Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΦΛΕΡΤ ΣΤΗ ΖΩΗ


Δεν είναι λίγες οι φορές που η ζωή μας επιφυλάσσει άσχημα παιχνίδια και τότε δοκιμάζεται η αντοχή, το κουράγιο, η αγάπη για ζωή.

Μπαίνει ανάμεσα σε εμάς και στον κόσμο ένα μαύρο πέπλο, με αποτέλεσμα να βλέπουμε τα πάντα γύρω μας μαύρα.
 

Αναλογιστείτε όμως ότι μετά από μια καταιγίδα έρχεται ξαστεριά και βγαίνει πιο λαμπερός ο ήλιος. Έτσι και στη ζωή πίσω από κάθε κακό πάντα υπάρχει και ένα καλό, ίσως εσείς δεν μπορείτε να το δείτε, γιατί δεν προσπαθείτε έχετε αφεθεί στην θλίψη σας και δεν θέλετε να δείτε παραπέρα. Η απελπισία και η αδράνεια είναι κακοί σύμβουλοι, όπως και η λύπη για τον εαυτό σας. Να αγαπάτε το εγώ σας όπως είναι, μην προσπαθείτε να αλλάξετε, να πράττετε και να ενεργείτε όπως αισθάνεστε εσείς και όχι όπως θέλουν οι άλλοι. Δεν θα νιώθετε ωραία αν είστε σε ξένα ρούχα παρά μόνο στα δικά σας μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό.
 
Αν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να προσφέρετε, σκεφτείτε το τι έχετε προσφέρει εσείς και αφήστε τους άλλους να κάνουν το ίδιο για εσάς. Σας το χρωστούν μην νιώθετε άσχημα ή ότι είστε άχρηστα μέλη στην κοινωνία.
 

Ίσως κάποια μέρα να επανέλθετε πάλι και να τα δώσετε διπλά και τριπλά σε αυτούς που σας βοήθησαν.

Μην αφήσετε την απελπισία να σας κυριέψει το μυαλό.  Βάλτε ότι αποθέματα θετικής ενέργειας έχετε και δείτε διαφορετικά τη ζωή. 
Σφίξτε τα δόντια και προχωρείτε. Μην σταματάτε για ένα εμπόδιο που σας έτυχε. Μάθετε να αγαπάτε τη ζωή και αυτή θα σας οδηγήσει ξανά στις χαρές τις, βρείτε την σωστή πόρτα και ανοίξτε την. Ακόμα αφήστε την καρδιά σας να πλημμυρίσει από αγάπη για το κάθε τι, μάθετε να εκτιμάτε τα πάντα γύρω σας, υπάρχουν χιλιάδες μικρά πραγματάκια που μας προσφέρουν χαρά και που αν τα ενώσεις φέρνουν την ευτυχία.

Η ελπίδα πρέπει να γίνει ο καλύτερος σύντροφος και φίλος και τότε θα δείτε όλα θα αλλάξουν. Η προσδοκία ενός καλύτερου αύριο, γαληνεύει τη ψυχή και αναπτερώνει το ηθικό σας.


Κάντε παρελθόν τη μιζέρια και τον πόνο και αν είναι αδύνατο και δεν μπορείτε να τον αποβάλλετε, με ευχάριστες σκέψεις μαλακώστε τον και θα είναι πιο γλυκός και πιο ανώδυνος.  
Η Αγάπη για τους γύρω σας, ας γίνει το φάρμακο σας και πιστέψτε με είναι αποτελεσματικό. Όσοι το δοκίμασαν έχουν γίνει καλά.  
Η αγάπη κάνει θαύματα σε ανασταίνει όποια μορφή κι αν έχει, μάθετε να δίνετε αγάπη και θα εισπράξετε αγάπη και λατρεία.  
Γνωρίζω κάποιους φίλους που όπως λένε έχουν σηκώσει και σηκώνουν ένα σταυρό που είναι αβάσταχτος, βαρύς… Και όμως όλοι οι άνθρωποι σηκώνουν ένα φορτίο, είναι ο νόμος της φύσης. Το πράγμα είναι απλό, μάθετε να σηκώνετε το σταυρό από την μεριά που είναι πιο ελαφρύς. Τότε θα μπορείτε εύκολα να τον σηκώνετε χωρίς να λυγίσετε. Κάντε ακόμα και το εξής τρικ, γυρίστε γύρω σας και κοιτάξτε τον διπλανό, τον απέναντι, τον φίλο και θα δείτε ότι αυτός έχει μεγαλύτερο σταυρό από εσάς και όμως δεν λυγίζει. Γιατί;  
Για τον απλούστατο λόγο, έχει μάθει να ζει μ’ αυτό και το συνήθισε. Όμως το σπουδαιότερο δεν παρέδωσε τα όπλα είναι μαχητής, πολεμιστής, χαμογελά και προχωρεί. Αυτό το παράδειγμα θέλω όλοι εσείς που παραιτηθήκατε από την ζωή να ακολουθήσετε. Αγαπήστε την ζωή ξανά και ακολουθήστε την, φλερτάρετε μαζί της και αγαπήστε την και θα δείτε θα σας το ανταποδώσει. Είμαι σίγουρη γι’ αυτό, τολμήστε το λοιπόν μην περιμένετε.
Μύριαμ Κ. Ρόδος.  

3 σχόλια:

george είπε...

πολύ ωραίο το blog

george είπε...

πρώτο

Konstantinos είπε...

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΜΥΡΙΑΜ,
ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ.ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ,ΛΕΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ..ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΑΥΡΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΚΙΟ,ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΚΙΟ..ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ,ΜΕΧΡΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ,ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΙΤΣΑ ΣΟΥ,ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ,ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ,ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ,ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ..ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΙΑ ΣΕ ΣΤΕΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΑΦΟΥ ΣΤΑ ΠΗΡΑΝ ΟΛΑ,ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ;;; ΠΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΟΤΑΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΟΥ ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΛΟΥΡΙ,ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ ΝΑ ΚΟΠΕΙΣ ΣΤΑ ΔΥΟ ;;;ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΙΑΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥ - ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ -ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ ;;; ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ,ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΑΝ ΥΠΟΔΕΙΞΗ..Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΛΥΤΡΩΜΟΥ..ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ;;; Ο ΚΑΘ'ΕΝΑΣ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΚΕΨΗ..ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΕΠΛΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ,,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΕΙΣ,ΓΙΑΤΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΣΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΤΟΥΝ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ.. ΜΥΡΙΑΜ,Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΛΙΓΟΣΤΕΥΕΙ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΑ .. ΝΑΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ..ΟΜΩΣ,ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ,ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ,ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ..ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΚΑΝΟΥΝ..ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΓΑΛΛΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ,,,,'' ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΑ ΦΙΔΙΑ..ΤΟ ΦΙΔΙ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΘΑ ΣΕ ΔΑΓΚΩΣΕΙ..ΓΙ'ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΟΛΟ ΝΑ ΤΟΥ ΚΟΒΕΙΣ ΤΗΝ ΟΥΡΑ..ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ''..ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ,ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΩ ΤΑ ΟΠΛΑ,ΘΑ ΠΟΛΕΜΙΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΣΩ ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΣΥ,ΟΧΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΩ Σ'ΑΥΤΗΝ ΜΕΝ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ,ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΔΕ, ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΒΑΛΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑΚΙΑ… ΤΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ;;;;;;;;;;;;;