Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΟΙ ΔΕΚΑ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τα ναρκωτικά!!! 
Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια μου θυμίζει την Αίγυπτο, τότε που είχε ρίξει ο θεός τις δέκα πληγές στο Φαραώ. Η χώρα μας δυστυχώς αιμορραγεί από παντού, και μια μεγάλη πληγή είναι αυτή των ναρκωτικών. Αυτή  έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις. Ο εθισμός στους νέους εξαπλώνεται με τρομερή ταχύτητα. Δυστυχώς χωρίς έλεγχο, αφού δεν υπάρχει κανείς να τους ελέγξει. Η κρατική μηχανή είναι σε αποσύνθεση. Επειδή οι νέοι μας είναι εντελώς ανημέρωτοι και αφού η γνώση είναι πρόληψη και αυτή απουσιάζει, γίνονται εύκολα λεία στα χέρια των αδίστακτων εμπόρων του θανάτου.

Υπάρχουν διάφορες αιτίες που σπρώχνουν τα παιδιά στα ναρκωτικά.  Το νούμερο ένα είναι η ανεργία, που πλήττει κατά ένα μεγάλο ποσοστό τους νέους και τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια εκεί. Διότι αν δεν μπορεί το κράτος να απορροφήσει τα παιδιά που βρίσκονται πάνω στο ξεκίνημα της ζωής τους, τότε τι θα κάνουν αυτά; Η απελπισία, η ανησυχία για το πως θα είναι το μέλλον τους, η απογοήτευση αν θέλετε, τα σπρώχνει να βρουν από κάπου αλλού ένα πενιχρό εισόδημα έστω και με βρώμικο τρόπο.

Επίσης με το να μην έχουν σχέδια για το αύριο  και με το να γυρνάνε άσκοπα εδώ και εκεί σίγουρα θα μπλέξουν με παρέες και με παιδιά που είναι ήδη εθισμένα. Γιατί το κράτος δεν φρόντισε ούτε αυτό.  Να κάνει δηλαδή κέντρα νεολαίας. Εκεί μέσα  να τα  απασχολούν με διάφορες δραστηριότητες. Ακόμα όμως και αν έχει κάνει είναι πολύ λίγα και με ελλειπεί εξοπλισμό.

Μια άλλη αιτία είναι τα παιδιά των χωρισμένων γoνιών ή της μονογονεϊκής οικογένειας. Αυτά τα γνωρίζουν οι έμποροι και τα χτυπάνε πιο εύκολα. Ακόμα τα παιδιά με στερητική νόηση, αυτά που έχουν οικογενειακά προβλήματα, αυτά με το μεγάλο χαρτζιλίκι καθημερινά, ακόμα παιδιά αμόρφωτα που για διάφορους λόγους δεν πήγαν σχολείο.

Όλα αυτά τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα, και με μεγάλη ευκολία και τέχνη τα πλησιάζουν και τα πείθουν να τα δοκιμάσουν. Oι έμποροι καραδοκούν σε κάθε γωνιά και δεν χάνουν ευκαιρία. 

Ο τρόπος δράσης των εμπόρων είναι μεθοδικός και πλούσιος. Η κάθε κίνηση τους είναι από πριν σχεδιασμένη. 

Εγώ λόγο της ιδιότητας μου μελετούσα και μελετώ την συμπεριφορά τους, μπορώ να διακρίνω ανάμεσα σε χίλια άτομα τον χρήστη αλλά και τον έμπορο. 

Αν είσαι γνώστης του αντικειμένου που μελετάς τότε, δρας ανάλογα και εξουδετερώνεις τον αντίπαλο. 

Έτσι να σας πω μερικές διαπιστώσεις που έκανα, και που είναι έγκυρες. Αφού εθίσουν τα παιδιά με διάφορες ουσίες, και κατά πλειοψηφία χρησιμοποιούν παιδιά εθισμένα στην ηρωίνη, γίνονται πιο εύκολα πιόνια τους. 

Αυτά λοιπόν τα στέλνουν στη πρώτη γραμμή και αυτοί είναι οχυρωμένοι από πίσω τους. Δείτε τώρα τι κάνουν, πιάνουν ένα τετράγωνο στο οποίο δρουν αυτοί. Τότε κλείνουν όλα τα πιθανά σημεία πρόσβασης, βάζοντας και από ένα παιδί να φυλάει τσίλιες. Αυτά αν δουν κάποιον ύποπτο αμέσως ειδοποιούν από το κινητό συνθηματικά. Ακόμα ένας μεγάλος στόχος είναι τα σχολεία. Εκεί στέλνουν συνομήλικους τους που είναι πιο εύκολο να τα προσεγγίσουν. Τα πλησιάζουν και σιγά σιγά τα πείθουν να τα δοκιμάσουν.  Αυτοί γίνονται μαθητές για να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση. Φυσικά δεν σκοπεύουν στη μάθηση ξέρουν καλά το ρολό τους. 

Ένα άλλο είδος εκμετάλλευσης, είναι ότι  στέλνουν πάντα τα βαποράκια τους στις τράπεζες για τις βρώμικες συναλλαγές τους για λόγους ασφάλειας τους. Τα παιδιά αυτά όμως πάντα είναι υπό την επίβλεψη τους, αυτοί είναι κρυμμένοι λίγο πιο κάτω να παρακολουθούν τα πάντα.  Γιατί  πάντα υπάρχει ο φόβος βλέπεις, μην γίνει καμιά στραβή όπως λένε και φύγουν με τα λεφτά τους. Τα έχουν όμως καλά δασκαλεμένα. Η στρατηγική τους είναι να τα φοβερίζουν, αν γίνει κάτι να μην μαρτυρούν ποιός τους έστειλε. Φυσικά όταν φτάσουν στο τελευταίο στάδιο και αρχίζουν να μην ξεχωρίζουν τον πραγματικό από τον ψεύτικο κόσμο, τα αποσύρουν και τα πετάνε στην κυριολεξία. Τότε βρίσκουν άλλα νέα θύματα να συνεχίσουν. 

Συμπτώματα που έχουν οι διάφορες αυτές ουσίες διαφέρουν ανάλογα το είδος που παίρνουν. Θα σας πω μερικά. Το πρώτο σύμπτωμα είναι η αίσθηση ευφορίας, η ζάλη, μετά ο κνησμός, αδυναμία συγκέντρωσης, απάθεια, συστολή στις κόρες των ματιών, κοκκίνισμα προσώπου και λαιμού, σύγχυση του πραγματικού και του ψεύτικου κόσμου, έχουν παραισθήσεις, γίνονται επιθετικά και πολλά άλλα ακόμα. 

Οι επιπτώσεις στην υγεία από την χρήση ουσιών είναι πολλές φορές μόνιμες ή θανατηφόρες. Ένας τρόπος που τα οδηγεί στο θάνατο είναι η υπερβολική δόση ή σε άλλες περιπτώσεις η νοθευμένη ¨καθαρή¨ ηρωίνη. Έπειτα κινδυνεύουν από τις σύριγγες που χρησιμοποιούν πολλά άτομα μαζί, και μεταδίδουν ασθένειες όπως το ΑIDS, ηπατίτιδα, διάφορες μολύνσεις, παθαίνουν βλάβες του εγκεφάλου και ψυχολογικές διαταραχές. Το στερητικό σοκ είναι εξίσου επικίνδυνο και καμιά φορά θανατηφόρο. 

Όπως είδαμε παραπάνω τα ναρκωτικά είναι μια βαθιά πληγή που πλήττει τους νέους μας. Γιατί αυτά τους φέρνουν στο θάνατο, πριν προλάβουν να ζήσουν τις χαρές της ζωής. Έτσι είναι ανάγκη να ξεκινήσει αμέσως η ενημέρωση και πρώτα θα πρέπει από το σπίτι να γνωρίζει από μικρό τους κινδύνους. Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί οφείλουν μέσα από το μάθημα να τους περάσουν τη γνώση ώστε να ξέρουν να προφυλαχθούν. Όμως και στο χώρο του σχολείου να κάνουν επιτήρηση συχνή, γιατί εκεί στοχεύουν οι έμποροι. 

Έπειτα τον μεγάλο ρόλο τον παίζει η πολιτεία. Πρέπει να επουλώσει τις πληγές που άνοιξε και να δώσει προτεραιότητα και θέσεις στα παιδιά. Να φτιάξει κέντρα απεξάρτησης, κέντρα νεολαίας και να τα απασχολεί. Και μιλώ για όλη την Ελλάδα, δεν είναι μόνο η Αθήνα Ελλάδα, είμαστε και εμείς εδώ στα νησιά. Να αυξήσει την αστυνομία και όχι να την μειώσει όπως λέει. Αν θέλει περικοπές να κλείσει τα κυλικεία τις βουλής εκεί αξίζει. 

Ελπίζω να φτάσει η φωνή μου, έστω και σε μορφή ψιθύρου στα αυτιά τους μπας και ιδρώσουν λίγο. Εγώ δεν το νομίζω δηλαδή. Αλλιώς θα αρχίσουμε τις παρακλήσεις στις εκκλησίες μπας και μας κάνει ο καλός Θεούλης κανένα θαύμα. Μόνο έτσι θα τα γλυτώσουμε τα παιδιά. 

Μύριαμ Κ. Ρόδος

3 σχόλια:

Konstantinos είπε...

ΜΑ,ΓΙΑ ΠΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΙΛΑΣ ΜΥΡΙΑΜ ;;;; ΓΙΑ ΠΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΙΛΑΣ;;;;ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ..ΤΟΝ ΜΙΣΟ ΠΛΥΘΗΣΜΟ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΝ ΑΦΟΥ ΚΙ'ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥΣ ΕΚΟΨΑΝ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΤΕΙΠΩΔΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΝ ΨΑΛΙΔΙΣΑΝ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ..ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ;;; ΚΙ'ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ..ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΓΟΝΙΟΥ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΠΟΙΝΗΚΟΠΟΙΗΣΑΝ, ΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΗΡΑΝ,ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΑΝ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑ,ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ;;;; ΑΣΤΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ..ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ,ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΑΝΙΚΑΝΗ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ,ΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙ,ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΜΕ ΜΥΑΛΟ,ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ,ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΑ ΛΑΟ,ΝΑ ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ,ΛΑΟ ΑΤΟΛΜΟ,ΛΑΟ ΑΒΟΥΛΟ,ΛΑΟ ΠΙΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΟΦΘΑΛΜΙΑ,ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΑΦΟΥ ΗΔΗ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑ..ΗΔΗ ΛΟΙΠΟΝ,ΟΙ ΔΕΚΑ ΠΛΗΓΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΚΕΥΤΕΙ ΠΟΛΛΑ ΤΩΡΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΩΝ.. ΕΛΕΟΣ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ,ΤΗΝ ΝΟΗΣΗ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΔΕΙΞΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ…ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ 17ης ΙΟΥΝΙΟΥ ;;;; ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ,ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dimos Karlos είπε...

Πρώτα συνχαρητήρια για το ψαγμένο άρθρο. Ενα τομέα ξέχασες όμως. Το λεγόμενο σύστημα ''ΕΛ-ΑΣ, Δικηγόροι, Δικαστήρια, εξαγωράσιμες ποινές'', είναι ένας κύκλος είσπραξης χρημάτων, είς βάρος των εθισμένων χρηστών και των οικογένειών τους. Και τελειώνοντας ποιό σπίτι που έχει εξαρτημένο άνθρωπο θα ασχοληθεί με την οικονομική πολιτική, τα νομοσχέδια και γενικά ότι συμβαίνει στην κοινωνία μας? Φυσικά κανένα!!! Πόσους και ποιούς συμφέρει κάτι τέτοιο? Η απάντηση δική σας!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ποια κυβέρνηση, ποιός πολιτικός, ποιό σύστημα δεν βολεύεται αν η κάθε οικογένεια έχει έναν πρεζάκια στο σπίτι της? Σιγά μην ασχοληθεί τότε η οικογένεια με πολιτική-οικονομία-χαράτσια-φόρους κλπ κλπ. Η λέξη πρεζάκιας δεν είναι προσβλητική με την έννοια ότι καλήτερα να με λένε πρεζάκια παρά τοξικομανή.Η ...μανία ΔΕΝ θεραπεύεται.