιωμα να τους την αφαιρεί μόνο ο δημιουργός μας.

Toumba Online - Γειτονιές και στέκια της Τούμπας είπε...

έτσι είναι.. υπάρχουν περιοχές που ο άνθρωπος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός τους.. ευτυχώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι και τρέχουν για αυτά.

Μύριαμ είπε...

Φίλε μου άστεγε διαβάτη μακάρι να με ακούσει έστω και ένας και να δώσει λίγη προσοχή στα ζωάκια θα ήμουν πολύ χαρούμενη γιαυτό.